Fair Play'e są ok, z ozdóbkami. adriena, to nich sobie kupi "brzyki" bezpieczny i dokupi czpeczkę na niego ładną.
Swoją droga chodiz mi po głowie taki pomysł robenia takich slimów na kaski. takich nakąłdek materiałowych przylegających róznokolorwych, czy wąłsnie z ozdobami- kryształkami.
Myślicie, że byłby na to popyt?
kotbury, - owen robi takie do kasków do wkkw, tam wydaje mi się, że jest. Nie wiem czy w skokach/ujeżdżeniu by przeszło przy tym, jak ładniutkie są teraz kaski.
No, ale często pionierzy na rynku zyskują 🙂
keirashara, ogólnie takich zwykłych czapek to jest trochę, ale własnie nie ma ładnych niezwykłyhc.
Że dziś masz czarny bo taki sobie kupiłąś ale cię anjdize na brąz ze skórzanymi wstawkami, albo na jakiś tęczowy - syrnekowy byszczący.
Albo masz drogi ze zwarowskim i trochę ci go szkoda na co dzien (i nie chceż zawsze aż tak błyszczeć) to masz taką nakłądkę, co wygląda jak skóra i do tego chroni kask przed zużywaniem się od UV itd.
kotbury, ja bym pewnie rozważała, bo mam dwa komplety sprzętu - skokowy w bordowym brązie i ujeżdżeniowy w czarni. A, uvexa mam czarnego i pewnie bym myślała, czy by go nie dopasować do osprzętu 😁 jednak bałabym się tu dwóch rzeczy - negatywnego wplywu na wentylację i czy nie wyglądałoby to “tacky”.
Bajahorses, Swietnie wyglądasz w nim, serio klasa!
[quote]kotbury, ja bym pewnie rozważała, bo mam dwa komplety sprzętu - skokowy w bordowym brązie i ujeżdżeniowy w czarni. A, uvexa mam czarnego i pewnie bym myślała, czy by go nie dopasować do osprzętu 😁 jednak bałabym się tu dwóch rzeczy - negatywnego wplywu na wentylację i czy nie wyglądałoby to “tacky”.
/quote] Pacisx, to są bardoz dobre wskazówki co do tego jakie wymogi takie niby gówienko musi spełniać.
Bardzo ładny ten kepik!
W ogóle dużo osób, które wyglądają ble w innych kaskach to w kepie jest petarda.
Sama mam dośc okrągłą twarz i w Kepie mi jest do twarzy bardzo.
Hej🙂 przymierzam się do zakupu pierwszej w życiu kamizelki - misja: młody, spokojny acz płochliwy koń🙂
Myślę nad zakupem używki. Czy nadal polecacie Airowear outyline? Znalazłam jeszcze Uvex.
milenka_falbana, outlyne to chyba jeden z niewielu level 3 jakie uważam za znośne, ogólnie miło je wspominam ale ja je zakładałam tylko na tereny lub cwałowanie w terenie. Na próżno szukać tam wentylacji. Natomiast ogon mi nie przeszkadzał, ale moze kwestia tego ze była dobrze dopasowana
Sama rozmyślam juz od miesięcy kamizelkę do podobnego celu i jestem niezdecydowana jak do tej pory. Rozważam Kompetfell Ballistic Flexfit mocno tutaj polecany ale level 2 (ale tez najtanszy i najmniej przypakowany), Racesafe HX3, Helite ZipIn. Bardzo nie lubię zbroi a każda opcja ma plusy i minusy.
Komperdella idzie znalezc tez uzywanego. A nie boisz sie brać używanej?
milenka_falbana, no generalnie obawiałabym sie co się z nią stało. Kamizelki sie wprawdzie nie wymienia po upadku jak dobrze kojarzę (?) ale po prostu brak gwarancji historii osobiście mnie troche nie przekonuje, bo ciężko będzie na niej zauważyć tak jak np. na kasku.
Dodatkowo jeszcze w grę wchodzi wiek kamizelki, mysle ze material chroniacy degraduje sie przez okres czasu i/lub warunki w jakich kamizelka jest przechowywana. No ale to jest moja opinia podparta tylko i wyłącznie "acogdyby"-izmem
donkeyboy, w sumie racja.
