Hypnotize - Twój ogier w latach 98-02 wg ksiąg krył w stacji rozpłodowej Kraków - Swoszowice. Czyli jako 4-latek był już w PL. jest zbonitowany na 80 PB.
Niestety niewiele informacji 🙂
edit: Woland był (nie wiem czy jest jeszcze) własnością Pana Szustera z Budzisk koło Warszawy.
W skrócie - podczas ostatniej listopadowej aukcji miał miejsce wypadek. Jeżdżąca dziewczyna spadła z konia uderzając o dekoracje na arenie - straciła przytomność na miejscu i w stanie krytycznym została odwieziona do szpitala. Miała kask, który pękł pod wpływem uderzenia o podłoże. Jakie to życie jest przewrotne - miesiąc temu dziewczyna siedziała na Lemony's Nicket, którego wylicytowano za prawie milion euro, a teraz pozostaje za nią mocno trzymać kciuki 🙁 Tu jest zresztą film z licytacji Lemony's, zobaczcie, jaka sympatyczna i roześmiana osoba na nim:
O rany, jaki przykry wypadek 🙁 Ale szczescie w nieszczesciu, ze tuz przed ta feralna akcja wprowadzili obowiazek jazdy w kasku na aukcji, gdyby miala cylinder na glowie to pewnie skonczyloby sie to tragicznie. Szkoda dziewczyny, oby wyszla z tego.
Jutro kolejna aukcja w Verden. Tym razem "pod młotek" trafią źrebaki i konei wierzchowe: http://www.bazakoni.pl/article,id-230.html [[a]]http://www.hannoveraner.tv/app/_view/?name=126.%20Elite-Auktion%20/%20126th%20Elite-Auction&start=13.04.2012&stop=14.04.2012&tab=HANNOVERANER_elite_14042012[[a]]
Jednego z tych koni wypatrzyłam w niemieckiej stajni w zeszłym roku i naprawdę niesamowicie mi się podobał. Teraz też mi się podoba ruchowo, ale się strasznie wydłużył i wygląda trochę jak tramwaj 👀 Ciekawa jestem, za ile pójdzie i w ogóle czy ceny będą tak szalone, jak na poprzedniej Elite.
A są jakieś materiały dostępne w tej formie w necie??? Przecież ta tabela to nic specjalnie skomplikowanego, a w bazie rodowodowej, nie mówiąc o liście na aukcję, zamieszczonej w necie dla większości koni nie ma nawet zdjęć 🤔.
A są jakieś materiały dostępne w tej formie w necie??? Przecież ta tabela to nic specjalnie skomplikowanego, a w bazie rodowodowej, nie mówiąc o liście na aukcję, zamieszczonej w necie dla większości koni nie ma nawet zdjęć 🤔.
oczywiście, że są na dzień dzisiejszy jest lista imienna z rodowodami, karierą hodowlaną/pokazową/wyścigową Zdjęcia oraz filmiki zawsze robione są na samym poczatku maja - z reguły w długi weekend a następnie umieszczane na ww. W naszym klimacie dopiero w maju konie niegolone wyglądają jak konie, a i tło zielone i kwitnące nadaje uroku zdjęciom i filmom 🙂 Zaraz Ci podeślę na PW co by nie ciągnąć 🚫
A z listy do Verden wybrałam już 3 konie. Oj cacuszka 🙂
nine, ten drugi filmik już quanta chwilę wcześniej wrzuciła 🙂
Ech marzy mi się, żeby tam jechać... Ta zapowiedź aukcji wygląda jak trailer do jakiegoś dobrego filmu 😀 Kiedyś spełnię to marzenie, jestem pewna na 100% 🙂
tulipan, Dancier na Rotsponie był koniem, który mnie powalił jakością i został moim niekwestionowanym numerem 1, jak tylko pojawiły się online filmiki z tegorocznej kolekcji kandydatów na ogiery. No i nie tylko dostał licencję, ale i premię (premiowano 14 koni z całego rocznika), plus został sprzedany jako najdroższy koń na aukcji, za 315 tysięcy euro.
Autocytat najwyższą formą cytatu 😉 Dancier na Rotsponie, o którym kilka miesięcy temu pisałam, otrzymał na imię De'Lor. Byłam bardzo ciekawa, jak się dalej potoczą losy tego konia, gdzie trafi, czy zostanie dalej sprzedany, jak będzie pracował. No i miła niespodzianka, bo jak się okazało stoi w boksie koło mojego rudego 😁 Trafił do tego samego jeźdźca 🙂 Mam nadzieję, że trochę tam zostanie - fajnie by było zobaczyć go znów na żywo.
Nie wiem czy czegoś nie przekręcę - Quanta jakby co mnie pewnie zaraz poprawi 😉 - ale na tej aukcji na której byłam jeden Pan zarobił szybciutko ponad 2 miliony złotych. Kupił dwa dobrze zapowiadające się odsadki, a na aukcji 2latków sprzedał je za łącznie 500 tys euro 😉