Forum konie »

UWAGA!! SKRADZIONO KONIE!!Prosimy o pomoc

Pomagam koleżance w znalezieniu jej koni:

Wczoraj około godziny 15 w okolicach Białego Boru skradziono 2 konie

Kanton: lat 3 wałach ciemnogniady  gwiazdka, 3 skarpetki

Palenia Dobrzyniewskie prawa strona : 16   lawa strona 779

oraz klacz

Iwanowna QUEEN   LAT 6 jasnogniada  z gwiazdką po lewej stronie blizna od łopatki do piersi  2 skarpetki na lewej przedniej i prawej tylniej

Jeśli ktoś gdzieś widział takie konie proszę pilnie o wiadomość!!!

nr telefonu do kontaktu:
Natalia
782 883605

Jak można być tak głupim i ukraść konie ? :/

Jakie to województwo ?
zachodniopomorskie.
to zachodnio-pomorskie

Też się nad tym zastanawiam🙁
kalaarepa, wierzyć się nie chce co się na tym świecie wyprawia ... . Jeżeli wyrazisz zgodę to wkleję to ogłoszenie na swojego pb. Co prawda ja pomorskie ale mam trochę znajomych z tamtych rejonów.
Pewnie!! dziękujemy. Szukamy w całej Polsce.. Nie wiadomo gdzie mogli je zabrać🙁
wiecie czym je zabrali? albo macie jakieś podejrzenia?
Ja jestem z śląskiego ale calkiem mozliwe ze te konie sa wywiezione w dalsze strony. Porozglądam się na okolicznym targu końskim bo zdarzały się tam kradzione konie 🙁 . kalaarepa jakbys mogla wyślij mi zdj na pw  :kwiatek:

edit. teraz zauwazylam zdj, przepraszam  :kwiatek:
Makrejsza, ja tu pośrednicze tylko a szczerze mówiąc nie spytałam o to.. Jutro zadzwonie do Natalii i o to spytam

paulina931226 wysłałam pw
No właśnie, jak to się stało? Z padoku je zabrali czy ze stajni? Napisz coś więcej o okolicznościach, może będzie prościej.
Jutro się wszystkiego dowiem to Wam szczegółowo napiszę jak to się stało
jak mozna ukrasc tak charakterystyczne konie? 🤔wirek: jak pojda "do ludzi" w pl, to w koncu ktos je znajdzie ;/
konski targ w okolicy byl w sob., ale jak bede w przyszlym miesiacy bede sie rozgladac...chociaz chyba na targ to ich nie zawioza raczej...byli by az tak glupi?
Z tego co wiem, zostaly zabrane z padoku, bylo 10 koni, zabranbo 2, Zero sladow
horse_art sądzę że na dalszy targ gdzie nikt raczej konia nie pozna a paszport idzie zdobyc za "flaszke" od handlarza to nie problem..  Warto się porozglądać. Jak ktos byl tak "inteligentny" zeby konia ukraść to jest do wszystkiego zdolny...
kurczę, ale zdobycie paszportu dla konia z paleniami takie proste chyba nie jest? trzymam kciuki za rozwiązanie sprawy.
Palenia mozna przerobić. juz sie z tym niestety spotkalam  🤔 Niektórzy są zdolni do wszystkiego zeby opchnąć konia lub żeby nie zostal rozpoznany ;/ . Spotkałam się z przygrzewaniem gorącym ziemniakiem żeby zrobić biała plamke żeby koń juz inaczej wyglądal
masakra;/
tak czy siak proponuje zeby podzwonic po organizatorach konskich targow no i nie tylko w zachpom. - bo macie racje, daleko wywioza, sprzedadza jakiemus naiwniakowi i po koniu 🙁. jak bylam na tych w Pęzinie (przeniesiony z innych okolic Barzkowic, zachodniopomorskie, tak za Stargardem) to widac bylo, ze spora liczba ochroniarzy i policji kontroluje, pilnuje. wiec jakby mieli informacje czego szukac - moze by znalezli?
9.08 bede na targu końskim w Zorach-slaskie to sie porozgaladam
Dziękuje Wszystkim za zainteresowanie
Te konie wcale nie musiały zostać skradzione na handel tylko w innym celu  😕 Każdy się pewnie domyśla w jakim eh... Chodź mam wielką nadzieję że się odnajdą, trzymam za to kciuki  ❗
kurczę, ale zdobycie paszportu dla konia z paleniami takie proste chyba nie jest? trzymam kciuki za rozwiązanie sprawy.

Niestety wątpię, by ktoś sprawdzał paszport tak szczegółowo w przypadku handlu nimi.. A handlarze miewają całe szafy paszportów..
Konie były wypuszczone na terenie ośrodka. Do godziny 15tej były na wybiegu potem ślad po nich zaginął. Szukano ich odrazu po zaginięciu i wczoraj po okolicach,lasach itp, ale nikt nic nie widział, a koni też nie było. Zostało to zgłoszone na policje, ale jak do tej pory cisza.
Bardzo współczuję 🙁 Bezczelność złodziei nie zna granic. Jak można ukraść konie i to w biały dzień? Ostatnio przez kilka dni pod rząd w nocy podjeżdżał do nas jakiś samochód. Zdążyliśmy się mocno przestraszyć, tym bardziej, że podobno niedawno w okolicy były skradzione konie.
w jakiej okolicy... ?
majek, zachodniopomorskie

dziewczyny, sprawdźcie przede wszystkim tymi drogami.. 🙁:
[[a]]http://katalog.pf.pl/Zachodniopomorskie/Zwierz%C4%99ta-hodowlane-W16G10B9165P0R10C-m13.html[[a]]
normalnie jak sie slyszy o takich rzeczach to odchodzi czlowiekowi plan uczenia konia wchodzenia do przyczepy.... bo przeciez jak dlugo trzeba kombinowac to i zlodziejowi szybko i po cichu nie pojdzie .... moze ktos zdąży zauwazyc, przeploszyc albo zlodziej sam zrezygnuje ... ?
jakis kurde koszmar ;/
Podajesz zastrzyka i konisko włazi naćpane praktycznie każde 🙄
Czy konie miały chipy?
Podajesz zastrzyka i konisko włazi naćpane praktycznie każde 🙄

No ok, ale nie każdy koń da sobie zastrzyk zrobić. Inne jak widzą igłę to dostają białej gorączki. To nie jest takie łatwe...

Ja tam nie widziałam konia co nie da sobie zastrzyku zrobić, przecież nie podchodzili do koni w białych fartuchach 😁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się