keirashara No niby tak, ale mogli jej chociaż kask normalnie na ten pusty łeb założyć... Jeździectwo jest na tyle popularne, a errory na tej rolce na tyle jaskrawe, że to raczej antyreklama.
rudziczek, - z tego co widzę to ta laska bierze udział w jakiś konkursach piękności, to była pewnie taka jazda pod filmik, przerysowana, na tą okazję.
No wygląda tragicznie dla nas, ale może dla przeciętnego odbiorcy tych konkursów nie 🤷 przecież one często są takie karykaturalne.
W końcu Trudne Sprawy i Love Island też ktoś ogląda XD mi kiedyś gdzieś mignął kawałek i miałam ciary żenady, ale cyferki pokazują, że się sprzedaje...
martrix, na vinted to akurat da się dorwać eskadrony w normalnym stanie za 20-40zl ( ostatnio kupiłam nici za 42zl) więc cena czapraka z taką dziurą powinna byc za darmo lub za 5zl. W zasadzie to trochę byłoby mi wstyd chcieć jakieś pieniądze za niego, wolałabym oddać do schroniska psiakom na zime.
wistra, w przeszłości mogła być źle utrzymywana, źle karmiona lub wręcz zaniedbana (te kopyta dają do myślenia, do tego paszport nn i blizna). Potem są takie niewyrośnięte wypłosze, takie typowe NNki z hodowli w stodole.
Bardzo możliwe, że jest tam jakaś zupełnie inna historia, ale to mi przychodzi na myśl jako pierwsze. Przypomina inne przypadki tego typu.
Ciężko mi było określić wątek, więc dodaję tu, bo sprzęt dosyć nietypowy.
Garmin wypuścił na rynek przyrząd do kontrolowania stanu konia. Ot mocuje się go na ogonie, synchronizuje z telefonem i ma się dane w dedykowanej aplikacji. Taki zegarek sportowy ale dla konia. Będzie monitorować temperaturę skóry, ma wmontowany GPS i funkcję liczenia kroków w danym chodzie. Wytrzymałość baterii to tylko albo aż 25 godzin. Jak myślicie, czy ma to przyszłość i racje bytu?
Eeeeej, dobre!
Chociaż jak mój Rudy by to dostał na ogon, to pewnie wskaźnik nerwowości (nie wiem, przyspieszone bicie serca?) wywaliłoby w kosmos 😀
Śmieję się, śmieję, ale w sumie bardzo ciekawy pomysł. Będę monitorować....
Podczas studiów używaliśmy sporttesterów które umiejscawialiśmy w pobliżu serca. Tona żelu fizjologicznego i często brak odczytu albo załamane dane. Jestem ciekawa jak to będzie działać bo jednak pod ogonem sierści nie ma więc może akurat będzie lepiej zbierać dane
patkahm, ja jestem sceptyczna, już na zdjęciach widać że to musi być zamocowane ciasno i maksymalnie wysoko - nie każdy koń będzie to tolerować, a nawet jak będzie tolerować to i tak może to prowadzić do niepotrzebnych napięć.
No i ciekawe jak wygląda kwestia mycia, gdy koń się osra na rzadko.
patkahm, Kwestia zakresu danych jak mozna odczytać on line. Do treningu interwałowego (potrzebnego w każdej konkurencji, a wkkw szczególnie) potrzebne jest tętno, przydałaby się temperatura ciała i ewentualnie ciśnienie w upływie czasu. Genialnie by było gdyby udało się mierzyć odwodnienie/uwodnienie , ale nie mam pojęcia czy sa jakieś parametry które mogłyby wskaźnik monitorować. Do pomiaru tetętna są urządzenia typu popręgowego (co do lokalizacji)
Cena poki co zaporowa, ale dla mnie swietna sprawa przy chorobach mojego, zwlaszcza jakby mierzylo temperature - mozliwosc kontroli jej w aplikacji zamiast gnac do stajni wsadzac termometr pod ogon bylaby bardzo przydatna
Ogłoszenie dotyczy sprzedaży srokatych klaczy, które są pokryte kasztanowatym ogierem ze zdjęć. Budowa tego kuca jednak daje dużo do życzenia. Dodaje ze zdjęciami by nie przepadło
patkahm, Budowy nie da się ocenić. Przeszkadzają zwały tłuszczu. Konika nie widać z pod nich 😫😅 Wczoraj to koleżance wysłałam... na pocieszenie, że nasze wcale grube nie są 😉
czy ja dobrze rozumiem, że koń od 12/2022 był kulawy, dobry lek.wet. został wezwany w 05/2025, a do teraz koń nie został zoperowany? Czyli 2,5 roku bez diagnozy i kolejne pół roku bez leczenia??
Ja nie jestem w stanie zrozumieć jak właściciel konia nie jest w stanie zapłacić 8tysięcy za leczenie. Co innego jakaś przewlekła choroba oczywiście czy jakieś kuriozalne kwoty, ale 8 tysi? Zapraszam do banku po pożyczkę...