Szukam stanika, przeszłam już wszystkie sieciowki i dwa sklepy brafitterskie i nie znalazłam... Nie wiem czy taki w ogóle istnieje:
- 65B
- miękki, bez usztywnianych miseczek, absolutnie bez drutów
- zapinany z tyłu, nie wciągany przez łeb jak większość sportowych
- bezuciskowy
- przede wszystkim wysoko zabudowany z boku. I nie chodzi mi o część bezpośrednio pod pachą, tylko o bok miseczki. I tu jest pies pogrzebany, wszystkie jakie znalazłam są za mało zabudowane z boku miseczki. A mi się zrobił włókniak w górnym bocznym kwadrancie i każdy jeden stanik mnie właśnie tam uciska, co powoduje ból. Bez stanika chodzić nie będę, bo jak mi cyc podskakuje, to też boli w tym miejscu. Tam musi być miękko i bez ucisku, więc wszystkie druty i taśmy tamtędy przebiegające to dyskwalifikacja...
Facella, - white rvbbit, Pzzaz.brand, Grubą Nicią Szyte, Alia Lingerie jak mają być koronkowe i ładniusie. Poza whote rvbbit wszędzie opcja szycia na miarę, więc rozmiar to nie problem, a WR ma 65B w rozmiarówce
Jak sportowy będzie ok to mi bardzo fajnie sprawdzają się z carpatree, jestem mega zaskoczona.
Z sieciowek patrzyłaś intimissimi? Model Emma na przykład? Zazwyczaj miękkie są skitrane w szufladzie i mają w ofercie opcję zmniejszenia obwodu u krawcowej w cenie zakupionego stanika 🙂 Korzystałam z tego jak byłam szczupła, bo mam cycki daleko od siebie, a pod biustem miałam wtedy mało - pasował mi rozstaw misek z większego rozmiaru. Dobra krawcowa zrobi to tak, że nic nie zobaczysz.
Facella, a byłaś w Buduarze? Podpytuję bo widziałam tam ostatnio różne cuda, a dziewczyny wręcz stają na rzęsach żeby dobrać odpowiedni model - zarówno do budowy ciała, jak i do preferencji zainteresowanej. Uwierz, wiem co mówię, bo w zeszłym tygodniu na jednej wizycie przymierzyłam chyba z 20-25 różnych modeli i ostatecznie znalazłam to co chciałam.
martva, Buduar to było pierwsze miejsce do którego się udałam 😅 no i właśnie nie mieli takiego, który byłby prawie do samej pachy zabudowany z boku. Bardzo to problematyczny krój jak się okazuje...
Pzzaz znam i obserwuje od dłuższego czasu, trochę mnie nie stać 😜 carpatree jest chyba tylko online, a ja potrzebuję przymierzyć no i na wczoraj kupić. Byłam w Triumphie i Intimissimi, przymierzyłam mnóstwo różnych i wszystko mnie tam ciśnie. Trafiłam w Sinsay na jakąś baletkę i chyba wrócę po jeszcze jedną, nie jest idealnie ale jest znośnie 😅 a mierzyłam ją z dużą wątpliwością co do kształtu miseczki. Na szczęście wypada mi w tym miejscu koronka, nie taśma, więc nie ciśnie.
Dzięki za polecenia!
Facella, - carpatree ma kilka stacjonarnych sklepów, zerknij czy u Ciebie w mieście 🙂 ja we Wro kupiłam właśnie stacjonarnie. Fakt, że wciągany akurat 😅 ale przy sportowym jest to dla mnie przyjmowalne, do tego trzyma dobrze nawet na koniu.
Kiedyś też trafiłam taką rozpinaną braletkę w h&m i jest na prawdę spoko, ale jak pisałaś sama, większość jest wkładanych niestety.
dziewczyny podpowiedzcie mi jakie rozmiary ciuchów będą na osobe niską , wiem jak wygląda rozmiarówka na wysokie, długonożne, a w drugą stronę ? np takie 42 ale dużo krótsze
dziewczyny macie jakiś sprawdzony sklep online z sukienkami w rozmiarze 40-42, bez dlugiego czasu oczekiwania? Szukam sukienki na wesele- luźnej, zwiewnej, maxi lub midi, na jedno ramię lub na ramiączkach, cena max 400zl.
