jak już mowa o Optimaxie i zostałam wywołana, woziłam w nim tyłek ponad 3lata, rozmiar 17, tybinka S
Siodło było zrobione pod Lolka i wyglądało to tak:
https://lh4.googleusercontent.com/ub1qYyA6I4ewVrlFCPUIE7DQM0Vnm2G7crts9xrocLw=w800-h530-no[/img]
przejściowo na Czeku też dobrze się sprawowało 🙂

i na Fuerczim

Próbowałam wszystkie ujeżdżeniowe prestige i Optimax D mi najbardziej odpowiadał 🙂 kiedy przesiałam się w Doge to myślałam że "wyślizgnę" się z tego siodła. Inna skóra a jaka kolosalna różnica mimo że siodła budową są takie same.
Od zawsze miałam problem z uciekającą do przodu nogą.. (w HB Contact tego nie mam)
Zawsze siedziało mi się w nim dobrze, pomagało ale "nie zakleszczało" Kolano fajnie wpadało w klocek kolanowy który jest extra miękkie 🙂
siedzisko wcale nie jest takie głębokie, sporo miejsca w nim jest 🙂
Teraz na Fuerte zaczął leżeć dobrze, jednak kiedy zaczęłam jeździć w HB i założyłam Optimaxa to koń do przodu nie chciał iść, zsiadłam, zmieniłam siodło i jak ręką odjął, konia nie mogłam zwolnić. - za to
Kolebka w moim siodle jeździła na Olimpie i koń był zadowolony baardzo.
A! co do skóry, bo to cielęca jest przecież, to bardzo fajnie dalej wygląda 🙂 Tu nie mam się do czego przyczepić. mimo że prestige trochę niedomagał z jakością skóry do ceny.
Żałuję że nie spróbowałam Venus K na Lolku tylko na innym koniu ( jeździło mi się koszmarnie) za to jakiś czas temu miałam możliwość pojeździć na Fuerte w Venusce i było super! Fuerczi bardzo fajnie pracował. Miałam takie wrażenie że mogę teraz więcej zadziałać pomocami - super odczucie! 🙂
fotki z HB Conactem wrzucę jak zwerbuje kogoś do focenia 🙂