Forum towarzyskie »

Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)

Facella, o, a jaki masz? Z wilgocią u nas podobnie, ale kupiłam suszarkę. Dawno mnie tak żaden zakup nie ucieszył, bo ono tak długo schło, że zaczynało śmierdzieć.
Ja mam w drugą stronę oczyszczacz z nawilżaczem
madmaddie, mamy stricte oczyszczacz w domu. moj maz ktory jest swietnym wskaznikiem pylkow wszelkiego rodzaju (doslownie moglby byc miernikiem zakurzenia siana czy jak jamies drzewo pyli) widzi roznice. Nie ze nie moze bez tego zyc, ale widzi roznice na plus. Ja nie, ale ja nie mam zadnych alergii.
infantil, mam tak samo 🤦 Kiedyś próbowałam pytać strażników co może być powodem, ale odpowiedź była w sumie żadna. Chyba nie mogą powiedzieć, co w sumie byłoby zrozumiałe.
Ale ja piszczę też na bramkach w sklepach itd.
madmaddie, jakiegoś Sharpa, nie pamiętam dokładnie co to za model. Z pięć stów kosztował, ale zależało mi żeby miał duży zbiornik, wciągał minimum 10 litrów na dobę i miał higrostat żeby z kolei za bardzo nie wysuszał. To oczyszczanie to tak przy okazji.
Ja mam stricte oczyszczacz bo mieszkam przy obwodnicy stolicy i po ktoryms alercie smogowym stwierdzilismy ze chyba potrzebujemy. osobiscie nie czuje zadnej roznicy z czy bez 😅 ale na pewno coś tam łapie bo jak dolecą do niego opary z mojego elektrycznego fajka to zaczyna mielić jak wsciekły i regularnie wyciagam z niego dywan z kurzu i kocich kłaków. kumpel ktory ma chyba uczulenia na wszystkie pyłki był zachwycony bo przyszedl w odwiedziny zaglucony i z oczami jak królik a wyszedl "ozdrowiony" i też zanabył taki sam. mam klatrę froste, nie wiem czy na tle innych jest dobry czy nie, ale jak szukalam to ten mial najlepsze recki.
madmaddie, ja mam oczyszczacz i widzę zdecydowana różnicę bo włączam go z opcją nawilżania powietrza. Jak nasmrodzę przypalając jedzenie albo kominkiem to szybko wciąga zapachy. Albo jak pies pierdnie to też szaleje na najwyższych obrotach 😀
azzawa, jasna dupa... nie potrzebowałam do momentu kiedy napisałaś o kocich kłakach. Teraz must have! Pokażesz dokładniej ten co masz?
To szukaj takieg który wciąga duże pyłki bo np mój kocich kłaków nie zbiera do siebie
Przepraszam dopiero przeczytalam, ja mam klatra forste 4, ale jesli szukasz remedium stricte na kłaki to sie raczej rozczarujesz 😅 on je bardziej wciaga przy okazji, koty dalej kłaczą więcej niż on zdoła przerobić
OK, ale już jest jakiś trop 😎
Pewnie wstyd, że nie wiem....
Muszę przy wypłacie potrącić członkowi Rady Nadzorczej podatek z tytułu uczestnictwa w nieobowiązkowym szkoleniu. Powinnam to zrobić od kwoty netto, czy brutto?🙈
Huzar, jest to nieodpłatne świadczenie, czyli brutto.
Ollala, bardzo Ci dziękuję.
Na której warszawskiej stacji PKP będzie najłatwiej się przesiąść, żeby dojechać na lotnisko Chopina?
Ja zawsze na zachodnim się przesiadam, bo mniejszy i przyjemniejszy niż glówny kolchoz. Szybka przesiadka i masz skm na chopina bezpośrednio.
To tak mi też Google podpowiedziało, ale wolałam się upewnić, dzięki!
HELP
Potrzebuje wygodną poduszkę do spania.
Czasami w dobrych hotelach są takie wspaniałe poduszki, ale zawsze zapomnę zapytać skąd kupiona itp.
Czy ktoś może polecić sprawdzonego producenta, stronę?
Perlica, każdy zapewne rozumie cos innego pod hasłem wygodna poszuka 😉 Ja kocham te:

https://www.valde.pl/produkt/vila-b4/

ale to są ortpedyczne i niektórzy takich nienawidzą ;D Mój teść który prowadzi przychodnią rehabilitacyjna je kiedyś polecił i juz nie wyobrażam sobie spać dłużej na czymś innym 🙂
Nie wiem, do jakiego wątku iść, więc pytam tu - szukam kamerki sportowej, takiej do przyczepienia do siebie na klatkę piersiową i nagrywania jazdy, terenów itd.
Polecacie coś?
xxagaxx, kurczaki chodziło mi o klasyczną, bo na takiej ortopedycznej nigdy nie spałam jeszcze 🤣
Perlica, ja najlepiej spałam na tej: ISRANUNKEL.

Są też inne warianty: KLUBBSPORRE i NORDSTÅLÖRT, planuję kupić którąś do domu więc wybieram się na macanki.
Kupiliśmy z P. sobie ISRANUNKEL'e jakoś w marcu.
Ja i tak się zwijam w kłębek i śpię na krawędzi poduszki, tak więc finalnie wróciłam do zwykłej i w zasadzie nie widzę różnicy :P
Słuchajcie, jak to jest z adresem zameldowania? Teoretycznie mogę go nie mieć - to chciałabym zrobić, po prostu wymeldować się z aktualnego i go nie posiadać. Co wtedy z korespondencją formalną, typu bank, wezwania z sądu itd?
Obecne mieszkanie wynajmuje i nie mogę tu przenieść tego adresu.
keirashara, Normalnie podajesz adres zamieszkania. To nie jest jednoznaczne z adresem zameldowania. Choć meldunek się czasem może przydać, nam się przydał.
zembria, - wiem, że bywa przydatny, ale jego wady zaczynają mi znacząco przysłaniać zalety 😉
keirashara, nikt normalny nie wynajmie ci mieszkania bez meldunku, bo w przypadku eksmisji nie ma gdzie Cię wyrzucić😁
Perlica, - to nie do końca jest problem, bo umowa i tak jest od zawsze na mojego P. - a jemu ufam bardziej niż swojej rodzinie 😉
Jedyne o czym teraz myślę to sprawy spadkowe.
keirashara, no to możesz nie mieć adresu zameldowania , jak zembria, napisała
keirashara, czemu nie możesz na wynajmie? Ja po przeprowadzce do PL musialam mieć i normalnie idziesz do urzędu z umową wynajmu. Niektore urzedy maja straszny bol dupy z tym ale nawet jak masz dziwna sytuacje to powinno dać sie przepchnąć. Czy chodzi o to bardziej ze nie chcesz?

Sąd i wszelkie organy państwowe beda polegać na zameldowaniu w myśl prawa że musisz być zameldowana a wszelkie przeniesienia zmienić w ciągu 30 dni (chyba 30).
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się