Forum konie »

Revoltowe wielkoludy(wielkokonie), czyli im wyższy koń tym lepiej :)

Zajęty jestem na śmierć i życie, ale dla przyjaciół zawsze znajdę miejsce. Miło się z rana czyta takie słowa.  :kwiatek:
Misiek69, wypasiony zwierz, większy od przyczepy 🙂
Misiek69 kawał smoka, na którego na pewno bym nie weszła bez pomocy drabiny.
[quote author=Być. link=topic=26709.msg1986529#msg1986529 date=1390316643]
Misiek69 kawał smoka, na którego na pewno bym nie weszła bez pomocy drabiny.
[/quote]

U nas wchodzi się z takiej dwustopniowej, składanej drabinki, ale jak go kupowaliśmy, to gość wzrostu może 155 wlazł na niego z ziemi i to w gumofilcach.  😀

EDIT quantanamera no przecież wielkokoń.  😀
Misiek69 ja to bym chyba z takiej opony nie wlazła: klik

świetny ten Twój koń, marzy mi się kiedyś coś podobnego  🙄

przy nim mój koń by wyglądał jak kucyk, nie no dobra - jak kuc sportowy  🤣  😵
Strzemionko dzięki. Wlazłabyś spokojnie a jak nie, to by się Ciebie podsadziło.  😀
Misiek69, jak ten twój koń się do przyczepy zmieścił? Powinniście załatwic mu bukmankę-kabriolet 😁
i to chyba przyczepa boi się jego a nie odwrotnie...? 😉
Ikarina Bukmankę mam powiększaną (to nie ta, co na zdjęciu. Moja dopiero była zamówiona i się produkowała), a mimo to po wejściu Niuńka do środka, dziwnie ciasno się tam robi. Nie wiem czy drugi koń chciałby tam wejść bez problemu.

Strzemionko Wchodzi bez problemu, najlepiej na marchewkę, ale i bez też daje radę. Na pewno się nie boi przyczepy, choć po pierwszym transporcie do mnie powinien mieć traumę. Handlarz przywiózł mi go zapakowanego w zwykłą bukmanę, razem z Tinkerem (klaczą!!!!!). Tak było tam ciasno, że aż ciemno. Jechali ponad 300km. Jak wyszedł z przyczepy to jeszcze dwa dni miał odcisk poprzeczki na dupsku.
Jak wyszedł z przyczepy to jeszcze dwa dni miał odcisk poprzeczki na dupsku.

😂 Hahahaha. You made my day :przytul
[quote author=Misiek69 link=topic=26709.msg1987200#msg1987200 date=1390368252]
Jak wyszedł z przyczepy to jeszcze dwa dni miał odcisk poprzeczki na dupsku.

😂 Hahahaha. You made my day :przytul
[/quote]

Teraz to jest śmieszne, sami się tego śmiejemy, ale pomyśl jak ten zwierzak się męczył w takim ścisku, tyle godzin. Jak wylazł z bukmany na padok, to najpierw stał dłuższy czas. Podejrzewam, że zdrętwiał. Za to później jak ruszył w galop, to myślałem że się nie zatrzyma. Z dupy strzelał jak roczniak  😀
Misiek, z tego co pamiętam to Wy stoicie gdzieś w okolicach Warszawy (Piaseczno mi świta), tak?
Raz widziałam podobnego wielkoluda... niecałe 4 lata miał 🤣 i kopytka jak talerze obiadowe, dosłownie.
Chess Tak. Stoimy w Iskierce, koło Zalesia Górnego, parę kilosów od Piaseczkowa.

EDIT: Jutro będzie kuty, rozmiar podków - 8  😀
Prawie moje okolice 😉
Misiek69, będąc u Jaśka miałam okazję zobaczyć Twojego konia- niesamowicie wielki i bardzo ładny koń 🙂
Cieszę się, że się podobał. Byłaś u Jaśka? Czyli u fryza, który stoi obok Niuńka? Widzieliśmy się?
Tak, u fryza. Nie, same byłyśmy w stajni 🙂
No to jak będziesz następnym razem, to podejdź, pogadamy.  🙂
To ja przedstawię mojego Smoka 🙂
Ja - 172 , Landlord - ok. 178
Ratana piękny  😉 bo wielki i siwy  😉

jest między wami zaledwie 6 cm różnicy ale na tym zdjęciu ma tak wysoko głowę zadartą, że wydaje się wiele wiele wyższy  😀
wsiadam juz na swojego tłuściocha 🙂

w końcu mam konia, którego nie obejmuję nogami pod brzuchem 😉  🏇

tu akurat pierwszy galop pod jeźdźcem  😀

https://www.facebook.com/photo.php?v=644646292244218&l=2091846080331034880
to może i ją sie pochwale moim malenstwem, może dzisiaj bez zdjecia ale obiecuje dodac. Goliat na 3,5 roku i 173 cm jak narazie, derki 155, kantary 4.
strzemionko dzięki 🙂 przyznam się, że specjalnie wybrałam takie zdjęcie do tego wątku bo dzięki zadartej główce wygląda na wyjątkowo dużego 🙂 wrzucam jeszcze jedno, już bez przekłamanej perspektywy

milkiwaj ile wzrostu ma siwek? nie wygląda na jakiegoś ogromnego 🙂
bo ja jestem duża :P nie dość że w szerz to wzwyż, mam 175cm wzrostu, w pasie na szczęście mniej  😡
ma 176cm i jeszcze rośnie 🙂, jest dość kompaktowy jak na swój wzrost  🙄
Oj bez przesady z tą szerokością, dobrze wyglądacie oboje 😉
Ratana bardzo dziękujemy 🙂 po cichu liczę, że dorośnie do wysokości twojego przystojniaka  😜

tu zdjęcie z pierwszego wsiadania

z zabaw nóżką

i z jakiegoś lonżowania
milkiway po minie Twojego siwuska z pierwszego zdjęcia wnioskuję, że nie był zbyt przejęty człowiekiem na grzbiecie?  😀
sylwiaj nie miałam pojęcia, że Twój w łaty, aż taki duży! Prawda, ma te giry przydługie, ale nie dałabym mu ponad 170 cm.
Ratana kolejna z Was, która udowadnia mi, że moje pierwotne stwierdzenie - NIE LUBIĘ SIWYCH KONI jest w ogóle jakąś brednią. PIĘKNY  😍

Tymczasem my z Luckiem czekamy na porządny śnieg 🙂

strzemionko on ma dość luzackie podejście 🙂 do wszystkiego co nowe, jest bardzo ciekawski
jak pakowaliśmy go do bukmany, powolutku wchodziliśmy, trzasnęły te małe drzwiczki mężowi, przestraszył się, padł na nadgarstki na rampie bookmany i patrzył  🤣  po czym powoli wstał i cofnął się o krok, to jest histeria w jego wykonaniu 😉

aczkolwiek teraz się chyba podbił i kuleje, różki rosną mu w boksie  🍴 mimo ścięcia żarcia do głodowej racji
czekam na kowala, żeby go rozczyścił
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się