faith, hmm, ciekawe co piszesz, bo ja mam ten popręg i całkiem inne info od sprzedawcy.
Ja mam atheltico akurat, a slim line polega na tym że ma bazę ze skóry, jest cieńszy a nie węższy, więc jest go mniej pod nogą od strony jeźdżca, ale może się mylę.
trusia, czasem dobrze robi zienić rozmiar- często na dłuższy- wtedy wyżej (tam gdzie łokieć) wypada wcięcie. Mi też mówiono, że 65-70 cm to max dla nas na poręg...a okazło się, że 80-85 to jest wygodny dla kobyły rozmiar
Perlica może, ale w tej wersji slim są i ujeżdżeniowe i długie, przy długim to jeszcze rozumiem że może być mniej pod łydka, ale przy krótkim?
Że strony sklepu
"Wersja SLIM LINE zapewnia jeszcze więcej miejsca za łokciem dzięki zwężonej i wzmocnionej bazie popręgu. Dla eleganckiego wyglądu wierzchnia warstwa jest wykończona skórą naturalną."
https://9.allegroimg.com/s1024/0cb408/9f9e4b8a4d688fbffaec5259a2f9
Szukam dla wrażliwego konia, zmieniamy siodło i potrzebuję długiego a ten kiedyś mieliśmy i sprawdzał się świetnie. Ewentualnie co polecacie zamiennie? Jakiś porządny, mięsisty neopren, najlepiej z gumami z obu stron. Ewentualnie coś innego z brzegami miękkimi i naprawdę przyjaznym dla końskiej skóry.
adriena Myślę, że 120cm ale pewność będę miała w niedzielę jak będzie u nas saddlefitterka i mam nadzieję dopasujemy któreś z siodeł. Zmieniam siodło z westowego więc ciężko mi określić tak "na pewno" ale mieliśmy teraz krótki 80cm a wcześniej ostatni długi właśnie 120cm.