Ewentualnie sprawdzony sklep stacjonarny, to posprawdzam gdzie maja oddziały 😉 🌷
infantil, - skechersy 🙂 Mam dwie pary, takie właśnie trekkingowe i uwielbiam. Jedne są bardziej "górskie", drugie bardziej codzienne, ale obie pary ujdą w mieście, są zgrabne i takie kobiece. Te pierwsze mierzyłam, bo były brązowo-różowe i cute. Zakochałam się w nich, chodzi się mega wygodnie, a rok temu wpadły mi w oko te drugie, szaro-błękitne tym razem.
Cenowo też całkiem przyjemnie, kupowałam w outlecie i wychodziły około 300zł.
Skechersy są super, ale dla mnie na dłużej nieco za miękkie. Najlepiej chodziło mi się w podstawowych modelach brooksa (w trailowych ze średnią amortyzacją trzaskam dystanse po gorach), ale one są brzydkie. I drogie.
Wróciłam do chodzenia do pracy i odkryłam, że nie mam ciuchów.
Poszukiwane pomysły/ubranka takie, żeby w raczej młodym i dynamicznym zespole nie wypaść na dziadersa 😂 bo tak się trochę dziś czuję jadąc w jeansowych rurkach.
Zamówiłam już sobie jasne ala garniturowe spodnie, takie luźniejsze, chętnie bym przyjęła polecajkę na czarne/szare w tym stylu, ale żeby w miarę ładnie układały się w większym rozmiarze (40/L). Ewentualnie jakieś lekkie dzwony/bootcut.
Do tego chciałabym jakieś kilka basicowych białych, kremowych, różowych, ogólnie jasnych koszulek. Tylko żeby nie prześwitywały i nie były workowate.
Ozłocę za linki lub konkretne polecajki, bo od wertowania zalando już bolą mnie kciuki 😅
keirashara, koszulki Uniqlo - dobrej jakości bawełna, przeróżne kroje, ceny w porządku.
Spodnie to temat rzeka, czasem w zwykłej zarze czy hm trafi się perełkę za grosze.
Poncioch, - Zara szyje na kurduple, a jak mam grzebać w pierdolniku HM to już wolę dalej męczyć kciuki na Zalando 😂 Obeszłam moje typy, czyli medicine i pull&bear, ale nie było nic stacjonarnie.
Nienawidzę galerii i zakupów, dlatego szukam polecajek, bo mi psychy starcza na dwa-trzy sklepy 🙈
A odzież Uniqlo da radę jakoś zamówić przez internet? Bo wiem, że nie mieli polskiej strony, a zastanawiam się, czy to co wyskakuje w googlu, to nie kolejne scamerskie strony.
Fokusowa, - nie przeszkadza 🙂 ja wręcz lubię kupić raz, a dobrej jakości. espana, - miałam kilka podejść do spodni w Zarze i zawsze wodę w piwnicy, więc od kilku lat nawet nie patrzę w ich stronę 😅 Może coś zmienili?
keirashara, garnitur mam do obcasów, do płaskich byłyby za długie. Brązowe spodnie do płaskich. Teraz kupiłam w promocji jakieś lniane to rzeczywiście musiałam odwinąć, ale było z czego 😅
espana, - o widzisz, ja lata temu wrzuciłam Zarę do worka "dla kurdupli" i nawet nie patrzyłam. Może coś zmienili, a może to jest kwestia tego, że wtedy nosiłam XS/S, a z rozmiarem rośnie też długość jednak 😅
Basicowe bluzki z długim rękawem gdzie polecacie szukać? Zwykłe, proste, z dekoltem, nie stójki, nie zapinane pod szyją, nie golfiki, bo tego mam od cholery, a szukam czegoś pod bluzę, żeby nie wystawało przy szyi i żebym mogła w razie potrzeby tę bluzę zdjąć i nie wyglądać jak w termobieliźnie 😉
zembria, w sensie zwykły longsleeve? Mam z medicine z dekoltem w serek i fajny, nic się z tym nie dzieje. Ale super są z lidla, choć jak ostatnio oglądałam to nie było fajnych dekoltów, polecam zajrzeć czasem na stronę, bo naprawdę są super i tanie. To moja podstawowa jednostka odzieżowa, więc czesto w nich chodzę, piorę, suszę, nic im nie jest, a w cenie jednego medicine mam 2 lidlowe.
madmaddie, O. Dziękuję! O Lidlu nawet nie pomyślałam. Mam od nich pare rzeczy i serio jakością jestem zaskoczona. Jedna bluzka to z 10 lat już chyba ma 😅 i nic jej nie dolega.