Forum konie »

Kącik Ujeżdżenia

Beata Stremler 6-ta w Aachen  😍 Oglądałam przejazd - rewelacja  👍

Żeby było soczyściej, to rywalizacja Inny Logutenkowej z Beatą wypadła na korzyść Beaty, która wygrała o ponad 2 punkty procentowe.
I co z tego, że sędziny, które tak podbiły wynik ukrainki zostały zawieszone.
Na Olimpiadę jedzie Inna.
Nie ma sprawiedliwości na tym świecie.
szemrana
Dokładnie, takie życie. Jestem jednak pewna, że Beata jeszcze nieraz udowodni, że ta kwalifikacja jej się należała
Dzisiejszy Drzonków super, pojechały od nas ostatecznie 3 konie i wszystkie wróciły z pucharami, z czego dwa ze złotymi  😜 😜 😜
Ośrodek bardzo fajny, tylko fotograficznie dla mnie dość ciężki. Bardzo nachalne banery 🙁
A teraz idę wreszcie spać, bo jestem padnięta  🤣

Kto do Machnic za 2 tyg?
Facella, - na przyszłość polecam focić od drugiej mańki, na wysoką trybune, tam jest mniej banerów zazwyczaj. Niestety, Drzo wiecznie nimi obklejone i na każdych zawodach średnie fotki wychodzą, jeszcze w skoku się coś chwyci, przy dreptaniu po ziemi nie bardzo 🙁

Same zawody całkiem udane i nastroje podpowiadają, że będzie ich kontunuacja 🙂 Frekwencja była niezła, fakt, najwięcej przejazdów było w L1, wyższe konkursy raczej bez szału, ale jak na pierwszy raz to i tak całkiem dobrze. Imo super pomysłem było flo dla każdego uczestnika, super, że postarali się o nagrody. Niby pierdoła, a miłe to takie 🙂
To było mega miłe, że zapraszali do dekoracji każdego, nawet z przejazdów treningowych. Flo zostały im z polsko-niemieckich skokówek, pod naklejonym zdjęciem konika prześwituje napis 😁
Niestety w druga stronę miałam pod słońce 😉
Facella, - o kurcze, nie pomyślałam o słońcu, no to rzeczywiście kiepsko miałaś do fot - z rana jeszcze idzie na trybune robić, po południu rzeczywiście nie. Z tym flo to i tak dobrze, że tym prześwituje napis z ich zawodów, a nie jest to odzysk gdzieś z innej stajni, bo i to się zdarzało 🤣 W sumie zawody chyba miały być utrzymane w takim miłym, przyjaznym zawodniką klimacie, bez większych spinek - co się udało. Flo i dekoracja dla wszystkich to niby pierdoła, ale jakoś tak jechałam na większym luzie ze świadomością, że wstążkę na pamiątke i tak dostane jakbym nie pojechała.

Swoją szosą ekipa od was pokazała super poziom, fajnie było coś takiego na żywo zobaczyć 🙂
Byłam dopiero od 13, więc już miałam trybunę pod słońce.
Dzisiaj powinnam zacząć wrzucać galerię na fanpage'a, dużo tego nie będzie, tylko zamówione przejazdy i parę dodatkowo osób, bo luzakowałam dziewczynom (poprawianie koreczków na rozprężalni po 10 razy, bo się rozwalały, z przewieszonym przez ramię aparatem - nie polecam  😁 ).
Dziewczyny z regionalek to dają czadu już od jakiegoś czasu  😍 mają super konie i same super jeżdżą. Baaaardzo ogarnięte na treningach i ciężko pracujące, co jak widać zwraca się w wynikach 🙂 Zaś kolega z towarzyskich jechał pierwsze w życiu ujeżdżeniówki, na co dzień jest skoczkiem, tydzień temu zabrał się za przerabianie kobyły na ujeżdżeniowca  😁 więc ich wynik chyba szczególnie cieszy.
Czy tylko ja mam takie wrażenie czy Niemcy przed olimpiadą zawyżają wyniki swoich zawodników? Czy uważacie że ten przejazd
jest wart ponad 83%? Jeszcze parę miesięcy temu ta para tyle uzyskiwała we freestyle'u... Wydaje mi się, że wyniki zarówno w Balve jak i w Aachen niektórych niemieckich jeźdźców są nieco napompowane...
Jest wniosek o wykluczenie wszystkich zawodników rosyjskich, nie tylko lekkoatletów z udziału w IO. Oczywiście to dałoby szansę startu Beacie Stremler, ciekawe jak się to wszystko dalej rozwinie...

