Dziewczyny dzięki za te wszystkie rady odnośnie termobutów. Hkm przetestowane i faktycznie dają radę 😊 co prawda miałam jeszcze 3 pary skarpet, ale przy -3 było mi w nich aż za ciepło 🙂
Polecam wam również tutaj grzejące wkładki do butów. Moje życie się zmieniło odkąd je mam 😅 ładuje je w domu albo w samochodzie, wkładam do zwykłych oficerek i spokojnie jestem w stanie tak 2 konie pojeździ pomimo mrozu.
mindgame, te 3 pary skarpet to może być błąd, bo generalnie im ciaśniej w bucie tym gorsze krążenie i zimniej zwykle 😉
Lepiej 1 gruba porządna para, jakieś termo narciarskie czy inne merynosy 🙂
Pati2012, masz rację, ale bałam się ryzykować za pierwszym razem 😅 to też były takie cienkie zwykłe skarpetki. Ale tak, masz rację, lepiej jedne porządne, a na pewno nie za ciasne.
Wkładki do butów super sprawa, a czy opatentował ktoś grzejące rękawiczki, w których nie jest się upośledzonym ruchowo i można jeździć w nich normalnie? -2 na dworze a moje palce mówią papa 😂
19tedei, pod spód jeździeckich rękawiczki termo z merino. Są cienkie i dobrze trzymają ciepło, w takiej temperaturze to tak do godziny, półtora. patat, uskuteczniam tą metodę od tamtego roku, ale ja to ten typ co ma nawet w lecie zimne dłonie i stopy...
Wsiadłam dziś pierwszy raz w termooficerkach Steeds. Nie są to najpiękniejsze buty jakie miałam, ale bardzo wygodne i nie zmarzłam w nich ani na koniu ani łażąc po stajni i śniegu. Polecajka ode mnie
Ktoś jeszcze używa elektrycznych wkładek? Są jakieś działające ale w przyjaźniejszej cenie? Mogą być z kablami ale wolałabym żeby nie były na baterie a z powerbankami
Poszukuję butów roboczych. Moje ulubione Kramp się rozpadły, druga para już mi umarła w krótkim czasie. Kiedyś miałam te buty po 3-4 lata, a teraz umierają po sezonie, czy 2 🙄 Także kolejnych już raczej nie kupię. Do rzeczy, takie półdługie potrzebuję, z nieprzemakalnym dołem do wysokości kostki, wygodne, nie muszą być bardzo ciepłe. No i trwałe. Jakieś sugestie?
Coś nowego z ciepłych oficerek ktoś testował?
To raczej ostatni sezon kolejnych HKM Arkticów (to moja 3cia para) i rozważam zmianę... (chyba, że to zły pomysł)?
Sankaritarina, są jakieś no. Horse Rover (4 stówki na Aledrogo), czy Aspen, jakieś Busse - z tych niskobudżetowych (tj do 7 stówek)
Tylko nie wiem jak z jakością... te z Horze mają dobre opinie...
Potrzebuję kupić termobuty, ew. oficerki ocieplane do jazdy (nie tylko w teren, ale też po hali - w tym skoki). Czy ktoś może polecić coś do 300-400 zł? Ważne, żeby były w miarę miękkie na podbiciu i ciepłe.
Wczoraj pojechałam w teren w moich starych Bergenach i mi tak okropnie ucisnął jeden but podbicie, że w trakcie terenu musiałam zsiadać i cudować.
Wiem, że trwałość takiego obuwia jest ograniczona, dlatego nie chcę inwestować w nic powyżej tej kwoty 🙂
Cześc, pytanie od tłumoka... kupiłam buty ale nie dotłumaczyłam sobie że to model stajenny - Steeds Farmer II - czy one w ogóle nadają się do jazdy, czy tylko do łażenia i pracy?
mindgame, te 3 pary skarpet to może być błąd, bo generalnie im ciaśniej w bucie tym gorsze krążenie i zimniej zwykle 😉
Lepiej 1 gruba porządna para, jakieś termo narciarskie czy inne merynosy 🙂
Polecicie jakieś? Od narąbania tego w internetach i widełki cenowe jak na konie 😉
ogurek, polecam zimowe skarpety Maya delorez. Właśnie przetestowałam w normalnych oficerkach nie zimowych i w ogóle nie myślałam o stopach przy temperaturze 0-10oC
Ja sobie w końcu kupiłam termobuty budżetowe z Covalliero i mam z nimi jeden problem. Testowałam je dziś w siodle i wszystko git tylko one mają od strony łydek takie wzmocnienia - łaty. I rant tej łaty zaczepia mi się od dołu o tybinkę 😐 czy ktoś ma jakiś domorosły pomysł jak to naprawić? Nakleić coś, może czarną taśmą? Albo coś naszyć 🤔
Mieliście podobny problem? Dużo termobutów ma te łaty od wewnątrz...