Tak właśnie myślę, że skończy się na "Tunezji czy innym Egipcie" 😉 A tak mi się marzyłą Bułgaria w tym roku 🙁
martva, ja też kocham Bułgarię. Cały czas walczę sama ze sobą, bo nie wiem czy mam po raz kolejny lecieć do Sunny Beach, czy wybrać kierunek, którego jeszcze nie odwiedziłam.
Wrrr... Właśnie dostałam wk...a. Od rana sprawdzałam sobie ceny połączeń do Rzymu i noclegi tam. Sprawdziłam w jakim terminie są najtańsze bilety i zarezerwowałam noclegi. Poszłam sobie zrobić obiad i wróciłam do rezerwacji biletów. I co? Szlag! Cena 400zł wyższa! Muszę znaleźć bilety na konkretną datę i teraz intensywnie myślę co tu zrobić. Czekać jeszcze? Wylot 03 sierpnia. Myślicie czekać czy brać to co jest, nawet drogie?
Wrrr... Właśnie dostałam wk...a. Od rana sprawdzałam sobie ceny połączeń do Rzymu i noclegi tam. Sprawdziłam w jakim terminie są najtańsze bilety i zarezerwowałam noclegi. Poszłam sobie zrobić obiad i wróciłam do rezerwacji biletów. I co? Szlag! Cena 400zł wyższa! Muszę znaleźć bilety na konkretną datę i teraz intensywnie myślę co tu zrobić. Czekać jeszcze? Wylot 03 sierpnia. Myślicie czekać czy brać to co jest, nawet drogie?
mery, no dobra, prawie wierzę. Sprawdzam wymiary toreb. Odprawić się chcę on-line i to na wylot i przylot (różnica 8 dni). Na co mam jeszcze zwrócić uwagę? Imię męża wpiszę bez polskich liter bo ponoć potem jest problem. Chcę wziąć jeden bagaż podręczny + jeden rejestrowany.
Ok, próbuję zarezerwować bilety, ale pisze mi, że dwójka pasażerów ma identyczne nazwisko - nie jest to dziwne, małżeństwem jesteśmy. Pisze, żeby dodać drugie imię dla odróżnienia. Czyli co, będzie dobrze jak za nazwiskiem dodam drugie imię (jest w dowodzie).
wpisuj nazwisko i imiona bez polskich liter. wlasnie probowalam zrobic fikcyjna rezerwacje. wpisałam kowalski tomasz i kowalski anna i bez problemu przeszlam do platnosci... wiec nie powinienes miec problemow...
tylko pamietaj, zeby w KAZDYM oknie zaznaczyc, ze NIE, nie chcesz ubezpieczenia, pierwszenstwa wejscia na poklad, opcji smsowej, kupowania walizki czy inne. w kazdym okienku wymagaja jakiejs odpowiedzi 🙂
Tak, tak. Już przeszło. Dwa (na dwie osoby) bilety tam i z powrotem do rzymu wyszły 1155zł Mam nadzieję, że to dobra w miarę cena. Pokoje już też zarezerwowane w Rzymie, w centrum. Chyba jaaaaaaaaaaaadęęęęęęęęęęęęęę 🤔 🤔 🤔 🤔 🤔 🏇 🏇 🏇 🏇 🏇 🏇 😲 😲 😲 😲 😲 😅 😅 😅 😅
ja ryanairem leciałam kilkanaście razy. Czepiać się niczego nie mogę. Kilka razy trafiłam na przezabawny crew. Załoga zawsze uśmiechnięta i pomocna, co w kontekście typowych pasażerów, okupujących te linie, jest cudem. Biorąc pod uwagę ceny za loty, moim zdaniem super sprawa. Mnie opóźnienia, plastikowe fotele czy żółty kolor zagłówków (nie wiem jak można się wkurzać na linie ze względu na wygląd pokładu :ke🙂 strasznie nie przeszkadzają.
A ja się cieszę, bo mimo, że wylatuję za parę dni, to dorwałam bilet za 800zł w dwie strony do Madrytu z Warszawy. Jedyną rysą na całej wyprawie jest to, że posiedzę sobie w Zurychu 9 godzin 😁 Przynajmniej się nie będę zamartwiać, że nie zdążę z przesiadką!
zatem znowu nam spotkanie nie wyjdzie 😕 Będę w podróży. I ze świeżymi, ekstremalnymi doświadczeniami z okazji koczowania całą noc na lotnisku w Zurychu.
Ach, mam pytanie! Bagażu rejestrowanego odbierać nie muszę, prawda? Oba loty, tj z a do b, b do c są realizowane przez SWISS, lot łączony na jednym bilecie. Lotnisko sie zajmie moją walizką, prawda?
epk, wcześniej było jeszcze taniej. My wylatujemy Ryanairem do Rzymu 24.07 i płacimy za dwie osoby w obie strony 800zł 😉. Jakbyś miała jakieś pytania to pisz, lecieliśmy już tak dwa razy więc mogę Ci coś podpowiedzieć.
rtk, mi też tak wychodziło, ale niestety po dodaniu bagaży wyszło więcej 😉. Nie jestem w stanie spakować się w bagaż podręczny na tydzień. Moje kosmetyki ważą więcej 😉
pokemon, Jak sprawdzałam ceny w marcu na wrzesień to też były biletu po 89zł, z bagażami by wyszło pewnie podobnie... No ale nikt nie wpadł jednak wtedy na to, że jednak pojedziemy....
rtk, a skąd raynairem lecieliście?
Potrzebuję praktycznej informacji, ile wcześniej przed odlotem muszę być na lotnisku w Poznaniu, jeśli odprawę robię przez internet i mam bagaż ze sobą zarówno podręczny jak i rejestrowany.
epk no rejestrowany musisz nadać, więc spokojnie 1.5-2h przed odlotem. nie wiem jak jest tylko z przejściem bezpieczeństwa w Poznaniu, ale gate Ryana chyba wszędzie zamyka się 30min przed odlotem (teoretycznie!) 🙂
Latałam namiętnie z mojego miasta (dopóki nie zawiesili lotów 👿 ), lotnisko jest małe, a kolejek do bramek to tam chyba nigdy nie było. Najdłużej czekałam chyba 7min 😁
Z tym, że ja wyłącznie z podręcznym, toteż wystarczyło mi z domu wyjechać na 1h przed odlotem. Jeżeli masz do nadania rejestrowany, to lepiej pojawić się wcześniej i spokojnie zdążyć ze wszystkim.