dariakolod, - o ile skóra nie jest brudna, popękana czy zesztywniała ze starości to raczej nie jest kwestia zużycia. Macałaś ten popręg? Jest ok, czy czuć, że się ubił, jest sztywny, nieprzyjemny?
Może coś się nie do końca wygoiło po urazie i dlatego wraca? Może być też kwestia temperatur, które ostatnio panują. Rok temu obtarłam w takim upale konia butem (nie ostrogą, nie miałam, a butem), a sama kilka dni temu pozbawiłam się skóry na nogach idąc na krótki spacerek po bułki 🤦 W takich dość ekstremalnych warunkach łatwo o uraz.
Pomysł z futrzakiem na obecny popręg jest dobry, możesz też w ramach profilaktyki smarować newralgiczne miejsca (np. czymś w stylu neodermy veredusa lub lubrykantem).
zembria, jak ci się sprawdza nowy equick?
Moje gumy w Kentucky są jak guma od gaci, więc czas na zmianę.
Mam cudny popręg z fartuchem Renka, ale moja tak jak za 4 latki nie akceptowała fartucha, tak pokazała dziś noł dla popręgu za 2 koła .0245627520171E+34;.0246974398934E+34;najmiększego na świecie…
Perlica, po jakim czasie używania rozciągnęły Ci się gumy w popręgu Kentucky? Myślałam nad zakupem popręgu tej firmy ale właśnie się zastanawiam czy wziąć tak jak miara krawiecka pokazuje 135 cm czy jednak krótszy 130 cm skoro ma gumy z dwóch stron
Perlica,_Gaga, w Warszawie mamy Pralnię Bingo, oprócz podstawowej usługi robią też naprawę sprzętu. Rewelacja. Oddawałam do nich popręg Prestige na wymianę gum. Nawet dzwonili zapytać, jaki kolor tych gum preferuję 😁 i to jakoś za stówkę, nie więcej. Bardzo ładnie te gumy wszyli, porządne szycie i idealnie w stare dziurki w skórze, więc w ogóle nie widać, że coś tam było naprawiane.
Mają punkt odbioru w sklepie Horseway.
Perlica, ja mam, ale to już wiesz pewnie. Nawet mam dwa, bo jeden dlugaśny na sprzedaż, drugi używam na co dzień. Dla mnie jakościowo super, mocy, szeroki, łatwy do pielęgnacji.
Perlica, moja musi mieć taki, bo każdy inny jej schodzi pod same łokcie.
Skóra ok, ale sam popręg dość cienki ? Przez co nie jest super miękki. Nie jest też sztywny, po prostu jest cieniutki. Zdecydowanie wolę Nortona
Ze zdjęć byłby tym czego szukam - stosunkowo wąski ten środek, gumy i futro - niestety mój koń musi mieć futro 🤔. Pytanie jaka jakość tego futra i ogólnie popręgu. Pytam tylko o ten z futrem - te całe skórzane znam.
Miałam, niestety jakość futra pozostawia wiele do życzenia. Miałam czarny, kobyla obcierala się w nim tak samo jak w zwyklym skórzanym. Tak, jest stosunkowo cienki, łatwo się pierze, ale mój bardzo szybko się uklepal, powycierał i zaczął pruć...🙁
epk tylko generalnie większość sztucznych to jednak nie ta jakość co naturalne. Kilka osób zamawiało ochraniacz z futra naturalnego szyty w caballu właśnie do popręgów Anky. Może to jakaś alternatywa?
Karla🙂, tu mi pasuje że jest czarne futro. W caballu jest tylko naturalne. No nic. Mam wypróbowany popręg stubbena ale powiedzmy na razie mnie cena powala 🤣. Jak nic nie znajdę innego to kupię ale na razie mam jeszcze wiarę w bardziej ekonomiczne rozwiązanie.