Forum konie »

Stajnie w Warszawie i okolicach

Chodzi mi o to,że jedna jest na Antoniewskiej 17-murowana i angielskie,a druga na Antoniewskiej 5-taka z cegły,ale nic więcej nie widziałam.
faktycznie jest tam prywatna mała stajnia 3 boksy,
ale konie przychodzą na treningi na Antoniewską 17,
Aha🙂Jakie jest podłoże na hali i placu?
Na hali piasek, padoki naturalne,
A to nie jest czasem ogłoszenie?
To jest ogłoszenie i koleżanka 01basia udziela się na forum tylko i wyłącznie zachwalając stajnię, podając ceny, wklejając linki do strony internetowej itd. Pozwoliłam sobie wrzucić nazwę użytkownika w google i na innych forach ta sama osoba postępuje w identyczny sposób.

A spamerów nie lubimy.

ok,ok,
może faktycznie tak to wyszło, ale zajrzałam na forum, żeby poprawić link do strony (wcześniej było na kw.pl) i przy okazji poczytałam jakie macie kłopoty z Waszymi stajniami, stajennymi itd i wtrąciłam trzy grosze, sorry,
wracam zatem do działu ogłoszenia i już siedzę cicho,
pozdrawiam

spamer brzmi okropnie 🙁
Ja mam jeszcze prośbę o opinię na temat Legii na Kozielskiej- jak wygląda sprawa pensjonatu. Na co zwrócić szczególna uwagę w czasie wizyty zapoznawczej. I jak w sezonie zimowym z dostępem do hali?
noraka, hale sa trzy- spory blaszak, druga maleńkai i namiotowa. wieczorem bywa tłoczno, ale daje rade. choc mam na piechote 5 min drogi juz dawno tam nie bylam, wiec nie wiem, czy sie cos zmienilo. ale generalnie było bródno. sa dwie karuzlele, trzy place do jazdy, hipodrom, łatwy dojazd i wielu dojeżdżajacyh trenerow. ok 2/3 piaszczystych wybiegów. ze stajennymi było roznie, paru fajnych, ale od tego czasu mnowstwo sie moglo zmienic. swego czasu wiele osob przenioslo sie z legii na brodno. nie wiem, jak jest tam teraz i nie przypominam sobie by jakis forowicz tam stał.
daj znac jak sie wybierzesz tam, to chetnie sama sie przejde 🙂
sorry za off topic ale: NORAKA dziś biorę bata i tak dostaniesz, że szok!!! Już naprawdę głupszych pomysłów mieć nie możesz??  👿

koniec  🚫
Na Legii są co prawda 3 hale - ale 3cia ta co 5-bój postawił jest na wyłączny użytek 5-boju.  Zimą nie sposób w godz. popoł-wieczornych przeprowdzać jakikolwiek trening skokowy bo hala jest na maksa zapchana gdyż zawsze jest spora grupa rekreacji do tego dużo koni prywatnych. Na małej hali blaszanej w zasadzie można jeździć ale jak więcej niż 3 konie są to już tłok się lekki robi.

Ogolnie na obiekcie panuje porządek w porównaniu do lat dużo wcześniejszych - ale ten porządek wiąże się też z ograniczeniami. Np. zimą na hali się jeździ w sob i niedz do 19.00 - jeszcze do niedawna było do 20.30 tak jak jest w dni powsz.  Trawniki są zielone i ładnie utrzymane ale za to nie wolno na nich paść w ręku koni. No ale coś za coś. Jak sie chce porządku to trzeba jakieś zasady wprowadzić.

Poza tym niedawno miasto wprowadziło zakaz wjazdu koni do lasku na Kole w którym się jeździło dość sporo. Oczywiście to nie musi być minus bo nie wszyskim na wyjazdach w teren (jego namiastkę wpłaściwie) zależy.
o, o Eli zapomniałam! 🙂
Mogę teraz stwierdzić że podłoże na parkurze w Hippica Polonia bardzo fajne. Trzymające, nie ślizkie, dobra amortyzacja. Można było bez problemu dzisiaj jechać po ulewie  😅
Faktycznie ogromny plus dla podłoża.Na innym po tych deszczach to nie dałoby się skakać.Wczoraj wg mnie nie było zbyt fajne szczególnie tam gdzie odskoki i lądowanie,ale chociaż konie się nie ślizgały.
Według mnie rewelacja. Tylko na hali twardo..
Czy ktoś zna bądź słyszał coś o stajni w miejscowości Wolica k. Janek?