KLIK
Facella

Kto do Machnic za 2 tyg?

ja planowałam, ale dzwoniłam wczoraj do organizatorów i jeszcze nie jest pewne, że zawody się odbędą w ogóle 🙁 🙁
a gdzie jakieś propozycje tych Machnic? na Stronie DZJ nie widzę, my byśmy pojechały chętnie, dajcie linka, zasilę grono zawodników to może zawody zrobią!
właśnie póki co nawet propozycji nie ma 🙁
Nas chyba w tym kąciku nie było jeszcze 🙂
Jest wniosek o wykluczenie wszystkich zawodników rosyjskich, nie tylko lekkoatletów z udziału w IO. Oczywiście to dałoby szansę startu Beacie Stremler, ciekawe jak się to wszystko dalej rozwinie...

KLIK

Czyżby karma miała wrócić? To Rosjankom tak zawyżali oceny, że Beata spadła do rezerwy...
Amara
Myślę , że nic się nie stanie.
Wyjazd do Rio nie jest przejażdżką z Wieliczki do Krakowa.
Sprawy organizacyjne , kasa , forma.
A z tego co wiem Beata do Rio się nie szykuje.
właśnie póki co nawet propozycji nie ma 🙁

aaaa, szkoda ja mam dwa 4 latki które jeszcze nigdzie nie były, potrzebny mi jakiś niedaleki wyjazd :-) więc ja chętna jakby co
Epikea, pisz coś więcej 🙂 To arab, prawda? Co jeździcie, jak odnajdujecie się na czworobokach? 🙂
Magda Pawłowicz - śledzę na bieżąco i dzj i machnice na fb, jak coś się dowiem, dam znać na PW albo tutaj😉
A kto do Rybnicy? Aktualnie stoje z koniem przez wakacje, fajnie by bylo kogos poznac!
Ja i moja przyjaciółka miałyśmy jechać, od dwóch dni na zmianę dzwonimy do Machnic i nikt nie odbiera :/ zawody za 1,5 tyg. a nawet propozycji nie ma :/ chyba nic z tego nie będzie. Następny wyjazd - MDśl w Strzegomiu w połowie sierpnia.
kare szczęście tak jest ,arab czystej krwi 🙂
Jeździmy obecnie L i P, mieliśmy też debiut w N, w ramach przygotowań do MP Koni Arabskich.

W ten weekend odnaleźliśmy się nawet na 65% 😉 także nie jest źle. Cynober podczas przejazdów ma zawsze 100% skupienia, nic go nie rozprasza (tfu tfu). Czym bardziej objeżdżony tym pewniejszy siebie.
Oceniany też jest w miarę ok, w tym sezonie trochę jeździmy i pomału zaczynają sędziowie nas poznawać. On nie jest takim "typowym" arabem, bo jest i większy, wyższy i ruch ma fajnie kryjący teren ale i z akcją i umie się podstawić, a nie kica zadkiem jak zajączek. Te cechy odziedziczył po swoich rodzicach, jego ojciec Metropolis NA chodził w USA klasy użytkowe.

Wrzucam jeszcze 2 foty.

Amara
Myślę , że nic się nie stanie.
Wyjazd do Rio nie jest przejażdżką z Wieliczki do Krakowa.
Sprawy organizacyjne , kasa , forma.
A z tego co wiem Beata do Rio się nie szykuje.

Odszczekuję ...hau hau hau hau hau.
Beata jest gotowa na ewentualny wyjazd do Rio.  😍 😍 😍
Mam wieści z samego Beatowego źródła  😀iabeł:
Trochę z tym komplikacji ale tak, jest gotowa w razie czego.
szemrana, no właśnie się dziwiłam wpisowi, bo czytałam gdzieś wpis mamy Beaty na FB, że wszystko w razie czego gotowe.
No przepraszam 🙂
Jestem gotowa posypać głupią łepetynę popiołem.
szemrana, eee tam, ja trzymam nieustająco jeszcze kciuki. Ciągle nie tracąc nadziei. Ehhh...
W klasie P program dowolny może być kontrgalop pół koła o średnicy 20m ?
I czy można zrobić przejście galop-stęp i stęp -galop  :kwiatek:
anetakajper, - z pewnością jest zagalopowanie ze stępa w P4, jak i również jest w tym programie wjazd kontrgalopem na ściane po łuku - jak się to jedzie na 20x40 to wychodzi prawie półkoła o średnicy 20m, bo przejście jest przed narożnikiem, myślę, że o te kilka foul więcej nikt problemu nie zrobi. Nie ma też w arkuszu programu dowolnego zaznaczone, czy przejścia mają być kłus-galop czy stęp-galop, więc chyba jest dowolność. Nie wiem jak z galop-stęp, bo tego w żadnej P nie wypatrzyłam.

Ja też się męczyłam, żeby uniknąć w dowolnym P galopów ze stępa, po czym przy P4 się wkurzyłam, bo jak widać można to było zrobić 🤣
I jeszcze jedno od jakiego momentu jest liczony czas w programie dowolnym? po zatrzymaniu -ukłonie i ruszeniu?
anetakajper, od ukłonu.
dzięki  🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się