Jeżeli chodzi o opisy, wyniki i kontakt polecam serdecznie Trelavets i dr Kasię Faber. W ciągu kilku dni po wizycie dostałam na maila nie tylko fakturę😉 ale też komplet wyników, zdjęcia usg i rtg. Dodam, że był to okres świąteczny.
Polecam bardzo.
Może ktoś w niedawnym czasie usuwał zęby koniowi (dokładnie to ząb 209, jest u nas połamany), koń ma już usunięte 3 zęby, ale ceny tam gdzie usuwaliśmy wcześniej podniosły się niesamowicie w krótkim czasie, więc szukam innych polecajek, oraz jak obecnie plasują się ceny za taką usługę? Może ktoś się podzieli i poleci jakąś klinikę🙂
Ewentualnie jakieś opinie o dr Dziekańskim? Bo i tak chciałabym wieźć konia na diagnostykę okulistyczną do kliniki do Psucina, to może bym dwa wziela za jednym transportem.
JulciaKx3, ja za Dziekańskim nie przepadam, kiedyś bardzo niefajnie potraktował mojego konia i mnie przy okazji. Stanowczo wiozłabym do dr Górskiego, z tego co wiem chyba na SGGW jest
JulciaKx3, equi vet Stogniowice w zeszłym roku 3500 plus leki (antybiotyk, ewentualnie przeciwzapalne) rtg (policzone za sztuke), pobyt w klinice. Wymiana opatrunku juz w warunkach stajennych przez lokalnego weta. Ceny z zeszłego roku więc trzeba zaktualizować.
Ja w grudniu płaciłam 3500 za wyrwanie proste, a za drugi ząb z bukotomią i cięciem na kawałki, żeby wyjąć 4500, plus ok 200 zł za leki do domu, w tej cenie był pobyt w klinice, nie doliczali nic więcej za pobyt, a był tam prawie tydzień - Szpital dla koni Kraskowo wet Agata Mach
JulciaKx3, ja polecam dr Dziekańskiego, w zeszłym roku pojechał od nas starszy koń na usunięciu trzech zębów, bez problemu się odbyło. Na dniach inny koń się wybiera, mogę podpytać jak koszta.
W stajni jest co pół roku na kontrol u połowy stajni i również zawsze rzetelnie.
Ja również polecam dr Dziekańskiego. Od 17 lat robi zęby Rudej. Cenię go i za fachowość i za szczerość - czasem brutalną, ale nie lubię owijania w bawełnę.
Dzięki wszystkim! To ja jeszcze z jedną zapytajką, bo oczywiście na jednym koniu w klinice się nie kończy 🤣 czy ktoś był w klinice w Czechach, a dokładnie to klinika Vetuni, interesuje mnie czy polecacie i czy mówią tam po polsku i idzie się normalnie dogadać? Potrzebuje zawieźć konia z rorerem na operację, a zależy mi na operowaniu na stojąco, do nich mamy najbliżej, pisałam z nimi mailowo ale przez tłumacza po czesku, jednak na pytanie o terminy nie odpowiadają, więc strzelam ze trzeba dzwonić, zastanawiam się tylko czy się dogadamy i ogarną o co mi dokładnie chodzi
W Czechach w klinice Petrvald można spokojnie porozmawiać po polsku, w ogóle mają bdb opinie, sama mam z nimi ekstra doświadczenia i znam sporo polecajek jeśli chodzi o artroskopie i kolki. Na pewno robią co tylko się da na stojących koniach (sami mieli o tym zresztą post na swojej stronie), a cenowo wypadają zdecydowanie przyjemniej dla kieszeni niż analogiczne usługi w PL. https://www.facebook.com/klinikachorobkonipetrvald
quantanamera a jak wygląda transport konia do kliniki za granice ? ze strony formalnej ? bo w zasadzie koń przekracza granice kraju, wystawienie TRACES troche trwa i w zasadzie w nim wet zaświadcza ze kon jest zdrowy
blucha, jesli wieziesz konia do kliniki to jest to traktowane jako zagrożenie / ratowanie życia i do kliniki nie trzeba wystawiać TRACES.
Jakbyś na przykład miała kolkę, to też nie wchodzi w grę szukanie weta na TRACES, tylko pakowanie konia na cito i wyjazd.
quantanamera, Petrvald to wiem że mówią dobrze po polsku, miałam tam raz konia i też polecam, ale chodziło mi o tą drugą, Vetuni, bo tam mam pewność że robią tą operacje którą potrzebuję
blucha wiozłam kilka razy konie do kliniki do Petrvald i nawet raz w trakcie pandemii, na granicy w Cieszynie zostaliśmy zatrzymani, jechałam ja, właścicielka konia (koleżanka), mieliśmy paszport i szybki telefon do kliniki, tam potwierdzono informacje, że wyjazd ratujący życie/zdrowie. Koń nie był kolkowy, zaczął puchnąć z niczego i wyniki krwi były złe, jechaliśmy gdzie było najszybciej.
Puścili nas bez żadnych obiekcji, sprawdzili tylko licencje konwojenta i czy pojazd może ciągnąć przyczepe o danej masie.
blucha, ja mam to info od cetryfikowanego przewoźnika, który robi głównie międzynarodowe kursy i na standardowe przewozy zawsze robił TRACES. Więc zakładam, że nie ściemniał 😉
adriena nie z własnym, a z koniem koleżanki, a jakoś o tym konkretniej nie myślałam nigdy, obstawiłam, że lokalizacja wyjazdowa była poza granice kraju i ponad 50km od domu.
Nie pytaj mnie dokładnie, zapytano mnie o to, pokazałam i nie było dalszej dyskusji 🙂
Wypełnianie lejków to koszt ok 1200 zł od sztuki. jestem na bieżąco, bo akurat koń był w klinice na wyrwaniu dwóch zębów. Szpital dla koni Kraskowo
Pytałam o cenę