Forum towarzyskie »

100dniowka

Nam powiedzieli, że 3... Tylko nie wiem, czy 3 "normalnie", z weekendami, czy 21 dni roboczych, bez weekendów... Chyba to drugie, bo inaczej to się z umowy nie wywiązali  🍴
Równoległe liceum miało studniówkę z soboty na niedzielę, we wtorek pojawiły się pierwsze zdjęcia - nie od fotografa-przydupasa z jakiegoś portalu (jak to u mnie było), nie selfie w lustrze, tylko od normalnego fotografa, którego zamówili...
Jiska ślicznie 😀 i tak właśnie bardziej balowo.

Ja w końcu zdecydowałam się na bardzo, bardzo prostą sukienkę, bez żadnych dodatków, ale przez kolor jest urocza (bardzo mocno rzucający się w oczy fuksjowy). Trochę się martwię, żeby nie wyglądała jak czerwona na zdjęciach, ale trudno. Do tego standard chyba z czarnymi dodatkami, żeby była tak trochę z "pazurem", wtedy mnie odzwierciedli, najchętniej bym założyła do niej moją krótką skórę czarną z rękawem 3/4 ale to jednak w końcu "bal" 😀
No i teraz mam tydzień na znalezienie pod kolor krawatu dla chłopaka, i coś to ciężko widzę. Zawsze zostaje jeszcze sklep internetowy.
agnesix dziękuje ! 🙂
xxmalinaxx na zdjęciu tak wyszło,ale w rzeczywistości są całkiem inne. Ja w ogóle miałam krótką 🙂

