Forum konie »

Derki

leleiria, - nie zapinam swojego w bucasie, felix bulher, kentucky - więc to mogą być tropy na śledzie 😉
Ktoś się może orientuje, czy derki siatkowe Felix Buhler i Themo Master wypadają rozmiarowo tak samo jak ich derki padokowe? Padokowe kupuje rozmiar wieksze niż innych firm, teraz chcialabym kupić siatkowe i nie wiem czy tak samo celować w rozmiar.
Chiquitaga, Miałam zebry do jazdy i wypadały małe, dokładnie jak piszesz o jeden rozmiar.
Chiquitaga, mam siatkową z FB w tym samym rozmiarze co padokowa, i o ile długość i wszystko inne jest ok, to klapa na brzuch nam się nie dopina i w najgrubszym miejscu brakuje mi z pół metra pasa 🤣🤣🤣 No ale mój Klamot jest wielkim i grubym mastodontem 😂 W egzemówki też wchodzi w swój rozmiar.
Derka Rambo Protector- kupujecie w standardowym rozmiarze swojego konia czy mniejszą? 🌷
Usagi, to jest dobre pytanie, bo byłam pewna, że mój Klamocik chodzi w 165 (z padokówek 165 już wyrasta) a dzisiaj robiłam zdjęcie metki koleżance i zonk - mamy 7’0 - 160 - 213. Zadek ładnie przykryty, nie mam lepszego zdjęcia, ale koń jest gigant.
IMG_4426.jpeg IMG_4426.jpeg
att.O0v58GaS2nI94RU0QGkBbYboYmynxO9_erQZK3A5YhE.jpeg att.O0v58GaS2nI94RU0QGkBbYboYmynxO9_erQZK3A5YhE.jpeg
espana, dziękuję 🌷 Mój normalnie chodzi w 155 i taką też mierzyłam, ale tu nawet kaptur był moocno za długi 🙈
Zamówiłam 140, może jeszcze w tym tyg dojdzie. Aby tylko nie była za ciasna 😜
Ja mam też rambo i mam normalny rozmiar i jest idealna.
xxagaxx, oo to ciekawe 😅 No ja większą odesłałam, jutro może uda mi się zmierzyć mniejszą, bo dziś przyszła. Piszę też konkretnie o tej Fieldsafe (z dyskiem z przodu), jest jeszcze opcja V-neck z karabińczykami- nie zdziwiłabym się gdyby obie też się trochę rozmiarem różniły 🙈
Usagi, ja mam 3 rozne derki Horsewere I wszystkie leżą tak samo.
Siatkową mam tą z dyskiem.
Mierzyłam dziś tą mniejszą i niestety też odsyłam :/ Ona nie leży na moim koniu dobrze. A szkoda, bo już się nastawiłam.. I też mam z 5 innych derek Horseware padokowych i są git xd
Dzięki dziewczyny za info 🙂
Chętnie poznam różnice pomiędzy derką z karabińczykami na klatce a tą z dyskiem. Najlepiej jeśli ktoś ma dostęp do tych derek w tych samych rozmiarach.
Edit: mowa o siatkowych Rambo Protector
I sorry za post pod postem, ale polećcie derki siatkowe do jazdy na ponadnormatywne konie - też chętnie jakiś model premium. Muszą być obszerne, na giga szyję, kawał klaty, niech będzie sporo materiału.
Prosze na focie, derka 145
20260622_152753.jpg 20260622_152753.jpg
20260622_152758.jpg 20260622_152758.jpg
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się