Zainwestowałam w bryczesy silikonowe na Cavaliadzie z Equestrian Queen. Wszyscy mówili, że silikon to magia, a ja nie wierzyłam i kurde mieli rację! 🙂 Przyczepność, wygoda itd. leju silikonowego do leju normalnego materiałowego to niebo, a ziemia. Naprawdę usiadłam w tym w siodle i było mi super wygodnie. 🙂 Oprócz tego sama marka zrobiła na mnie dobre wrażenie, fajne wzornictwo, bryczesy wyglądają na porządnie wykonane. EDIT: A i jak ktoś ma niewymiarowe ręce tak jak ja (mała dłoń i długie palce), to polecam rękawiczki z uvexa, jak je założyłam to jak druga skóra normalnie. 🙂 Już mnie nie było stać żeby je kupić, bo to nie tania zabawka, ale jak sobie kupię i trochę ponoszę to dam znać czy dobrze pierwsze wrażenie się utrzyma. Chyba, że ktoś z Was posiada i może polecić/odradzić? 🙂
Mam prawie 180cm wzrostu i mam Mki i one sięgają mi ze trzy cm niżej niż oficerki. Ale fakt, że są mega elastyczne, więc można je nosić jak się chce. Ale w skrócie: to są podkolanówki 🙂
Szukam ładnej siateczki/koszyczka/"dingsa" :P do upięcia długich włosów w koczek. Widziałam takie ładne coś gdzieś na Instagramie, chyba nawet z jakiejś firmy jubilerskiej (perełki, koraliki etc) ale oczywiście teraz nie mogę znaleźć. Ktoś coś? 👀
Moon, zwróć uwagę, że te koszyczki są na koki na wypełnieniu. Sprawdź najpierw, czy z twoich włosów nie wyjdzie Ci za wielki koczek i czy będzie Ci wygodnie z nim w kasku.
anai, podejrzewam, że z grubością i objętością mych włosów to wypełnienie w ogóle nie będzie potrzebne :P Umiem tak sobie zawinąć kitek nad karkiem, że nie przeszkadza mi z kaskiem na głowie. Ale same koszyczki kurczę ładne, chyba się łamię 😁
😲 😲 😲 A wiecie, że u mnie w Turcji te koszyczki i gumki chodzą po 20tl (ok 15zł) na każdym większym bazarze? 😀 Wystarczy wejść do pierwszego lepszego sklepu z akcesoriami dla panien młodych 😂
vissenna, podejrzewam że u nas też w salonach ślubnych i w sklepach w stylu "świat spinek" jest tego pełno, bo to żaden wynalazek czy innowacja 😉 cały "szał" zaczął się od zmiany przepisów w skokach, które oczywiście różnie interpretują 😉
Czy miała któraś z Was styczność z marką Cavalliera? Na zdjęciach koszulki wyglądają ładnie, a w rzeczywistości? 👀 Podlinkowuję: https://cavalliera.com/
Klami, można spróbować napisać do Febro, czasami ściągali wybrane rzeczy. Ja kupuję bezpośrednio z ich strony, wysyłka z ich sklepu internetowego potaniała, 6,90 euro jest do przełknięcia i zawsze można gdzieś jakiś kod rabatowy wypatrzeć. Niestety akurat ten ważny do dzisiaj na -15 euro nie dotyczy kolekcji Derby 🤣
Doradźcie mi jakiś frak skokowy bo oszaleję. Mam przeogromny biust, szerokie ramiona i dwie fałdki na brzuchu. Wszystko co w miarę leży wygląda jak worek po ziemniakach, ma zbyt krótkie rękawy lub podsuwa się do góry. Czy jest jakaś szansa na znalezienie czegokolwiek czy zostaje mi męczenie krawcowej?
keirashara, iluś ?? Ja już wyrzuciłam z 5 par po pierwszym praniu.... Tylko jedne mi żyją i mają się cały czas super. A prane tak samo jak wszelkie inne. Nigdy więcej.