My mieliśmy studniówkę 24.02,a Pan fotograf/kamerzysta powiedział,że w ten wtorek wszystko będzie już do odebrania.
Facella ale jeśli powiedzieli "3 tygodnie" to dalej 3 tygodnie robocze to 15 dni a nie 21  😉 21 dni roboczych to 4 tygodnie i 1 dzień  😉 Tak czy inaczej studniówkowi fotografowie chyba nigdy nie są czasowi, ja swoją studniówkę miałam 3 lata temu a zdjęć nadal nie widziałam  😉
smarcik, no nie gadaj, że 3 lata czekasz... Mnie nie ma na żadnym zdjęciu od przybłędu z portalu, żadnej fotki w lustrze, no zupełnie NIC  😵 A jakąś, chociaż jedną cholerną fotkę bym chciała mieć...
PS: Oddali wam chociaż kasę?
Wiesz co mi na zdjęciach nie zależało, więc po prostu olałam sprawę. Teraz i tak raczej nie mam kontaktu z ludźmi z liceum więc nie wiem, czy ostatecznie ktokolwiek doczekał się tych zdjęć. Mieliśmy oddzielnego kamerzystę z innej firmy i dostaliśmy bardzo fajny film ze studniówki, jak dla mnie to wystarczająca pamiątka  😉
Ja po swojej w piątek, uczucia mam mieszane, bo z jednej strony fajnie było, z drugiej tak jakoś dość normalnie, bez szału wielkiego i wzruszeń. :/  Na początku były zdjęcia, potem polonez. Nie tańczyłam poloneza, bo można było tylko z osobą ze szkoły, a u nas spora przewaga damskiej części i nie załapałam się na partnera to raz, dwa, że średnio mi zależało, bo jakoś tak wolałbym tańczyć ze swoim facetem, niż kimś zupełnie obcym  🙄 W efekcie tańczyła może połowa zebranych na sali osób. Układ mieli bardzo zwyczajny i łatwy, spokojnie można było iść na żywioł i bez prób go zatańczyć, tym bardziej nie rozumiem tego ograniczenia  🤔 Jedzenia było bardzo dużo i smaczne, obiado-kolacja była podana do stolików, reszta w formie szwedzkiego bufetu, tylko soki były donoszone na stół przez kelnerów. Ciasta były przepyszne, intensywnie czekoladowe z wiśniami, tartinki z kremem i owocami, malutkie pączusie, mniam!  😜 Na parkiecie miejsca było dość, DJ całkiem fajny, puszczał różne kawałki, każdy miał coś dla siebie, nawet mojego zdecydowanie nie-tańczącego partnera udało mi się wyciągnąć na parkiet jak poleciało coś bardziej naszego 😉 Zorganizowana była też część artystyczna, gdzie wyświetlono LipDup kręcony wcześniej w szkole i pokazano skecz, bo parę osób z naszej szkoły działa w kabarecie.
Z alkoholem ponoć trzepali, ale i tak ludzie sobie poradzili, nam część wniósł tata koleżanki, drugą część znajoma, która nas podwoziła. Jako, że mój luby jest barmanem (pasja i praca) wzięliśmy też blue curacao (reszty syropów niestety nie mieliśmy w co przelać, a targać litrowych butelek nam się nie chciało) i robiliśmy furorę stolikowymi drinkami, co rusz ktoś znajomy przychodził ze szklanką i posyłał szeroki uśmiech  😁 A on był w swoim świecie zastawiony butelkami i talerzem z cytrynkami poszukując fajnych smaków z tego co było i co rusz dostając wyrazy uznania, stwierdzono, że mam go częściej ze sobą brać  😎 Ze stolikami wpisywaliśmy się na listy, nasz i jeden obok był cały zajęty przez naszą grupę znajomych 🙂 Śmiałam się, bo męska część naszego stolika była długowłosa i brodata z jednym tylko długowłosym wyjątkiem, w dodatku mój partner i znajomy ubrali się prawie identycznie, czarne garnitury, czarne koszule, czarne krawaty, glany, jakby się dogadali.
Ze zdjęciami też nam się udało, bo fotografem okazał się znajomy mojego partnera, więc mieliśmy też małą "prywate"  😁 Liczę, że szybko dostaniemy.
Impreza trwała od 19 do 4, my jechaliśmy jako ostatni, bo znajoma najpierw odwiozła 4 innych znajomych, dopiero potem wróciła po nas, przy okazji rozmawialiśmy z paroma osobami też czekającymi na transport i jedna dziewczyna stwierdziła, że to była najkulturalniejsza studniówka, na której była, nikt nie "zgonił", nikt nie odwalał nic głupiego, parę osób było w weselszym "stanie", ale bez przesady. Jedyne co wkurzało, to że na papierosa wypuszczali dopiero od 22 i co godzinę tylko, dla palących średnia opcja, raz, że niewygoda czasowa, dwa dziki tłum w tym czasie, bo wszyscy wychodzili na raz.

Co do ubioru, to sukienkę miałam czerwoną przed kolano, klasyczne, czarne, lakierowane szpileczki, niestety dość niskie (8cm), bo wyższych nie mogłam znaleźć 🙁 Choć i tak byłam wyższa od swojego partnera, bo jesteśmy tego samego wzrostu. Włosy po prostu rozpuściłam, bo mam bardzo długie i proste. Na twarzy smoky eye, malowała mnie znajoma.
keirashara ale żenada z tym polonezem, dla mnie to nie do pomyślenia, że miałabym iść z moim facetem a tańczyć z innym  🤔
Ja byłam w piątek na drugiej studniówce i bawiłam się świetnie. Ekipa była super, DJ trochę słaby, bo puszczał albo typowe techno, albo wolne piosenki. Miejsca do tańca było mnóstwo, jedzenie smaczne. Nauczyciele mieli stoliki zupełnie w innej sali, wiec z alkoholem nie było problemu. Co chwilę jakaś flaszka przewracała się pod stołem, a co po niektórzy stawiali je po po prostu na stole.  🤣 Polonez wyszedł, a układ był bardzo prosty. Impreza trwała do 4. Bardziej mi się podobało, niż na mojej studniówce...  😉
Dla mnie też to byłoby dziwne i nieco mi żal, bo w sumie chciałabym zatańczyć ze swoim facetem. Argument o problemie z próbami upadł dla mnie gdy zobaczyłam układ, banał, totalny banał. Kompletnie nie rozumiem takiego podejścia, jakby nam chcieli na złość zrobić  🤔wirek:
keirashara, opis Twojego wyglądu mi się bardzo podoba, masz jakie zdjęcia? Może kto znajomy robił? Pokaż się 😉
keirashara ale żenada z tym polonezem, dla mnie to nie do pomyślenia, że miałabym iść z moim facetem a tańczyć z innym  🤔

