Forum konie »

Aukcje koni za granicą

Hypnotize
Czekaj na PW ode mnie 🙂
ziomaldobi, no i to w zasadzie te same rodowody 😉 tu aktualna lista: http://www.oldenburger-pferde.com/pferde/index_3443.php
Hypnotize - Twój ogier w latach 98-02 wg ksiąg krył w stacji rozpłodowej Kraków - Swoszowice. Czyli jako 4-latek był już w PL.
jest zbonitowany na 80 PB.

Niestety niewiele informacji 🙂

edit: Woland był (nie wiem czy jest jeszcze) własnością Pana Szustera z Budzisk koło Warszawy.
Megane
Dziekuje za informacje. Juz myslałam że więcej sie o swoim koniu nie dowiem niz wiem, ale widze że jednak 😀  🙇
Woland jest (najprawdopdobniej) we Włoszech.
Ponieważ temat trochu ucichł, a ja jeszcze zdjęć mam i mam to się podzielę 😉

Chwila zwątpienia 😉

I biegamy 🙂

ten rudy 3ci od góry  😍 i ten karusek też niczego sobie 🙂
Smutny news, ale jak najbardziej pasuje tutaj:

http://www.eurodressage.com/equestrian/2011/11/14/verden-auction-riders-falls-horse-and-knocked-unconscious

W skrócie - podczas ostatniej listopadowej aukcji miał miejsce wypadek. Jeżdżąca dziewczyna spadła z konia uderzając o dekoracje na arenie - straciła przytomność na miejscu i w stanie krytycznym została odwieziona do szpitala. Miała kask, który pękł pod wpływem uderzenia o podłoże.
Jakie to życie jest przewrotne - miesiąc temu dziewczyna siedziała na Lemony's Nicket, którego wylicytowano za prawie milion euro, a teraz pozostaje za nią mocno trzymać kciuki 🙁
Tu jest zresztą film z licytacji Lemony's, zobaczcie, jaka sympatyczna i roześmiana osoba na nim:
O rany, jaki przykry wypadek 🙁 Ale szczescie w nieszczesciu, ze tuz przed ta feralna akcja wprowadzili obowiazek jazdy w kasku na aukcji, gdyby miala cylinder na glowie to pewnie skonczyloby sie to tragicznie. Szkoda dziewczyny, oby wyszla z tego.
Jutro kolejna aukcja w Verden. Tym razem "pod młotek" trafią źrebaki i konei wierzchowe:
http://www.bazakoni.pl/article,id-230.html
[[a]]http://www.hannoveraner.tv/app/_view/?name=126.%20Elite-Auktion%20/%20126th%20Elite-Auction&start=13.04.2012&stop=14.04.2012&tab=HANNOVERANER_elite_14042012[[a]]
Jednego z tych koni wypatrzyłam w niemieckiej stajni w zeszłym roku i naprawdę niesamowicie mi się podobał. Teraz też mi się podoba ruchowo, ale się strasznie wydłużył i wygląda trochę jak tramwaj 👀 Ciekawa jestem, za ile pójdzie i w ogóle czy ceny będą tak szalone, jak na poprzedniej Elite.
Mnie naszła smutna refleksja. Mam nadzieję, że kiedyś tak dobrze będą przygotowane materiały na Pride of Poland.
Mnie naszła smutna refleksja. Mam nadzieję, że kiedyś tak dobrze będą przygotowane materiały na Pride of Poland.

będą, jak świnie zaczną latać
O, w sumie ostatnio odkopałam kilka zeszłorocznych zdjęć to wrzucę 😉

na pocieszenie można dodać, że i tak przeciętny jeździec rekreant amator wykorzystałby z takiego czempiona może z połowę jego możliwości 😉
Rzeczywitość...
A co do drugiej uwagi to nie odmówiłabym takiego pocieszenia ;

yyy a że niby nie są??  😲 😲
A są jakieś materiały dostępne w tej formie w necie??? Przecież ta tabela to nic specjalnie skomplikowanego, a w bazie rodowodowej, nie mówiąc o liście na aukcję, zamieszczonej w necie dla większości koni nie ma nawet zdjęć  🤔.
na pocieszenie można dodać, że i tak przeciętny jeździec rekreant amator wykorzystałby z takiego czempiona może z połowę jego możliwości 😉

albo koń zostałby totalnie zmarnowany, można sobie jedynie pomarzyć :P

przedostatnie zdjęcie *.*
A są jakieś materiały dostępne w tej formie w necie??? Przecież ta tabela to nic specjalnie skomplikowanego, a w bazie rodowodowej, nie mówiąc o liście na aukcję, zamieszczonej w necie dla większości koni nie ma nawet zdjęć  🤔.

