siwaaa, szczotki do zmywarki?
Bleeeh. Jakoś nie. Ale ja rzeczy końskich też w domu nie piorę (w sensie czapraków).
Poza tym zmywarka może zniszczyć szczotki podczas suszenia
zembria, - biały jeleń ma płyn do prania, w nim większość rzeczy stajennych piorę/myję. Choć czapraki to często w perwollach, jak swoje pranie. _Gaga, - ja piorę czapraki, polarówki i ręczniki/szmatki stajenne. Staram się to odkłaczyć przed praniem, czapraki zawsze i tak zapieram/spłukuje najpierw ręcznie, a po wypraniu końskich rzeczy puszczam pralkę bez niczego, na czyszczenie, często z detergentem do pralki przy okazji.
Do zmywarki też bym nie wrzuciła 😅
Poszłam dzisiaj z kobyłami na spacer do lasu... i wymyśliłam megaeko szczotkę... skrobałam baby... no zgadnijcie czym? Jednorazówki więc prać nie trzeba 😜
AleksNever underestimate the possibility for things to improve in ways you cannot yet imagine - Karen Rohlf 20 marca 2023 22:36
Poszłam dzisiaj z kobyłami na spacer do lasu... i wymyśliłam megaeko szczotkę... skrobałam baby... no zgadnijcie czym? Jednorazówki więc prać nie trzeba 😜 SzalonaBibi,
i jeszcze ekologiczna 😉
Może ktoś coś doradzi...koń mega wrażliwy,nienawidzi drapania szczotka i to na całym ciele. Jak był golony to nie był jeszcze taki problem, bo dało radę ogarnąć właściwie samą szczotką włosianą. Ale teraz odrosł, a zaraz zdejmiemy derkę i nie wiem jak tu radzić sobie ze sklejkami w możliwie najmniej traumatyczny dla niego sposob😑?
Jeśli mam konia, który się zaraził grzybem i niedługo wypada termin drugiej dawki Insolu to jak postąpić ze szczotkami? Najchętniej bym wymieniła wszystkie na nowe, ale w którym momencie najlepiej to zrobić?
Fokusowa, imaverol, manusan kilka rund, mocz w gorącej wodzie lej wrzątkiem ( zależy od szczotek) na koniec do pralki z jakimś detergentem. Albo kup nowe 😉
Czy ktoś jest w stanie polecic cos dobrego do zdrapywania błota?
Mój kon indentyfikuje się jako świnia rzeczna, nawet jak chodzi w derce to cale nogi, brzuch i szyja jest zaklejona błotem, do tego jest wrażliwy wiec ryżówka nie, iglak się słabo sprawdza i nieodmiennie szukam czegos co dobrze błoto zdrapuje.
Help 🤡
tylko Magic Brush sie szybko zapycha - przynajmniej u mnie teraz jak mamy zmianę sierści to czasami nawet całego konia nie przelecę a już jest napchany, ale tez sama szczotka jest dość mała
teraz jak mam czas to przed magic brush lece takim gumowy ,,ala do masażu" i część błota jak już jest sucha to przy tym odpada
ale łącze sie w bólu jeszcze mój łogr uwielbia w to błoto nasrać i w tym sie wytarzać...
Właśnie muszę skompletować od zera moja skrzynkę ze szczotkami, koń gniady, niegolony. Pomoże ktos stworzyć listę musthave? Myślałam właśnie nad szczotkami haas (tylko właśnie jakie modele?) magic i jakas zwykła kopystka i szczotka do grzywy
Kiko22,https://eqclusive.pl/collections/zestawy-szczotek zależy od maści konia, tutaj masz zestawy. Nie trzeba mieć wszystkich od razu - wcześniej w wątku chyba się tutaj forumowicze udzielali które im bardziej spasowały
Ja mam magic brusha, zestaw diamentowy haas i okrągłą szczotkę do grzywy a la oster. Wystarcza i polecam :P Ewentualnie jeszcze jakąś divę do ostatniej polerki ,