w ogóle w temacie odkurzaczy, to nasz Thomas który ma niecały rok (kupiliśmy chyba w lutym) pękł i leje się z niego woda, nie da się prać dywanów. Ok. Odkurza nadal dobrze, ale wody z dywanu wypranego ręcznie też nie odessał. Dywan wysuszyliśmy pochłaniaczem wilgoci (Eberg, tak domowo super - polska firma, polecam). Tymczasem stary aquawelt mojej matki dalej śmiga i przeżył nawet budowę XD nie oczekuję od odkurzacza tej klasy efektów w stylu karchera puzzi, ale odświeżenie dywanu powinno być kurczę możliwe.
jak ten tomas padnie, to kupuję numatica, koniec z półśrodkami. Choć ciekawi mnie, czy boschowskie aquawelty też są takie trwałe.
i dalej się nie zdecydowałam na nic pionowego, bo z jednej strony nie chcę wydawać nie wiadomo ile, skoro jest duży, dobry odkurzacz, ale nie chcę też takiego niewiele lepszego niż gumowa miotła. Meh. Z laresarem obawiam się reklamacji ewentualnej.
Potrzebny mi odkurzacz, ktory szybko sciagnie z kanapy i krzeseł kocie włosy i kocie lapki, odświeży tapicerke i da radę tez umyć podłogę w kuchni. Plus ewentualnie odświeżenie samochodu. Nie musi wciągać dużego syfu, mamy Henryka.
Kupiłam Samsunga be spoke w końcu.
Jestem zachwycona po prostu😍
Leciutki , super się prowadzi, no po.prostu top!
A ta stacja czyszcząca to hit hitów💗
Jeszcze dokupię końcówke mopującą👌
Generalnie możliwości re same.
Lidlomix smart czyli najnowszy ma mise bodajże 3.5l i kosztuje circa 2.5k, mozna wyrwać regularnie na promce około 1800zl.
Ma swoją bazę przepisów - uzupełniania co jakos czas przez producenta plus mozna dodawać przepisy uzytkownikow - na ten moment w bazie jest okolo 2300 przepisów.
Silnik daje rade wyrobić ciasto z max 1kg maki.
Termomix mniejszy wymiarowo, mniejsza misa,cena około 7000zl, dodatkowo bodajże 200 czy 250zl rocznie za dostep do bazy przepisów. Nie wiem ile ich jest, ale podobnież baza jest większa niz lidlomixa. Musa ma chyba 2.5l i silnik chyba tez nieco mniej wyrabia- ale glowy nie dam.
Mam lidlomixa od 2 czy 3 lat i sobie chwalę, w razie w pytaj 🙂
martrix, mialam philipsa, mam fairywill, obie dobre a fairywill sporo tansze w zakupie i wymianie koncowek. Moj sonicare umarł po dwóch latach, sonicare męża teraz zdycha po 4.
Jedyne co z tym Fairywill to moja sie nie laduje na stojaco ale to byl jakis tani model i dawno, moze teraz maja ze stacjami ladujacymi. Ale nie rozladowywuje sie szybko wiec mi nie przeszkadza to.
nie umiem juz umyc zebow inna szczoteczka niz soniczna, inaczej odnosze wrazenie ze nie sa do konca umyte xD
Evka bierz lidlomixa ;p sporo tańsza od thermo a też daje radę ! Będziesz zadowolona na nie cierpię gotować i też słabo mi to idzie a o dziwo z tym ustrojstwem poszerzyłam że tak powiem moje portfolio kulinarne ;p
ja mam od 4? lat seysso i jestem bardzo zadowolona. Poleciłam paru osobom i też zadowolone. Mój partner ma philipsa i koszt wymiany główki nieporównywalny. Mam tę basic. Teraz mniej używam, bo mi dziąsła poprzerastały przy zamkach na aparacie, więc głównie używam curapoxa, ale zanim się to wydarzyło, to i z czyszczeniem zębów z klasycznym aparatem orto sobie radziła
Evka o lidlomixach słyszałam że jak coś się rozwali to cały sprzęt do wyrzucenia. W thermomixie są wymiany. Nie mam porównania u siebie. Od ponad 2 lat korzystam z thermomixa i jestem mega zadowolona. Kumpel z pracy miał lidlomixa, ale mu umarł i teraz też od kilku lat ma thermo.
Mam Lidlomixa Smarta od 3 lat. Spory w porównaniu do Termomixa koleżanki, ale ja zapłaciłam za swój 2000zl i porównując oba nie dopłaciłabym w życiu do Termomixa. K dla radzi sobie świetnie ze wszystkim. A ja tez z tych, co to w kuchni najwyżej kawę sobie zrobi 😏
A szczoteczkę soniczną mam z HERZ Medical, mało kosztuje a szoruje jak dzika. Zdecydowanie mogę polecić.
furrymouse nie powiedziałabym, sa 3 lata gwarancji, serwis dziala spoko. Po gwarancji tez można naprawić, sa tez części zamienne i z milion filmików na jutjube.
Tez mam swojego 3 lata, nic sie nie zepsuło.
Tzn raz zaczęła mi uszczelka przeciekać, wymienili cały garnek bez problemu.
Szczoteczkę mam seysso carbon basic - od około 2 lat, nie miałam innej, jestem BARDZO zadowolona. Ładuję co około miesiąc, jedynie orginalne końcówki są dość drogie, ale teraz kupiłam zamienniki i póki co nie narzekam. Jest to polska marka i na insta nomadmum regularnie wrzucają zniżki 20%