oczywiście, że są
na dzień dzisiejszy jest lista imienna z rodowodami, karierą hodowlaną/pokazową/wyścigową
Zdjęcia oraz filmiki zawsze robione są na samym poczatku maja - z reguły w długi weekend a następnie umieszczane na ww. W naszym klimacie dopiero w maju konie niegolone wyglądają jak konie, a i tło zielone i kwitnące nadaje uroku zdjęciom i filmom 🙂
Zaraz Ci podeślę na PW co by nie ciągnąć  🚫

A z listy do Verden wybrałam już 3 konie. Oj cacuszka 🙂
zapowiedź aukcji znalazłam  🙂

I licytacje z zeszłego roku, końcówka licytacji i potem wywiad z włascicielem konia za 900 tys euro.
klik

Edit: a tu cała :

Tez tu fajnie widać jak to wygląda, jaka jest atmosfera i ile jest osób 🙂
nine, ten drugi filmik już quanta chwilę wcześniej wrzuciła 🙂

Ech marzy mi się, żeby tam jechać... Ta zapowiedź aukcji wygląda jak trailer do jakiegoś dobrego filmu 😀 Kiedyś spełnię to marzenie, jestem pewna na 100% 🙂
Fatycznie, nie zauważyłam.
Ostatnio znalazłam filmik z ogierem De L'Or, sprzedanym na tej aukcji na którą mnie Q. zabrała.
Dla przypomnienia ten :

Tak się prezentuje jako 3latek 🙂
tulipan, Dancier na Rotsponie był koniem, który mnie powalił jakością i został moim niekwestionowanym numerem 1, jak tylko pojawiły się online filmiki z tegorocznej kolekcji kandydatów na ogiery. No i nie tylko dostał licencję, ale i premię (premiowano 14 koni z całego rocznika), plus został sprzedany jako najdroższy koń na aukcji, za 315 tysięcy euro.

Autocytat najwyższą formą cytatu 😉 Dancier na Rotsponie, o którym kilka miesięcy temu pisałam, otrzymał na imię De'Lor. Byłam bardzo ciekawa, jak się dalej potoczą losy tego konia, gdzie trafi, czy zostanie dalej sprzedany, jak będzie pracował. No i miła niespodzianka, bo jak się okazało stoi w boksie koło mojego rudego 😁 Trafił do tego samego jeźdźca 🙂 Mam nadzieję, że trochę tam zostanie - fajnie by było zobaczyć go znów na żywo.
Przepraszam za  🚫, ale szczerze biję się w piersi i dziękuję Epikei za informacje. U nas też można  🏇.

Kasztan jest niewiarygodny  😍.
sa już ceny i kraje 😉

KLIK
Aaaaaa, szkoda, ze nie maja filmiku z malym Totilaskiem, chetnie bym zobaczyla, jak to wyglada 😉
Wyszukałam Ci na youtube :
to chyba ten 😉
Na kanale jest więcej, to klaczka 😉 Rodzice i odmianki na pysiu się zgadzają.

Ogólnie podobają mi się ceny koni, i dorosłych, i źrebaków. Widać, że w każdy coś sobie może tam znaleźć.

Najniższa cena za dorosłego konia : 9.000 euro
Najwyższa : 150.000,00 EUR
Średnia: 29.123,07 EUR

I źrebaki :

średnia : 6.858,13 EUR  
Najwyższa: 33.000,00 EUR  
Najniższa: 3.000,00 EUR

Tu całe statystyki : http://www.hannoveraner.com/3948.html
nine, nie moge sie doczekac, jak to wszystko podrosnie, zeby zobaczyc, czy warto bylo hodowcom wydawac te 8000 euro 😉

Tak ogladam i ogladam i rany... jak ja bym chciala zostac milionerka 😉
Nie wiem czy czegoś nie przekręcę - Quanta jakby co mnie pewnie zaraz poprawi 😉 - ale na tej aukcji na której byłam jeden Pan zarobił szybciutko ponad 2 miliony złotych.
Kupił dwa dobrze zapowiadające się odsadki, a na aukcji 2latków sprzedał je za łącznie 500 tys euro 😉

"wystarczy" mieć oko [bo to takie proste :P] 😁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się