Livia miałam okazję widzieć ten popręg, fajny jest , skóra w porządku, ale w porównaniu z daw magowskim to niestety odpada.Tam skóra jest dużo bardziej miękka.
Jeżeli boisz się, że Daw-Mag obetrze, może dołóż trochę do Ken-Taura. Ja używam na koniu z tendencją do obcierania się w tym miejscu, i wszystko jest w porządku. 😉
Tak tak, tylko mnie wymienili na inny model 🙂, dlatego nie obciera 😉. Ale faktycznie, Pan Piotr Wysocki takie rozwiązanie zaproponował i obecnie mam inny model (asymetryczny). I przyznam, że jest fantastyczny. Mięciutki, fajny, mocne gumy nie wyciągające się - POLECAM! 🙂
Właśnie czytając ten wątek mam wrażenie, że dwa popręgi z moich linków często są ze sobą mylone... Ale czytałam w pośpiechu, wiec może to tylko złudzenie 🙂 Ten pierwszy miała epk, a ten drugi Likier, Burza, Sierra, Deborah i Quantanamera, nie?? Więc wynika z tego,że oba modele są obcierające... Chyba faktycznie rozejrzę się za inną firmą 🙂
Pozostałe popręgi nie mają jak obcierać, bo są inaczej zrobione - od strony konia mają gładką, na całości miękką skórę. Ten jedne popręg ma łączone miękkie podszycie z płatem twardej skóry.
Burza, spróbuję coś wymyśleć i zmusić męża do zdjęć. Aczkolwiek teraz często jeżdżę także z neoprenowym popręgiem - szczególnie na dworze.
Tak tak, tylko mnie wymienili na inny model 🙂, dlatego nie obciera 😉. Ale faktycznie, Pan Piotr Wysocki takie rozwiązanie zaproponował i obecnie mam inny model (asymetryczny). I przyznam, że jest fantastyczny. Mięciutki, fajny, mocne gumy nie wyciągające się - POLECAM! 🙂
Epk- ty masz popręg anatomiczny, a nie asymetryczny 😀
Ja miałam ten "zwykły" - profilowany, nie asymetryczny. Koń w nim łaził jakiś rok, i nie wiem na czym to polegało, ale obtarł się dwukrotnie - za każdym razem na wyjazdowych konsultacjach 😤 Był idealnie doczyszczony, luźna skóra przesunięta przez wyprost nogi (jak zwykle), popręg dobrze dopięty - szczególnie za drugim razem to z luzaczką sprawdzałyśmy każdy najdrobniejszy szczegół. I dziura 🙁 Skwarkowi kupiłam futrzanego Mattesa, a Daw-Mag poszedł na innego konia... i obtarł po pierwszej jeździe. Podziękowałam mu za współpracę i chętna znajoma ten popręg kupiła. W ogóle to był bardzo fajny - miękki, dobra skóra, fajny pomysł z tą klapką, przez którą się przekłada przystuły. Mam też skórzanego Prestige i ten nigdy konia nie obtarł. Może z jakimś zakładanym futerkiem byłby lepszy? Albo faktycznie, ten asymetryczny może się lepiej sprawdza.
Miałam taki, bardzo trwały. Lecz uważam że nie ma lepszego popręgu od PASSIERA. Jest bardzo mieciutki i od strony wew posiada taki poduszeczki. Zdecydowanie lepszy nawet od Prestige.
mam głupie pytanko: Chce kupić popręg ujeżdżeniowy z gumami. Do tej pory pożyczyłam 70cm bez gum i do samej góry z każdej strony pozostały mi po 3 dziurki... Czy popręg 55 cm z gumami z obu stron będzie pasować. Czy lepiej kupić 65cm z gumami, tylko czy on nie bedzie za to za niedlugo jak koniś schudnie za długi? Proszę o pomoc 🙂 i dziekuję 😀
Ja mam ujeżdżeniowy Vila Horse i jestem z niego zadowolona, skóra ok, nie ma nigdzie żadnych wystających "kantów" i przede wszystkim cena zachęcająca. Nie zauważyłam żadnych obtarć i zranień...
od przystul do przystul na koniu jest wlasnie kolo 55 cm... kon teraz nie pracuje, wiec licze na to ze jak zacznie, to tym bardziej nie zgrubnie,a schudnie...