Forum towarzyskie »

Pralka i inne AGD - uwagi i rady.

Na co powinnam zwrócić uwagę kupując pierwszy raz parownicę do ubrań? Oprócz jej mocy W
Asiulla, - wielkość pojemnika na wodę. Jak kocham swoją malutką parownicę, tak wody starcza na jedną, niezbyt pogniecioną rzecz - jak chce wyprasować kilka na raz, np. pakując się na wyjazd to mnie wkurza 😅
Post został usunięty przez moderatora
Rozglądam się za rumbą, taką co też mopuje. Co ciekawego jest na rynku? Ja mam 2 roomby z przed prawie 15 lat :P Jedna właśnie umarła, druga dogorywa, a teraz bym kupiła cos co mi też przetrze podłogę na bieżąco.
Laresar z ali, nie żartuję 🙂 mam od roku i kocham miłością wielka. Odkurza, przeciera, a kosztuje 400zl 🙂
zembria, ja mam Dreame L10S Pro Gen 2 czy coś takiego. Ma na imię Heros - pół odkurzacz, pół bóg. Kocham go.
faith, No tu bym się bała o serwis, gwarancje itp, wolę coś na miejscu kupić.
Fokusowa, Dziękówka, zobaczę sobie 🙂 A powiedz mi czy on faktycznie coś tą podłogę umyje, czy tak tylko resztki kurzu zbiera?
zembria, coś tam myje, ale tylko wodą. Aczkolwiek nawet białe skarpetki mam dosyć czyste, a nie chodzę w kapciach po domu.
Laresar z ali, nie żartuję 🙂 mam od roku i kocham miłością wielka. Odkurza, przeciera, a kosztuje 400zl 🙂
faith, jaki to model? Mam odkurzacz pionowy Laresara i go uwielbiam więc może by i sobie coś podłogę ścierało za mnie :P
Ja mam ten 1 co wypuścili czyli Mars01,
Jest bardzo spoko to podstawowego sprzątania na codzień - nie jest to sprzet do gruntownego szorowania ale ja np mam kawalerkę - nosi sie z butow, krusze żarciem, kurzy sie na codzień - to takie rzeczy super ogarnia i przetrze z wierzchu na mokro tez 🙂
Pionowy tez mam, super maszyna 😀
Dzięki 🙂
polecicie jakąś parownice do ubrań? coś małego, wygodnego i niedrogiego?
moni, ja mam CECOTEC Fast&Furious 4050 X-Treme.
Kupowałam ją z myślą o takim szybkim wygładzeniu ubrań po wyjęciu z szafy głównie, zwłaszcza lekkich bluzek itp. Zależało mi, żeby była poręczna, bez stojaka itd. żebym mogła zabierać ją ze sobą na różne wyjazdy. I spełnia wszystkie wymagania idealnie. Co więcej - świetnie sobie radzi również z cięższymi zagnieceniami i grubszymi tkaninami. Ja ją upiłam na jakiejś promce, ale uważam, że dzisiejszej ceny też jest warta.
Cześć! Dziewczyny jaki płyn/perełki do prania polecacie? Szukam czegoś co zostawi po prostu świeży zapach.
Najbardziej pasują mi perełki Lenor ale może jest coś tańszego równie dobrego?
Martita, - nie wiem czy tańsze, ale uwielbiam płyn z Ritualsa. Pachnie długo i ciuchy nie są tak "oblepione" jak po Lenorze (używałam w płynie). Jest też mega wydajny, bo daje go dosłownie 15ml - butelka starcza mi na kilka miesięcy.
Zdradziłam go po jakiś czasie i nie mogę sie doczekać, aż mi się ten nieszczęsny Lenor skończy, żeby wrócić 😅
keirashara, No i namówiła 😜 jakiś konkretny zapach polecasz?
Co prawda nie płyn do płukania, ale u mnie pranie bosko pachnie gdy używam tego płynu do szybkich prań Cocolino. Ostatnio spróbowałam dodawać go do zwykłego płynu do prania i daje super radę 😉
Martita, - ja mam sakurę, ale jing też bardzo ładny. Jak masz gdzieś stacjonarnie to idź niuchać 🙂
Patelnia mini - 12 lub 14cm, taka tyci-tyci, raczej non-stick. Do prażenia sezamu itd. Nie tefal i nie jakieś chińskie 💩. Macie coś do polecenia? 🙂
Nie chce kupować z allegro itd, bo boję się chińskiego szitu z temu z polską naklejką. Raczej wolałabym coś zgodnego z normami europejskimi jak zamierzam z tego jeść 😅 w wielu miejscach patelnie zaczynają się od 20cm, a to za dużo.
keirashara, my mamy Galicję non stick
madmaddie, - ooo, całkiem fajna, tylko najmniejsza na indukcję to 16cm. 14cm jak na złość niby tak sama seria, a ma tylko ceramikę i indukcję 😕 niby tylko 2cm różnicy, ale w mojej mini-kuchni to aż 2cm.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się