Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć, czy jak sie pisze CV i np w tym CV są stanowiska instruktor, asystent managera (a tak swoją drogą czy powinno się pisać menedżera? itp - to czy jeśli jest to CV kobiety to powinna pisać 'instruktorka', 'asystentka' czy pisze sie w formie męskiej? 👀
Wyobraziłam sobie, że piszę w CV, żem inżynierka informatyczka 🤣 Pewnie by mnie przyjęli i tak, różnych dziwaków biorą, taka branża, ale samą mnie to śmieszy 🙂
No nie wiem, ministra się nie przyjęła. Mi nie przeszkadzają męskie wersje zawodów wykonywanych przez kobiety. Wolę sędzia od sędzina, instruktor od instruktorka.
Ja ostatnio śmiechłam na zawodach z "sekretarzyca". No nie, jakoś wolę plakietkę sekretarz 😉 Mi też zupełnie nie przeszkadzają męskie formy, ba, te żeńskie czasem brzmią dla mnie dziwacznie i idiotycznie, tak na siłę.
Odnośnie feminatywów fajny artykuł jest tutaj: klik. Dla mnie (niestety) też one brzmią dziwnie (niektóre bardziej niż inne), ale staram się ich używać jak najczęściej.
Allegro smart- obejmuje wszystkie produkty, czy tylko te oznaczone etykietą "Smart"? 🙄 zamawianie paszy w ten sposób to byłby złoty interes, ale czy się sprawdzi?
Nie są zaakceptowane, bo „poważne” zawody są przecież dla mężczyzn, dlatego nie ma żeńskich końcówek 😀 a nauczycielki, fryzjerki, maniciurzystki, sprzątaczki czy przedszkolanki maja sie swietnie. I nikt nie ma problemu, ze podchodzi do kasjerki, a nie pani kasjer 😀
szukam stronki, na której będę mogła zaprojektować i zamówić bluzy i koszulki na własny użytek 🙂 może ktoś kiedyś korzystał z takich usług i podpowie gdzie celować :kwiatek:
infantil póki co mam na oku cupsell i spreadshirt, ale szukam czegoś, gdzie mogę poogarniać ciuszki typu golf, sukienka ala długi t-shirt, ale nie mogę niczego takiego znaleźć, sama sobie tego nie zrobię w domu, bo nie mam w ogóle talentu 😵
Co można robić w Dreźnie w ciągu jednego dnia w ramach urodzin? Jakieś restauracje godne polecenia? Słyszałam o grającej ulicy i zamierzam tam zabrać mojego muzyka, coś jeszcze muzycznego (muzyka dawna, fortepian) znajduje się w Dreźnie i jest dostępne dla odwiedzających? Google nic nie pomaga.
Facella, Stare Miasto całe jest fajne, Zwinger - można zwiedzać w środku, jest tego trochę, Zamek Rezydencyjny (na murze ogromne malowidło a w środku muzea). Fajny też jest Grosser Garten. Fajne jest Nowe Miasto. O grającej uliczce to mówisz o tym zestawie trąb i rur na boku kamienicy? To fajne, ale gra tylko podczas deszczu. Ale generalnie ta dzielnica jest takim miksem epok i czasem wchodząc w jakiś zakamarek masz wrażenie, że się w czasie przeniosłaś. My łaziliśmy bez planu większego i co trochę coś fajnego było. Knajp ci nie polecę, bo byłam w okresie jarmarku bożonarodzeniowego i jedliśmy głównie tam.
Mialam dzisiaj porabany sen. Snilo mi sie, ze bylo to za jakies 20-30 lat, we snie bylam stara 😉 a wszystko bylo jak z filmu sci-fi. W kazdym razie w tym snie zdecydowalam sie sklonowac mojego obecnego konia - mialam zachowany ogon gdzies w szufladzie. A teraz pytanie: jakby faktycznie w dalekiej przyszlosci byloby to mozliwe - jaka czesc konia/psa zachowac na przyszlosc? 😀