u nas to samo, dlatego ja też nie tańczyłam poloneza.
zdjęć raczej nie mam za wielu, ale wcale się nie pchałam 🙂

grupowe, ja to trzecia od lewej no i jedno z moim 🙂

mam też film, mnie widać gdzieś w rogu kilka razy, ale ogólnie tak to wyglądało:

http://vimeo.com/84400724

Jiska, bardzo podoba mi się taki balowy styl - chciałam taką kieckę, ale niestety nie grzeszę wzrostem i wyglądałabym komicznie 🙂
"no ale jak to za krótka sukienka?" 😂
lussi ja niestety kieckę miałam krótką,a wolała bym długą-niestety nie znalazłam żadnej,która by mnie urzekła.
cavaletti widziałam już to gdzieś na facebook'u...ale musiała być wyśmiana przez kolegów. 😵

edit.ale tyłek ma fajny 🤣
cavaletti, OMG. Czy ja dobrze widzę, że ona nawet majtek nie ma  😵?
Sisisa podejrzewam,że ma stringi 🙂
cavaletti widziałam już to gdzieś na facebook'u...ale musiała być wyśmiana przez kolegów. 😵

edit.ale tyłek ma fajny 🤣

no ja też widziałam, z przodu nie wygląda na tak krótką - moja też była chyba mniej więcej taka długościowo, mam nadzieję, że nie działo się podobnie;o - >
Jeju, jeju, jeju!  😍

A ja miałam problem z moimi czubkami, żeby poloneza ogarnąć.  😂
pasiab było stronę temu.
Coś mi się wydaje, że oni nie mówili, że nie chce im się chodzić na próby..  😉
Yups. Przepraszam, nie jestem na bieżąco, a chciałam się tym podzielić. ;>
Mam znajomą z tej szkoły, która twierdzi iż dziewczyny na próby przychodziły i się całkiem angażowały. Gorzej było z partnerami. Jedna para z tego powodu podobnież się rozpadła. ;D
A tak w temacie studniówkowym i krótkich sukienek...  😵 😁

[img]http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2014/02/bac6e267b4226ce25d48410197540ed8_original.jpg?1391366645[/img]

(bardziej chodzi mi o samo zdjęcie niż komentarz 😉 )
Martva, przeczytaj choć kawałek wątku, zanim coś wkleisz - to już było.
Oh jej, przepraszam.  🙄
martva ale lussi ma rację, bo to samo zdjęcie jest 2 posty wyżej, na tej samej stronie..
Ale czy napisałam, że nie ma racji? Przecież przeprosiłam za popełniony błąd.
Haha, nie obrażaj się 🤣 😁
po prostu cenna uwaga na przyszłość 😉
Pisałam na szybko posta i nie dodałam emotki, mogłaś go inaczej odebrać 😉

Moja sukienka była przed kolano, ale nic takiego się nie działo..
Tak poza tym dziś dostaliśmy płyty ze studniówki, aż chyba nie chcę oglądać filmu! 😂
Podobno poszedł kawałek ściany po naszym melanżu. Masakra.
Jeli chodzi Wam o post Cavaletti, to ja np. nie widzę zdjęcia, które wstawiła. Nie wyswietla mi się. Więc w sumie cieszę się, że Martva je wrzuciła i działa, bo przynajmniej wiem o czym mowa 😁
A dla mnie to nie jest śmieszne i współczuję tej dziewczynie z całego serca. Na innych zdjęciach z tej studniówki widać, że sukienka nie była taka krótka, tylko w tańcu się uniosła. Fotograf okazał się mega nieprofesjonalny udostępniając takie zdjęcie...
Ale nikt jej nie zabraniał założyć majtek  😉 Chyba..
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się