Imbirowe właśnie. Eh. Ja dużo jeździłam, nigdy problemów. Smutno mi bardzo bo w dojazdach albo ogarnęłam zakupy, plany albo poczytałam. A teraz muszę się gapic w okno :/ strata czasu
Czy na kanapę SÖDERHAMN z IKEi da radę zamówić obicie na poszczególne poduszki siedzeniowe? O samo siedzisko mi chodzi. Kolor samsta ciemnoszary. Moja królica wygryzła kolejną dziurę na samym środku siedziska.... jak mój facet wróci do domu to się bardzo ucieszy.... 👿
madmaddie, a ze zdrowiem wszystko ok? Mi choroba lokomocyjna wróciła, kiedy ogólnie na co dzień zaczęło mnie mdlić dosłownie codziennie, wszyscy śmieszki, że w ciąży jestem, a to była zwyczajna anemia i żelazo mocno poniżej normy 😉
Ja dostałam choroby lokomocyjnej mając ponad 20 lat, do busików i starych autokarów już nawet nie wsiadam, chyba że w totalnej desperacji przy braku możliwości dostania się gdzieś innym środkiem lokomocji. W nowoczesnych autokarach, pociągach, samolotach i samochodach (to ostatnie pod warunkiem braku choinek zapachowych) jest ok. Morfologię mam idealną, oddaję krew więc z wynikami jestem na bieżąco.
Nie wstydzę się zapytać, ale nie wiem w którym wątku 😁 Mam ulubiony jesienno wiosenny płaszczyk. Czarny. Jest on też ulubionym płaszczem wszystkich farfocelków i kłaczków. Istnieją jakieś impregnaty, zaklęcia, triki żeby był tylko mój? Rolowanie daje rade na pół dnia, po powrocie do domu wygląda tragicznie 😤 także płaszcz leży i się kurzy (dosłownie) , istnieje jakiś złoty środek czy kubeł? 👀
Halo dziękuję za podpowiedź :kwiatek: napisałam do producenta takiego środka i uczciwie mi odpisał, że ten płyn na mój problem się nie sprawdzi. Ale nakierowałaś mnie do przypomnienia sobie o sprayu antyelektostatycznym 💡 może to coś pomoże 🙂
O co chodzi z tego typu ogłoszeniami na otodom? https://www.otodom.pl/oferta/na-wynajem-3pok-ul-tenisowa-ID42MLl.html Wystawione super urządzone mieszkanie w zdecydowanie za niskiej cenie, zawsze trzy bardzo dobre zdjęcia, zawsze podobny opis zapraszający do kontaktu przez formularz, nie telefonicznie, zawsze ogłoszenie znika po 2-3 dniach, zawsze jest wystawione przez zlikwidowane/nieistniejące/położone na drugim końcu Polski biuro nieruchomości. To jest jakaś forma kradzieży danych, przesyłania wirusów?
O co chodzi z tego typu ogłoszeniami na otodom? https://www.otodom.pl/oferta/na-wynajem-3pok-ul-tenisowa-ID42MLl.html Wystawione super urządzone mieszkanie w zdecydowanie za niskiej cenie, zawsze trzy bardzo dobre zdjęcia, zawsze podobny opis zapraszający do kontaktu przez formularz, nie telefonicznie, zawsze ogłoszenie znika po 2-3 dniach, zawsze jest wystawione przez zlikwidowane/nieistniejące/położone na drugim końcu Polski biuro nieruchomości. To jest jakaś forma kradzieży danych, przesyłania wirusów?
Nie wiem czy to to, ale w Anglii, zwlaszcza duzych miastach jak Londyn, obleganych przez obcokrajowcow, to rodzaj oszustwa na kase - ludzie czesto biora mieszkanie prosto z neta, w ciemno bez ogladania, wiec musza wplacic zaliczke/kaucje. Przyjezdzaja, a tam taki adres nie istnieje/jest czyims domem/mieszkaniem/biuro nieruchomosci nie istnieje. W Anglii ci przestepcy praktycznie nie do wykrycia.
Facella, w Holandii przez takie ogloszenia tez oszukuja na kase - po kontakcie via net oszukany wplaca zaliczke/kaucje, a ogloszenie i cale "biuro nieruchomosci" natychmiast znika. Tego "twojego" ogloszenia juz nie ma, ale u nas fotki wypasionych mieszkan z reguly byly kradzione z airbnb albo bookingu 🤣 wiec po szybkim poradzeniu sie gugla pewnie byloby widac, ze to oszustwo.
Ja tam na pierwszy rzut oka widzę, ze to oszust. Trzypokojowe mieszkanie w centrum w wysokim standardzie za 900 zł miesięcznie nie jest możliwe 😂 nie wiem kto miałby się na to nabrać.
Gdzie/do kogo można zgłosić niestosowne wypowiedzi uniwersyteckiej szychy na temat homoseksualizmu podczas dużej, oficjalnej, uczelnianej imprezy? 🤔 Noszę to w sobie od roku, jestem zażenowana na maxa. Jakoś mi się po wyborach ulało i chyba czas brać takie sprawy w swoje ręce 🙄
keirashara ten "ośrodek" to organizacja do wyłudzenia kasy, prezes ma spore problemy prawne 😉 zgłaszać - owszem, byle nie tam, i w żaden sposób nie popierać tego "ośrodka" 😉
Słuchajcie, czy mogę dać budyń pomiędzy piętra tortu jako jedną z mas??? Czy muszę z nim coś jeszcze robić? I czy budyń w torcie to dobry pomysł? Na piętro niżej ma iść mus z masła orzechowego 💃
Do kremu budyniowego dodaje się zazwyczaj masło. A Ty go używasz? I czy gotujesz budyń na mleku krowim, bo nie wiem jak się budyń zachowuje na mlekach roślinnych. Ja lubię przekładać ciasta masą grysikową.
Zamiast masła może być olej kokosowy i na pewno trzeba dać więcej budyniu i mniej mleka. Meise, obczaj sobie przepisy na wegańską kremówkę, tam są podane spoko proporcje
Ja używam mleka sojowego, wychodzi super budyń, ale nie wiem czy nadaje się do przełożenia biszkoptów 🙂 masła nie chcę używać, wolałabym jakiś roślinny zamiennik 🙂
Może by ten budyń jeszcze dodatkowo z bananem zmiksować?
maddie, masz jakiś sprawdzony przepis? Poratuj linkiem plisssss 🙂
Ervegan jest spoko. Jak robisz dla gości nie-wege, to ja bym się zastanowiła nad innym mlekiem - sojowe ma specyficzny posmak. Wyczuwalny dość, jeśli nie dodajesz np. kakao.
Meise, musi byc gestszy budyn (mniej mleka) + margaryna (fujka)/olej kokosowy. Zajebiste kremy mi tez wychodzily w wersji budyn zblendowany z namocznymi nerkowcami, polecam zdecydowanie! Albo zamiast budyniu cos na bazie silk tofu, tez wychodzi "budyniowy" krem do tortu 🙂
A jak bym wzięła sojowe waniliowe? Będzie dużo wegetarian i wegan oraz wszystkojadów, ale lubujących się w vege kuchni, zaprosiłam w sumie 17 osób 😁 chyba wszyscy goście są mocno roślinożerni, także myślę, że z mlekiem nie będzie problemu 🙂
kokos, właśnie nie mam namoczonych nerkowców, a tort chcę upiec tudej. Co jeszcze mogę tam zblendować ew?