Właśnie doszło i to chyba zdjęcie zostało krzywo zrobione, bo panele są równe 🙂 Zobaczymy jeszcze czy saddlefiterka zwróci na to uwagę. Ja z chęcią już dziś bym w nim pojeździła, ale chyba wypada je najpierw porządnie nasmarować 🙄
Wigorrr, - bardzo fajnie wygląda i cieszę się, że w końcu je wypuścili, bo słyszałam o tym modelu już jakieś 4 lata temu 🤣 Niech się dobrze jeździ :kwiatek:
Ja ze swoim Albionem prawie spałam w pierwszy dzień 😂
Co prawda jeszcze nie jest w sprzedaży, ale na pewno jeszcze w tym roku wejdzie do sklepów Zastawiam się jeszcze ile razy je natłuszczać na początku, dziś muszę je spróbować i po jeździe pewnie zaimpregnuję 1 raz. Ale sam producent chyba również olejował je przed wysłaniem, bo jest trochę tłuste 😀
Ja je mialam w wersji łeku L i dlatego nie mogłam go wtedy zalożyć na konia. Napisz jak wrażenia. Miałam też wrażenie wlasnie sztywnej skóry i szerokiego twistu.
Ja również dostałam łęk L, jutro muszę odesłać na wymianę łęku na mniejszy, bo siodło opadło. Jeździ się super, jest wygodne, ma 1 tybinkę, czuję się w nim bardzo bezpiecznie. Ja przyzwyczaiłam się do niego już na 1 jeździe i nie chce już siadać w siodła z klocami jak banan, to zdecydowanie nie dla mnie. Na plus jest jeszcze to, że w tym siodle w kłusie ćwiczebnym nie odczuwam takiego wysiłku, mogę siedzieć i podróżować, gdzie w Dogeu po przesadzeniu przez trenera sprawiało mi to trudność
Witajcie. Mam pytanie. Czy ktoś z Was posiada siodło ujezdzeniowe firmy Kentaur w rozmiarze 16,5 i 17? (17,5 mam do testu Afrodite). Interesuje mnie długość siedziska i model ? Zastanawiam się jaka jest między nimi różnica w sensie długości. Za wszystkie info z góry dziękuję. 🙂
Dość wygodne siodło, pasujące na wiele koni. Nie trzyma, nie zakleszcza. Bardzo dobra jakość wykonania. Mam 8 albo 9 letnie i wygląda lepiej niż 2-letni Prestige.
Witam. Czy ktoś z Was jeździł w siodłe Amerigo model Vega. Jakies opinie?
Mam vegę i ją uwielbiam. Ale vega- vedze nierówna- w sensie czy masz czystą veg÷, czy np. Vega- pinerolo itd. To są siodła mocno konfigurowalne przy zakupie. Można mieć np. Siedzisko od vegi ( i będzie sie nazywało vega) a typów siedzisk dla vegi jest kilka, panele od pinerolo a tybinę z klickami jeszcze inną. Takie mocno na indywidualne zamówienie one bywają, szczególnie, jeśli z zzagranicy kupione. Musisz sobie rozszyfrować cały numer, to będziesz wiedziała.