Żeby było soczyściej, to rywalizacja Inny Logutenkowej z Beatą wypadła na korzyść Beaty, która wygrała o ponad 2 punkty procentowe. I co z tego, że sędziny, które tak podbiły wynik ukrainki zostały zawieszone. Na Olimpiadę jedzie Inna. Nie ma sprawiedliwości na tym świecie.
Dzisiejszy Drzonków super, pojechały od nas ostatecznie 3 konie i wszystkie wróciły z pucharami, z czego dwa ze złotymi 😜 😜 😜 Ośrodek bardzo fajny, tylko fotograficznie dla mnie dość ciężki. Bardzo nachalne banery 🙁 A teraz idę wreszcie spać, bo jestem padnięta 🤣
Facella, - na przyszłość polecam focić od drugiej mańki, na wysoką trybune, tam jest mniej banerów zazwyczaj. Niestety, Drzo wiecznie nimi obklejone i na każdych zawodach średnie fotki wychodzą, jeszcze w skoku się coś chwyci, przy dreptaniu po ziemi nie bardzo 🙁
Same zawody całkiem udane i nastroje podpowiadają, że będzie ich kontunuacja 🙂 Frekwencja była niezła, fakt, najwięcej przejazdów było w L1, wyższe konkursy raczej bez szału, ale jak na pierwszy raz to i tak całkiem dobrze. Imo super pomysłem było flo dla każdego uczestnika, super, że postarali się o nagrody. Niby pierdoła, a miłe to takie 🙂
To było mega miłe, że zapraszali do dekoracji każdego, nawet z przejazdów treningowych. Flo zostały im z polsko-niemieckich skokówek, pod naklejonym zdjęciem konika prześwituje napis 😁 Niestety w druga stronę miałam pod słońce 😉
Facella, - o kurcze, nie pomyślałam o słońcu, no to rzeczywiście kiepsko miałaś do fot - z rana jeszcze idzie na trybune robić, po południu rzeczywiście nie. Z tym flo to i tak dobrze, że tym prześwituje napis z ich zawodów, a nie jest to odzysk gdzieś z innej stajni, bo i to się zdarzało 🤣 W sumie zawody chyba miały być utrzymane w takim miłym, przyjaznym zawodniką klimacie, bez większych spinek - co się udało. Flo i dekoracja dla wszystkich to niby pierdoła, ale jakoś tak jechałam na większym luzie ze świadomością, że wstążkę na pamiątke i tak dostane jakbym nie pojechała.
Swoją szosą ekipa od was pokazała super poziom, fajnie było coś takiego na żywo zobaczyć 🙂
Byłam dopiero od 13, więc już miałam trybunę pod słońce. Dzisiaj powinnam zacząć wrzucać galerię na fanpage'a, dużo tego nie będzie, tylko zamówione przejazdy i parę dodatkowo osób, bo luzakowałam dziewczynom (poprawianie koreczków na rozprężalni po 10 razy, bo się rozwalały, z przewieszonym przez ramię aparatem - nie polecam 😁 ). Dziewczyny z regionalek to dają czadu już od jakiegoś czasu 😍 mają super konie i same super jeżdżą. Baaaardzo ogarnięte na treningach i ciężko pracujące, co jak widać zwraca się w wynikach 🙂 Zaś kolega z towarzyskich jechał pierwsze w życiu ujeżdżeniówki, na co dzień jest skoczkiem, tydzień temu zabrał się za przerabianie kobyły na ujeżdżeniowca 😁 więc ich wynik chyba szczególnie cieszy.
Czy tylko ja mam takie wrażenie czy Niemcy przed olimpiadą zawyżają wyniki swoich zawodników? Czy uważacie że ten przejazd jest wart ponad 83%? Jeszcze parę miesięcy temu ta para tyle uzyskiwała we freestyle'u... Wydaje mi się, że wyniki zarówno w Balve jak i w Aachen niektórych niemieckich jeźdźców są nieco napompowane...
Jest wniosek o wykluczenie wszystkich zawodników rosyjskich, nie tylko lekkoatletów z udziału w IO. Oczywiście to dałoby szansę startu Beacie Stremler, ciekawe jak się to wszystko dalej rozwinie...
a gdzie jakieś propozycje tych Machnic? na Stronie DZJ nie widzę, my byśmy pojechały chętnie, dajcie linka, zasilę grono zawodników to może zawody zrobią!
Jest wniosek o wykluczenie wszystkich zawodników rosyjskich, nie tylko lekkoatletów z udziału w IO. Oczywiście to dałoby szansę startu Beacie Stremler, ciekawe jak się to wszystko dalej rozwinie...
Amara Myślę , że nic się nie stanie. Wyjazd do Rio nie jest przejażdżką z Wieliczki do Krakowa. Sprawy organizacyjne , kasa , forma. A z tego co wiem Beata do Rio się nie szykuje.
Ja i moja przyjaciółka miałyśmy jechać, od dwóch dni na zmianę dzwonimy do Machnic i nikt nie odbiera :/ zawody za 1,5 tyg. a nawet propozycji nie ma :/ chyba nic z tego nie będzie. Następny wyjazd - MDśl w Strzegomiu w połowie sierpnia.
kare szczęście tak jest ,arab czystej krwi 🙂 Jeździmy obecnie L i P, mieliśmy też debiut w N, w ramach przygotowań do MP Koni Arabskich.
W ten weekend odnaleźliśmy się nawet na 65% 😉 także nie jest źle. Cynober podczas przejazdów ma zawsze 100% skupienia, nic go nie rozprasza (tfu tfu). Czym bardziej objeżdżony tym pewniejszy siebie. Oceniany też jest w miarę ok, w tym sezonie trochę jeździmy i pomału zaczynają sędziowie nas poznawać. On nie jest takim "typowym" arabem, bo jest i większy, wyższy i ruch ma fajnie kryjący teren ale i z akcją i umie się podstawić, a nie kica zadkiem jak zajączek. Te cechy odziedziczył po swoich rodzicach, jego ojciec Metropolis NA chodził w USA klasy użytkowe.
Amara Myślę , że nic się nie stanie. Wyjazd do Rio nie jest przejażdżką z Wieliczki do Krakowa. Sprawy organizacyjne , kasa , forma. A z tego co wiem Beata do Rio się nie szykuje.
Odszczekuję ...hau hau hau hau hau. Beata jest gotowa na ewentualny wyjazd do Rio. 😍 😍 😍 Mam wieści z samego Beatowego źródła 😀iabeł: Trochę z tym komplikacji ale tak, jest gotowa w razie czego.
anetakajper, - z pewnością jest zagalopowanie ze stępa w P4, jak i również jest w tym programie wjazd kontrgalopem na ściane po łuku - jak się to jedzie na 20x40 to wychodzi prawie półkoła o średnicy 20m, bo przejście jest przed narożnikiem, myślę, że o te kilka foul więcej nikt problemu nie zrobi. Nie ma też w arkuszu programu dowolnego zaznaczone, czy przejścia mają być kłus-galop czy stęp-galop, więc chyba jest dowolność. Nie wiem jak z galop-stęp, bo tego w żadnej P nie wypatrzyłam.
Ja też się męczyłam, żeby uniknąć w dowolnym P galopów ze stępa, po czym przy P4 się wkurzyłam, bo jak widać można to było zrobić 🤣