Mam chwilowo Apple TV, Severance, See i Calls już za mną (szczerze polecam Calls!!!), Silos, Uznany za niewinnego i Ted Lasso w kolejce do obejrzenia, na co jeszcze warto zwrócić uwagę? Filmy, seriale, whatever.
A my skończyliśmy "The Leftovers" - Pozostawieni. Pewnego dnia w niewyjaśnionych okolicznościach znika 2% ludności na świecie.
Dobry, dobry.
Teraz nie wiem co oglądać. Poczytam jakieś Wasze świeże rekomendacje.
Facella nie oglądałam AL ale czytam opis i totalnie nie 🙂 Terapia jest taka mega ciepła i sympatyczna. Grono przyjaciół, każdy ma jakieś swoje problemy ale generalnie żyją blisko siebie i jakoś tam sie wspierają (i gnoją w międzyczasie, ale to gnojenie z miłości 😁😉
Dobra, oglądnęłam.
Powiem,że mną ten film wstrząsnął, ale tak naprawdę ostatnie 2 odcinki.
Jakie to było smutne, że ktoś jest chory, więc nawet nie jest pewny,że kogoś zabił, słyszy głosy i nie wie co jest naprawdę, a co w jego głowie.
Teraz chore osoby mogą normalnie funkcjonować, bo są bardzo dobre leki, w zasadzie bez wpływu na zdrowie, więc nie ma problemu przyjmować je całe życie.
No , ale w tamtych czasach to nie było takie oczywiste.
Poczytałam też o nim w necie, żeby wiedzieć co było faktem, a co „filmem” , no i w sumie on ponoć rzeczywiście zabił tylko 2 osoby, a pozostałe to nie wiadomo , bo mogły być po prostu wykopane.
Nie wiem czy pomoge ale ja jestem rozczarowana 2 ostatnimi sezonami. ogladalam w sumie tylko jako zapełniacz i zeby moc go pelnopranie krytykowac 😅 wiec ten ostatni odcinek wogóle mnie nie ruszyl bo poziom ogolnie spadl na samo dno i nic po nim nie oczekiwalam, cieszylam sie ze to juz koniec 😑
azzawa, no był spadek znaczący, ale to w żadnym momencie nie był serial, po którym można było oczekiwać czy w ogóle spodziewać się TAKIEGO zakończenia (ekhem starlight?). A to jak zakończyli wątek Rzeźnika to w ogóle żałosne. Oglądałam w sumie tylko dla niego, bo to moja ulubiona postać.
DOBRA SPOILER BO NIE WYTRZYMAM
On miał ich wszystkich tam rozje…ć bez wahania, a nie rozczulać się nad przeszłością 😑
No właśnie nie chciałam się za bardzo rozpisywać żeby nie wychlapać niechcący 😅 ale tam już w ogóle wszelka logika poległa (mówię o ostatnich dwóch sezonach), twórcom chyba kompletnie zabrakło pomysłów jak dopiąć te wszystkie wątki i Facella masz rację postać Butchera (i homelandera też), na koniec była chyba najbardziej rozczarowywująca. nie wiem dlaczego do końca liczyłam, że jednak będzie jakieś pie****nięcie na zamknięcie, za które tak lubiłam ten serial Na początku😂
Przyłączam sie, poprzedni sezon juz byl taki sobie, ale dało sie obejrzeć, a ten ostatni to dramat, nie skończyłabym gdybym nie ogladala z kimś, kto chciał zobaczyć jak sie kończy. Ptsd z ostatniego sezonu gry o tron mialam xD Bezndziejny sezon. Przynajmniej juz koniec.
Perlica, ja wczoraj obejrzałam tylko 2 ostatnie odcinki 2 sezonu, bo nie miałabym czasu obejrzeć całego, ale to wystarczyło, żeby rozbudzić apetyt na dzisiejszą premierę 😁
macbeth, podziwiam, ja bym nie dała rady 😀 już i tak się wnerwiałam na spoilery na moim feedzie, a że pracowałam do 20.30 to musiałam cierpliwie dotrwać i szybko przewijać 😅
Meise, ja się bardziej wnerwiam, jak mi urywają w jakimś takim momencie WOW i trzeba czekać, aż wyjdzie kolejny odcinek 😅 a że i tak nie mam czasu oglądać na bieżąco, to wolę poczekać na cały sezon 😀