eterowa jak nie lubiłam siwków, tak Twój mnie przekonał, jak nie lubię rudych to jak patrzę na te Twoje zdjęcia to się zastanawiam nad przyjechaniem do Ciebie i zabraniem kilku koni 😀
naovika, gratulacje 🙂 anai, wesołek prawdziwy 🙂 na parkurze to nad sobą panuje, bo wie po co przyjechał 🙂 ale runda honorowa czy rozpreżalnia to trochę udaje ping-ponga 🙂
Ponawiam pytanie. Czy jedzie ktoś do Turzyna (od strony Chojnic) 11 albo 12 lipca i byłby tak uprzejmy, żeby udostępnić miejsce w przyczepie? Oczywiście zrzuta na paliwo. :kwiatek:
aleqsandra, ma 6 lat , ale jest to bardzo późny koń. Klacz ma 8 lat ale jest na tym samym poziomie co on, bo nie pracowała, a to co pracowała było słabe z uwagi na to że ja się uczyłam i ona .
Cieszy mnie start, forma i powrót Urbane 🙂 Chociaż kibicuję od lat Jarkowi Skrzyczyńskiemu, to mam jeszcze kilku ulubieńców. Mściwoj jest jednym z nich 🙂
edit po II półfinale: trudny był ten parkur dzisiaj 😲 Obsesja fantastyczna, szatan, tylko jedna ściepa, w szeregu, na okserze, zabrakło szczęścia - kantem kopyta strąciła 😵 Zarówno wczoraj, jak i dzisiaj był 10., w ogólnej jest 9. 😅 😅
Najlepszy był jeden z komentatorów w Strzegomiu - zawodniczka musiała na moment przerwać cross, bo koń biegał luzem po torze, a komentator z braku wiedzy o tym problemie mówi, że tak, widać wyraźną kulawiznę u konia (tego, który musiał na moment przerwać aż złapią tego bez jeźdźca) 😁 i było jeszcze kilka fajnych sytuacji.
Halo Jarkowi kibicuję od kilku lat. Kibicowałam już wtedy, gdy nie miał jeszcze znakomitych wyników. W moich oczach wyróżniał się skupieniem, szacunkiem dla swoich koni, skromnością. Chyba 2 lata temu czytałam wywiad z nim o jego marzeniach i planach. To, co przeczytałam dawało nadzieję, że oto na moich oczach wyrasta nam zawodnik światowego formatu. Mówił, że w Polsce może i jest w czołówce ale dopiero wyjazdy zagraniczne pokazują mu miejsce w szeregu. Że się stresuje , że brak jemu i koniom obycia, otraskania, doświadczenia. Że ma mega stresa kiedy przychodzi mu się zmierzyć z tymi, których do tej pory oglądał w Eurosporcie. Skromny , pracowity , waleczny. A nie nic gorszego dla jeźdźca niż poczucie że jest się mistrzem świata zza stodoły.
Wróżę Jarkowi wiele sukcesów. Wróżę nam, kibicom wiele wzruszeń, radości i dumy.
Dodam jeszcze, że niesamowicie rośnie poziom wyszkolenia naszych jeźdźców. W skokowym temacie siedzę od 30 lat i jeszcze nigdy nie było tylu znakomicie jeżdzących zawodników. I młode pokolenie cieszy. Oni naprawdę są już dobrzy.
Co do młodego pokolenia nie wiem czy wiecie ale w Mistrzostwach Europy w ujeżdżeniu po 2 dniach prowadzi Tomek Jasiński. Jeśli zakończy te Mistrzostwa w pierwszej dziesiątce, to będzie sukces. Jeśli wróci z medalem to się chyba popłaczę ze szczęścia.
Co do młodego pokolenia nie wiem czy wiecie ale w Mistrzostwach Europy w ujeżdżeniu po 2 dniach prowadzi Tomek Jasiński. Jeśli zakończy te Mistrzostwa w pierwszej dziesiątce to będzie sukces. Jeśli wróci z medalem to się chyba popłaczę ze szczęścia.
Na tych ME w ogóle cała trójka młodych jeźdźców spisuje się super (Miśka to w sumie juniorka jest tak wiekowo) - mocno trzymam za nich kciuki - na wszystkich już się z przyjemnością i radością patrzy.
A co do Jarka - hmm, pamiętam go z okresu, gdy został bez podstawowego konia, z samymi młodziakami na pokładzie i wtedy było najbardziej widać, jak zdeterminowanym jest zawodnikiem. Był dla mnie zawsze synonimem pracowitości - cieszę się z każdego jego kolejnego występu, każdego kolejnego tytułu. Ostatnio miałam okazję się przekonać, że przy tym wszystkim nic a nic się nie zmienia - dla mnie TOP 😍