Chodzi ci o stajnie na tyłach hotelu Eden przy trasie katowickiej? Jeśli tak to ja znam ta stajnie
Znacie może jakąś porządną stajnię (dobra opieka, padoki, karuzela, hala) w dzielnicy Wawer lub niedalekiej okolicy?
Cena do 1000zł.

Chodzi Ci o nową stajnię pod lasem? Zdaje się, że w tym wątku opisałam moja wizytę tam.
Znacie może jakąś porządną stajnię (dobra opieka, padoki, karuzela, hala) w dzielnicy Wawer lub niedalekiej okolicy?
Cena do 1000zł.

Wawer to zadupie jeździeckie, nie ma tu normalnych stajni. Jeśli już, to Ulmag w Aleksandrowie (jedyna stajnia, którą mogę polecić), ale nie spełnia Twoich oczekiwań do końca.
Libella, dobrze że uciekłaś z stajni Grodzisko, chyba już wierz że na stajennych łąkach wkrótce zacznie się budowa nowego osiedla na 600 mieszkań ( już postawili obrzedliwe ogrodzenie). Ciekawe co bedzie ze stajnią, czy to znaczy że konie juz nie będą miały gdzie wyjść na zewnątrz. Za jakis czas to samo czeka i Brodno.......
alona nieźle  😲 Ale rozumiem, że te nowe budynki powstaną "tylko" tam, gdzie stajni ma pastwiska, a nie również na tym piaszczystym ich padoku? Jeśli ten piaszczysty zostanie, to myślę, że spokojnie stajnia będzie mogła dalej funkcjonować...
Hej 😉

W te wakacje jadę na 3 tyg do Warszawy i chciałam podpytać się "tambylców" o jakąś sensowną stajnię do podszkolenia się (ambitna rekreacja) 👀
Będę mieszkała u rodziny na Saskiej Kępie, także najlepiej tamta strona Warszawy lub dojazd komunikacją miejską/podmiejską (z wdzięcznością przyjmę dokładniejszy opis - jaki nr autobusu/tramwaju, mogę się przesiadać, wyjazd z ronda Waszyngtona)

Wiem, że gdzieś "w moją stronę" za Warszawą znajduje się Aromer - czy warto tam pytać o rekreację i jak to wychodzi cenowo (na stronie internetowej nie mają cennika)?

Wielkie dzięki za jakąkolwiek odpowiedź 🙂
z tego co się orientuje to w Aromerze nie nie ma rekreacji, jesty tylko pensjonat.
Jaka stajnia znajduje się na tyłach "maksimusa" przy katowickiej? Zaniosło mnie tam przy okazji omijania korka i bardzo się zdziwiłam, tak sprytnie "ukryte".
Paszków
SKJ Trawers  😉
PonPon, ulmag?
cieciorka - kompletnie nie mam pojęcia 🙂 jestem z Wrocławia i nie wiem jakie stajnie są w Wawie i gdzie 🙂 o Aromerze ktoś mi bąknął, że ta strona Wawy, na www mają coś o rekreacji 🙂
Ulmag jest bliżej niz aro 😉

dokładnie: Aleksandrów, podkowy 189
Z Waszyngtona jeździ 521 do PKP falenica, potem trzeba wskoczyć albo w 115 albo w 142 (jeżdżą co 15 minut) i dojechać do pętli. Dalej na piechotkę.
Przejazd około 1h (myślę, że mniej)

Jeśli coś więcej reprezentujesz to myślę, że poziom wyszkolenia niektórych koni Cię zadowoli. Bo się da z nimi zrobić coś sensownego tylko, że trzeba umieć 😉
I instruktorki fajne 😅
dziękować -  o takie info mi chodziło 😀
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się