Samshield piekne bywają, ale spooks maił takie te pierdytka minej błyszczące.
Super mieli zawsze te biało granatowe wstawki. ehhh... kto ich "podrobi" to zarobi🙂
kotbury, mam nadziej że "podorbi" lepiej bo kurde o ile kochałam ich ciuchy, to nie bryczesy... piękne, ale dla mnie mega szmaty, kolor sie spierał, krok wycierał xD kupiłam 2 pary i żałowałam mocno, pomimo genialnengo wyglądu.
kotbury, Zobacz na Lauria Garrelli, mają fajne bryczesy, jakościowo całkiem spoko, mam kilka par od lat. No i one są takie zdobne właśnie najczęściej, ale tak przyjemnie, nie jarmarcznie. Jakieś hafty, jakiś kryształek, ale nie nachalne.
Hejka może też ktoś miał problem z bryczesami z Silweara fit pro, po czasie szwy zaczęły pękać, już kilka razy je zszywałam ale nie ma to sensu, bo po każdej jeździe szwy puszczają w nowym miejscu :/ prane na lewej stronie jak producent zaleca, rozmiar nie jest za mały, (wytłumaczyłam im całą sytuację, ale nie dostałam żadnej odpowiedzi) szkoda że tyle kosztują, bo raczej 400 zl za bryczesy to już nie są grosze, więc szukam jakiś bryczesów godnych polecenia 🙂
Hej, czy są tu osoby, które jeżdżą z kamizelkami Komperdell (level 2)? Załatwiłam sobie nią dwie pary bryczesów Mira z Horze, przy poliestrowych Covalliero nic się nie dzieje. Jeżeli ktoś ma i kamizelkę, i działające z nią bryczesy to chętnie przyjmę polecajki co Wam się sprawdza.
Perlica, dodaje zdjęcia, granatowe po jednym ponad 2h terenie, zielone po jednym treningu skokowym. To nie kwestia prania czy niczego innego, wygląda na tarcie kamizelki (koszulkę miałam w spodniach i na to kamizelka), ale tak jak wspomniałam, przy covalliero z poliestru nie dzieje się nic.
kotbury, mam nadziej że "podorbi" lepiej bo kurde o ile kochałam ich ciuchy, to nie bryczesy... piękne, ale dla mnie mega szmaty, kolor sie spierał, krok wycierał xD kupiłam 2 pary i żałowałam mocno, pomimo genialnengo wyglądu. xxagaxx, bo to jest marka dla "panienek jednego konika".
Jedne starczały na kilka sezonów, pod warunkiem posiadania kilku par. Zawsze ładniusie, kolrki fajniusze. elastycne i takie w ogóle "buzi dupci".
Są teraz spoksy - resztki po sklepach... droższe niż jak były w regularnej spredaży. To aż tak fajne nie są. Za ponad 600 to mam dwie pary innych bardoz dobrych więc...
Pacisx, ale dziury w tych bryczkach masz też "od środka".
Więc to raczej po prostu zaplanowana niużyteczność produktu (polecam obejrzeć dokumnet o tym tytule), która cię dopadła i zbiego się to z użytkowaniem kamizelki.
Jest jeszcze sznsa, że mas zźle dobrany rozmiar. Musiałabyś ją ubrać i wstawić foty.
kotbury, nie są od środka, tylko jestem leniwa i są dalej wywinięte po praniu na lewą stronę 😆jeździłam w nich cały czas i nic się nie działo, jeździłam w kamizelce na bluzie, też nic. Pierwsze użycie na koszulkę w spodniach i coś takiego. Jak będę w weekend z kimś w stajni to poproszę by mi zrobili zdjęcie w tych zielonych + bluzka w spodniach z kamizelką. Bo mam tylko na koniu, a to pewnie ciężko ocenić.
Perlica, a w jakich bryczesach głównie jeździsz? Bo to dobrze rokuje, więc chętnie przyjmę nazwy jakiś 2 czy 3 Twoich ulubionych par. Bo te Covalliero co jeżdżę to mają całe dwa kolory w ofercie, więc szybko wyczerpie sprawdzoną pulę 😆
Pacisx, - covaliero puszcza kolekcję co sezon, w każdej są nowe kolory, tylko często dość szybko się sprzedają 😉 ja ostatnio dorwałam jedne od equino_sklep z metką za 160zł, były dostępne w trzech kolorach, polecam ich obserwować na ig. Nie są to moje ulubione bryczesy, ale za ten pieniądz bardzo spoko.
keirashara, spoko, dzięki za info - zaobserwowałam ich. Generalnie nie jestem ich wielką fanką ale w tej cenie jest ok i nie umarły pod kamizelką 😆 a to czego bym nie chciała - to kupić teraz bryczesy za miliony, by je zetrzeć przy pierwszym użyciu tym komperdellem.
Pacisx, jeżdżę w różnych, Equiline, Eqode, Animo oraz leginsy Spooks, Maya,.
Ale może masz coś nie tak z kamizelką? Bo Equiline są wygodne, ale nie jakoś bardzo trwałe ( lej)
Wrzucam zdjęcie ZacZess Summer, dziś kurier mi przyniósł. Wydają się być fajne. Aczkolwiek nogawki moim zdaniem maja węższe niż bryczesy z zamkiem od nich, w tym samym rozmiarze. Mam L.
Aktualizacja, jeździłam w nich - a bylo dzis cieplo - i są naprawdę spoko 😁
Przypominam tylko, ze rozmiar z tabeli wypadal mi jako M, a musiałam brac L.
Cześć 🙂
Powoli rozglądam sie za bryczesami w jasnych kolorach, jakiś czas temu kupiłam przeglądając właśnie to forum leginsy premier equine granatowe Mirillo. Są genialne! Jak druga skóra. Kupiłam też model aporia ale dla mnie były zbyt duże kropki tego silikonu i się obcierałam 🙁 W październiku lecę na rajd do Maroko. Szukam czegoś bardzo w podobie tych Mirillo, podoba mi sie bardzo ten delikatny lej, bo mi się tyłek w nich aż tak nie odparzą jak dużo jeżdżę latem🙈 a na rajdzie wiadomo że będzie kilka godzin w siodle i jest to jeden z bardzo dużych wymogów. Przeglądałam inne modele tej firmy ale są tylko białe, widziałam w miarę fajne Luceo, mają niby ochronę przed promieniowaniem UV. Czy posiada ktoś te białe modele i jest w stanie je polecić? Albo innych firm, kolory jakie wchodzą w grę to oczywiście letnie czyli beże i inne jasne odcienie.
Z góry dziękuję za odpowiedzi i polecajki! ????
qaz, Jako mocno już doświadczony "rajdowy weteran" nie polecam Ci cienkich bryczesów z sylikonem na rajd do Maroko, mimo temperatur. W siodle spędzisz 5-6h dziennie, siodła trafiają się różne, lepiej mieć na sobie nieco grubsze bryczesy, albo cienkie, ale z pełnym lejem. Łatwo się można inaczej obetrzeć. Mi się nie zdarzyło, ale co druga osoba na rajdzie z "obtartym zadkiem" jedzie po 2-3 dniach 😉 No i sudocrem zabierz 😅