Perlica, Kentaur Naxos. To jest tak niepozorne siodło, że nawet nie brałam go pod uwagę, a kobyła wybrała właśnie Kentaur. Na testach skakało mi się świetnie, a skakałam pierwszy raz od 8 miesięcy także sadziła do góry 🤣 Testowałam też np Pariani i to zupełnie nie było to. Sprawdziłabym też Stubbeny.
Zuzu., stubben odpada, bo to nie to.
A Kentaura kto ci pasował? Może być to opcja w sumie.
Mam teraz fajnego Michela, super się w nim kobyła rozbudowała z mattesa, na Kentucky 18mm i teraz już na najcieńszą, ale obstawiam że za moment będzie go trzeba poszeżać
Ogólnie mam problem, że Prestige sa na mnie za duże 17.
Perlica, - a po prostu 16 prestige? Prestige chyba od zawsze wypadają takie pół rozmiaru/rozmiar większe. W ujeżdżeniowych Venus było tylko takie mniejsze niż reszta, czytaj normalne rozmiarem. Nie ma przypadkiem jakiegoś modelu projektowanego przez zawodniczkę wśród skokowych, na tej samej zasadzie?
keirashara, 16 odpada.
Ja mam niestety tak kątowane udo i jeżdzę na dlugiej nodze,ze muszę mieć siodło z tybinką nie wysunietą . flygirl, w sumie kiedyś testowałam i były spoko, ale potem wysyp ich w ogłoszeniach.
A Tobie pasuje Ikonic bardziej niż Renek?
Perlica, ja od zawsze kocham Pessoa. Da sie w nim jezdzic na dluzszej nodze, ale tez super czuje sie konia. Wprawdzie niedawno sie pozbylam, bo obecny kon potrzebowal czegos innego. Obecnie jest spoko, ale czasem tesknie
Perlica, SiodloSerwis, także chyba do Ciebie nie dojadą 😉 też jeżdżę na długiej nodze i Naxos od razu mnie posadził tak jak lubię.
Dla mnie Ikonic to kibel. Może te nowe modele wypadają lepiej ale te, w których siedziałam były bardzo daleko od konia, jakby w ogóle nie pracowały z grzbietem
Olimpia190, nie sądzę by ktoś te siodla.pasował , bo w życiu nie slyszalam o przedstawicielu. Zuzu., w sumie nie znam nikogo kto jeździ w Kentaurze, ani nikogo kto pasuje je, więc bez sensu.
Czyli minęło mi 6lat jazdy w Renkach i nadal się w tym kraju nic nie zmienìło🤣 pod kątem pasowaczy i dostępności siodeł.
Perlica, Kentaury pasuje Adrian z Elfabu. Moje Pessoa poszlo do Fit & Flock i widzialam ze pojawily sie w ofercie jej sklepu. Takze ktos sie znajdzie 😉
Olimpia190, jakoś pessoa nie wygladaja zupelnie jak to czego szukam .
Ale na tej stronie są Equiline, które bardziej mi się podobają.
Jednak siedziba sklepu daleko, to nie wiem czy trn ktoś dojeżdza.
Tak czy siak nie chodzi o samo siodło a pożądną usługę dopasowania, bo to wiadomo temat rzeka.
Jak i tez możliwość testowania, bo na pewno nie kupię siodła bez mozliwości testu. Kiedyś rozmawialam.przez tel z p.Adrianem i mi proponował siodło bez możliwości testu z jakimś kosmicznym czasem oczekiwania. epk, spytam Doroty czy ma tester Kentaura.
Perlica, Adrian z Elfabu jest trudny, ale jest swietnym rzemieslnikiem i jak sie juz go uda sciagnac to efekty sa super. Warto go meczyc, moze akurat bedzie mial w twoim kierunku trase.
Dopasowanie siodla to niestety droga przez meke. Powodzenia
Olimpia190, kurde, to już trochę nie te czasy żeby saddlefittera trzeba było męczyć i się gimnastykować bo jest „trudny”. Specjalistów jest już naprawdę sporo, nawet na moje zadupie dojeżdża kilka osób które wiedzą co robią.
Olimpia190, no ja mam inne zdanie - wszystkie osoby znajome, które mają przez p. Adriana sprzedawanego Kentaura mają to siodło w cholerę niepasujące do siebie. I wszystkie mówią to samo - wciśnięto im to co było na magazynie. Przy czym to są absurdalne niedopasowania typu z siodła niewiele ponad kostkę dziewczynie wystaje. Inna sprawa, że no asertywność u tych osób leży 🤣🤣🤣.
Perlica, Dorota jak nie ma to jest w stanie ściągnąć od kogoś bo wiem, że sobie tak przedstawiciele Kentaura pomagają.
epk, mam wrazenie ze asertywność bywa kluczowa w tym środowisku (konskim, wiec tez wchodza w to kowale, weci, fizjo itp), zeby cokolwiek sensownego dostac ????
Problem ze mną taki , że nie mogę mieć testera standard , bo zawsze mam za dużą tybinkę.
Mało kto ma wybór testerów na krótkie osoby, a nie chcę kupować siodła na zasadzie: proszę sobie wyobrazić że tu będzie tak i będzie pasować.
Tak mogę tylko z Renkiem, bo to siodło znam i wiem jak się siedzi w zmodyfikowanym czyli np jak pode mnie.