Forum konie »

Ochraniacze

Aga_Leming, dlaczego ww nie kupisz?
one są pancerniaste własnie
A WW maja wersje pełną? Bo ja jakos widze tylko strychulce, lub jakies ochraniacze do wkkw. Chcialam sobie kupic takie wlasnie jak wkleila lostak w tym watku WW, ale szukam tez pelnych.
cross country są pełne a to ze w opisie jest ze crossowe ma chyba niewielkie znaczenie
a lostak ma takie jak ma wiekszosc z nas - double lock
Cofam moje dobre zdanie o Cross Country 🙄 Jeden rzep przestał "łapać" neopren i dynda sobie w czasie jazdy. Cudownie 🤔
Natomiast Double Lock'i w dalszym ciągu spisują się bardzo dobrze.
hej a ma ktoś takie Woof Wear:
http://animalia.pl/produkt,9512,Woof_Wear_CLUB_TENDON_BOOT_ochraniacze_otwarte.html
jak się sprawują? jesli ktos ma to proszę o fotki  :kwiatek:
Czy ktoś używał ochraniaczy stajennych szytych przez Jarpol? Jak się sprawują?
Nazwa wilkiego znaczenia nie ma oczywiscie:P nie wiem czemu wydawalo mi sie ze te cross country nie sa pelne, ale faktycznie - zerknelam teraz na sklep horses i wygladaja na pelne. Ja potrzebuje 2 komplety pozadnych ochraniaczy - chcialam wlasnie jedne WW te ktore ma lostak i jakies pelne. Moj kon niszczy ochraniacze w zawrotnym tepie i moje 2 komplety ledwo co zipia. Mam zamiar kupic sobie cos na targach jezdzieckich w marcu.
ratunku.. czy poza Veredusami sa jeszcze jakieś w miarę normalnie wyglądające ochraniacze skokowe w rozmiarze XL?
bo pro lightów i pro jumpów już chyba nie dostanę nigdzie?

moje zwierze w zwykłych skorupach się nie mieści ;/
Spytaj w equi-shopie.W Katowicach robili wielką wyprzedaż i ciu jeszcze było(ale z tego co pamiętam to na przody głównie M,ale może w sklepie coś im zostało)
doszły moje eskadrony pro dressage  💃
super kształt, super noopren ale mogłyby być czyms wzmocnione...
wiecie gdzie w PL moge jeszcze takie dostać?  👀<kupowałam w eltanie po przecenie  😁>
ratunku.. czy poza Veredusami sa jeszcze jakieś w miarę normalnie wyglądające ochraniacze skokowe w rozmiarze XL?
jesli chcialabys z dlugimi tylami to WW single i double lock. XL sa naprawde spore 🙂
dokladnie ja mam ww ultra booty xl na tyl
Z tego co zrozumiałam to Deborah pytała o skorupki...
Ja właśnie stałam się szczęśliwą posiadaczką double locków WW i jak byłam sceptycznie nastawiona, tak teraz podobają mi się coraz bardziej. Jutro zrobię przymiarkę i zobaczę jak na nóżce się układają  😉
Do mnie przyszły Carbon Gel 🙂 na razie tylko przody 😀 Ale zastanawiam się czy na tył nie kupić Olimpiców, przeeciez wyglądają tak samo a są dużo tańsze...
Ja je miałam w łapkach. Jakościowo to dokładnie ta sama półka, co typowe skorupki Tattini / Lamicell Elegance i pokrewne. Przyzwoita cena i na pewno przyzwoicie służą. Za to kolory szalone  🤣
jak juz pisałam to Masta moim zdaniem nie sa fajne  mamy w stani canter cluby , lamicelle , eskadrony , tattini  czyli typowe skorupy  ale one odstają jakosciowo od reszczty , drugi raz bym ich nie kupiła
dzisiaj stałam się wesołą posiadaczką KenTaur'ów z owczym futrem. PRzede mną korzystał z nich jeden koń.... ochraniacze wyglądają jak nowe.
sankarita- foty  😜 😜
a to moje pro dressage ;

😉
LOVELY, foty będą jutro. Dzisiaj aparat kategorycznie zaprotestował pracy na zimnie. 😉 [dziwne. przy pisaniu poprzedniego posta powiedziałam ze foty zrobie pozniej.... zjadlo mi zdanie 😉 ]
sorki jeśli już było, ale właśńie przeglądałam allegro i zobaczyłam takie ochraniacze:

http://www.allegro.pl/item519049998_ochraniacze_skokowe_hexa_pro_nowe_szare.html

ktoś coś wie o nich?? Ma, używa?? W życiu nie słyszałam nic o tej firmie a cene mają DOŚĆ sporą.
Moje kenTaury:

jak na razie się sprawują znakomicie. 😀

xxagaxx, te ochraniacze znajoma miała i sprawowały się reeeewelacyjnie. Nie wiem jak to tam było z tym systemem odprowadzania powietrza itede.... ale ochraniacze długo trzymały. Tylko zapiecie jedno poszło po roku uzywania, ale nie jestem pewna czy to wina firmy czy po prostu znajoma tak "szanowała" 😉
dzięki Sankarita 🙂
a ja doszłam do wniosku, że mój koń będzie w ochraniaczach neoprenowych chodził. A do takiego wniosku skierowały mnie skorupki, które zakończyły swój żywot po 2 tygodniach.
W neoprenach raz na rok jakiś rzep się rozwali, są trudne do czyszczenia, ale przynajmniej trwałe.
Ochraniacze SMB II prof. choice, kaloszki Fouganza
kate
Prawie ich nie widać  😁
A ja szczerze polecam SMB Elite są świetne! Widziałam w ogłoszeniach, że ktoś robi zamówienie w m.n. właśnie na te ochraniacze i jeszcze w ekstra cenie bo tylko 400zł😉
_kate musza byc chyba jakies niedopasowane albo to jakis trefny egzaemplarz bo moje nawet po porzadnym terenie z roznym podlozem sie trzymaja na miejscu i nie ma piachu w srodku, co prawda jak mialam na tylach xl to sie niezbyt trzymaly zjezdzaly i wlatywal piach wiec zmienilam na ww ale na przodach zostaly smb
no właśnie miałam się pytać czemu tak zjechały? za duze? czy co?
Ola- świetnie wyglądają 😉 ja miałam zamawiać sobie tyły ale kasy brak...
miał ktoś ochraniacze eskadrona pro dressage? moje po 2 uzyciach juz sie 'powycierały'- neopren i lamówka...
ale one mają piach tylko na zewnątrz, w środku nie. Nie wiem, jak dostrzegłyście piach w środku. Kaloszki są za wysoko, a ochraniacze zsunęły się minimalnie.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się