blucha, No właśnie nie bardzo mam kiedy do miasta jechać. Wolałabym coś zamówić. faith, nie mam. Ale może na olx coś znajdę takiego jak blucha podpowiedziała.
marchewkowa, z lewej strony widać latający pasek od napierśnika. Ale od samego początku mi się to siodło jakoś "wizualnie" nie zgadza może przez tą podkładkę?
Ale widać jak z ruchem przesuwa się co raz bardziej do tyłu.
To też jest chyba nazwa firmy produkującej to. A ja chciałam zobaczyć, czy w polskich sklepach jeździeckich znajdę różne firmy i sobie porównam i może wyszłoby mi taniej zamówić w PL. Bo tak z firm to też widziałam Soless i jak nie znajdę nic lepszego to tamten w złotym wezmę, bo będzie mi do kasku pasować. 😅
Sivrite blue roan to kary deresz, z jakiegoś powodu po angielsku po prostu nie lubią mówić "black roan", jak teoretycznie by wypadało 😉 Kary deresz - "blue roan", gniady deresz - "bay roan" i kasztanowaty deresz - "red roan" (tutaj też można by powiedzieć "chestnut roan", ale bardzo często się jednak mówi "red roan"😉.
Od tygodnia konie jadą na świeżej lucernie. Czy jak je wpuszczę na cały dzień na trawę to je osra czy mogę uznać, że na lucernie się przyzwyczaiły? Lucerny na padoku mają od 5 rano i jeszcze o 12 wyjadają resztki. Do boksów na noc też dostają. Jak pójdą na trawę to do boksów już nie dostaną.
zembria, o kurde, myślałam, że będzie łatwiej jak je na padoku przyzwyczaję bo ściągnąć je z trawki i zamknąć przed noskiem bramkę! to będzie foch!
Żeby nie było że daję po garstce 😉
anetakajper, No ale na pastwisku masz to samo co teraz dostają, czy normalnie trawy rosną? Bo jak teraz dostają lucernę, a mają iść na trawę, to trzeba i tak stopniowo.