Częściowo ta kamizelka ma służyć mojej głowie i ogólnym poczuciu bezpieczeństwa 😀 Nie oczekuje 100% ochrony. Od baaaardzo dawna nie spadłam z konia i zwyczajnie trochę się boję. A strach w siodle to w moim przypadku bardzo niepożądane uczucie... Robię się sztywna i straszę konia 😀 Pomagam sobie śpiewaniem "wlazł kotek na płotek" 🙂
Pomyślałam też, że może lepiej kupić używaną Level 3 niż nowa 1 lub 2. Ale może się mylę. Dlatego napisałam tutaj żeby zasięgnąć opinii przed zakupem.
milenka_falbana, wiesz, idzie kupic level 3 za 400 i za 1400 zł. Idzie kupic level 2 za 1000 zl tez. Pare stron temu tu bylo dużo na temat tych leveli i co faktycznie robią i ze level 2 levelowi 2 nierowny.
Mysle ze masz troche racji w tym co mowisz ze lepszy level 3 uzywany niz nowy 1-2. Ja na level 1 nawet nie patrze. Na level 2 tylko biore pod uwage komperdella bo ma dobre opinie i ochrone 360 ktorej inne level 2 chyba nie ma. Z tych tanszych karolina tutaj polecała i przetestowala Yorka level 3 https://amigo-konie.pl/kamizelka-ochronna-york-equi-plus-adult-en13158-2018-oraz-level-3-501701.html w takiej polce cenowej masz nowke
Jak problem tez jest troche "w glowie" to polecam pasek do siodla/na szyje. Mi tez na glowe pomaga miec w zasiegu reki 🙂
Nie oszczędzaj, kup level 3, drenaż opłucnej boli znacznie bardziej niż płacenie za kamizelkę 🙂 faith, to powinna jakaś firma sobie njako claim pod logo zapodać🙂
Wątek kamizelkowy widzę odżył, nie tylko ja zorientowałam się że człowiek jest już stary i kości się gorzej zrastają 😁
Czy gdzieś w kraju można obejrzeć na żywo i przymierzyć kamizelki Racesafe?
leleiria, jak sie orientowałam jakich mamy dystrybutorów w PL to chyba x horse (Gdansk) i gdzies w dolnośląskim. Racesafe ma tez 4equine ale nie wiem gdzie są. Niestety żadna z lokalizacji mi nie pasowała więc nie dowiadywałam się jak z mierzeniem, jestem na wschodzie PL, łatwiej mi o przymiarkę w Londynie 😅 ja zresztą chciałam ich te najnowszą kamizelkę co dopiero weszła na rynek - nie widzialam jej w zadnym sklepie w PL, sporo sklepow w UK jeszcze jej nie ma zresztą.
Dolnoslaskie - juz mi sie przypomnialo, stajnia Stary Dwór
Ale teraz pogrzebałam i musze poprawić, na stronie racesafe ich nie ma, to ja sama znalazlam ze maja. Racesafe podaje x horse i koniarz.eu (Strzegom, czyli też dolnoslaskie)
Perlica, no ja juz miałam klikać komperdella co polecałyście ale jak pomierzyłam się to wyszło ze jestem za gruba/krótka w tułowiu bo mi ten ogon wyszedl tuż nad siodłem 😐 racesafe ma możliwość dobrania pod długość pleców w zakresie tego samego rozmiaru i tym mnie wabią (tą najnowszą najcieńsza flexi kamizelką też)
Swoją drogą przywołam temat sprzed paru stron - wybuchowa vs tradycyjna kamizelka. Czy jak sie nie skacze nie wiadomo czego to jest ryzyko wywalenia sie z koniem? Wiem ze sie zawsze moze potknąć ale że w moim życiu kon mi sie tylko wywalił tylko raz przy skokach (i "fortunnie" nie wylądowałam pod koniem) poza skokami jak wysokie jest to ryzyko? Nie mam tuptusia do jazdy ale jak do tej pory koń jest grzeczny i nie potyka sie o własne nogi przy zajeżdżaniu (to nie ten co sie wywalił)
Nie ukrywam ze powietrzna to bym zakładała wiecej niz taki level 3 bo komfort uzytkowania zupelnie inny, nawet jak najcieńsza i najlżejsza