no właśnie - nie mogłam się opanować, jak zobaczyłam że Pani Marta wystawiła na allegro OM w moim rozmiarze za pół ceny 😜 a przecież miałam wiosną kupić Turf Kingi 🤔wirek:
teraz będę szukać powodów i dorabiać teorie że koniecznie potrzebne mi są jeszcze jedne nowe buty dla konia na zimę 😁
Witam.. ja w sprawie butów jestem zielona.. ale mam pytanie /które zresztą pewno już was męczy ;D/. Ja głównie jestem terenowcem, moja kobyła chodzi podkuta, nic z nogami nie ma. Myślałam nad butami ze względu na przyjemnośc podczas jazdy moją jak i konia i chciałam się zapytać jakie buty polecacie - takie najzwyklejsze, zeby tylko nie spadały no i żeby ceny nie były kosmiczne bo 1200 za buty na 4 nogi to raczej odpada... Tym bardziej że nie są u mnie koniecznością.. a jedynie zachcianką 😁 👀 . Ogladałam buty na stronach sklep.horses.pl bodajże i tam zauwazylam że są tak jakby 2 rodzaje butów. Te tańsze - czyli tylko tak jakby but na spód i te droższe już z tym dodatkiem zapinanym nad kopytem.. Czym się różnią? ; O
Ogladałam buty na stronach sklep.horses.pl bodajże i tam zauwazylam że są tak jakby 2 rodzaje butów. Te tańsze - czyli tylko tak jakby but na spód i te droższe już z tym dodatkiem zapinanym nad kopytem.. Czym się różnią? ; O
Hej, Moim zdaniem buty bez gaiterow nie maja sensu. Spadaja przy wiekszym ruchu np. galop...a potem wez i je znajdz gdzies w gaszczach 😎 Easycare Epic sa podajrze najpopularniejsze...sama je zreszta mam..
zalaczam film z nowym patentem - niby nic -ale wystarczy posmarowac kopyta jakims preparatem do kopyt (sliskim) i buty zakladam o 30 sek. krocej 🥂 ugh...za chwile dolacze jak to rozszyfruje...
madzixx, ja czekam - od stycznia. Podobno mają być w tym tygodniu. Krócej czekały Azbuka i Alice, bo do nich buty przyszły jakiś czas temu. Ale że nie pasowały na kopytka jednak to inna sprawa 🙂.
A jak zmierzyc rozmiar? Bo slyszalam, ze to zalezy od strugania i bla bla bla Jak kuli Foresta, to mial podkowy 0. Albo 1, musze sprawdzic, bo gdzies leza. Czy to ma jakies znaczenie?
A jak najlepiej kontaktowac sie ze sklepem horses.pl wyslałam wiadomośc przed swietami i bez odzewu 🙄 Boje sie bardzo bo jak tylko bede miala możliwość to wybiore sie na kurs naturalnego werkowania i martwi mnie ze jak kopyta zaczna byc inaczej prowadzone to butki przestana pasowac 🙁
Ritta, mam podobną sytuację. Buty mierzono do kopyt "zwykłych", a teraz idą naturalną drogą. Tyle, że u mojego 1 dalej będzie za małe, a 3 tym bardziej za duże, więc mam nadzieję, że jak się bardzo zmienią to może wkładka pomoże.
Oj, ja też wysłałam maila i miiija już trochę czasu. Najlepiej telefonicznie. Numer na ich stronie. Dodzwonisz się do pani Marty.
Ritta, jeśli chodzi o kurs dotyczący naturalnej pielęgnacji kopyt to planowane są w przyszłym roku. W tym roku planowa jest jego druga część dotycząca żywienia i ... (nie pamiętam czego).
Ritta, przepraszam. Specjalnie pogrzebałam w tematach i owszem będzie część druga kursu, ale zaraz po niej będzie dla początkujących. Tylko wiesz - ostatnio miejscami rozeszły się w mniej niż dwa dni.
No dobra. Jak wspominalam. Wystarczy posmarowac kopyta czyms kopytnym i zakladanie zajmuje 1/3 czasu. Moze malo odkrywcze, ale ja bylam milo zaskoczona 😎
Aquarius płaciłaś przy złożeniu zamówienia czy przy odbiorze paczki?
Diakon'ka ale Ty nie czekałaś 5 mcy na te pierwsze buty?
nie wyobrażam sobie żebym mogła czekać cierpliwie tyle miesięcy na zamówiony towar 🙄 dawno bym zrezygnowała z takiego zamówienia i poszukała gdzie indziej, gdzie czas oczekwania nie byłby dłuższy niż powiedzmy miesiąc. tym bardziej że nie bardzo mogę sobie wyobrazić powodów tak długiego realizowania zamówienia - przecież buty są w Stanach dostępne "od ręki" a przesyłka trwa maksymalnie 2-3 tygodnie..