Jeszcze nie ma tegorocznego wątku?
To ja zacznę. Z racji tego szatańskiego mrozu musiałam zapakować swoje kulawe dziecko w derkę. Chyba czekała na tę okazję dobry rok 😂
W poprzednim wątku pytałam o czapraki marki Quarterline. Niestety za dużo się nie dowiedziałam, ale mam takowy, dostałam na urodziny od małża 🙂 także chwalę się, bo jest naprawdę spoko. Sprawdzony na zawodach w ulewnym deszczu, nic się z nim nie stało, dobrze odprowadza wodę, bardzo szybko wysechł. Po praniu nadal ładny, kolor się nie sprał, nie mechaci się. No i polska produkcja. Na pewno nie jest to mój ostatni czaprak z tej firmy, jakościowo jest naprawdę sztos. Kolor jaki mam to Grape Wine, na żywo faktycznie wygląda jak wino 😉
Coraz mniej nasz szmatoholikow 😅
Wszystkiego dobrego w now roku, samych pięknych kolekcji! 😘
Zaszalałam z kolorem na padok, żeby w razie zagubienia w krzakach łatwo było odnaleźć. Kantar eskadron dynamic poppy red i niezadowolony kucyk
martrix, - cudowna jest ta derka 😍 całkowity obłęd, uwielbiam dinozaury elwa28, - przepiękny kolor, bardzo "mój" 💖 dairoxroxi, - no niewątpliwie będzie łatwo znaleźć 😂
W sumie też mam jedno lekko szmatoholiczne, wyciągnęłam w końcu derkę kentucky z pokrowca po dwóch latach. Na fotki, po czym tam wróciła... 😂
A to i ja się pochwalę! Upolowałam czaprak z nowego Eskadrona, przyszedł już jakiś czas temu, ale konia jeszcze nie widział, więc fotki "saute" tylko mam 😉
I dostałam od kumpeli na święta przepiękny kantarek Kentucky 😍 Jest tak mięciutki i piękny, że żal mi go na konia ubierać 😅 Obie rzeczy chyba do wiosny zaczekają na premierę, póki co sobie wiszą w siodlarni na widoku i co wchodzę, to się zachwycam na nowo 🙃
zembria, tez go mam, tylko w wersji skokowej. Na żywo jest naprawdę śliczny, na zdjęciach nie robi takiego wrażenia. Mam tez kantar. Ale czekają na premierę aż dzieckoń się ujeździ i przyjedzie.
elwa28, też kupiłam sobie dwa czapraki z Quarterline. Mam ten Flora w kolorze pomarańczowym i ten sam co ty. Na razie dostałam tylko ten pomarańczowy, bo fioletowego nie bylo na stanie, pan do mnie zadzwonił z pytaniem czy chce sobie wybrać cos innego czy maja mi go dosłać jak sie uszyje. Także obsługa klienta mocno in plus. Sam czaprak wygląda świetnie, cyknę może fotę jak bede w domu. Jakościowo wydaje sie być top, ciekawa jestem bardzo jak sie bedzie układał pod siodłem.
Ollala, Mogę pokazać jak wygląda pod siodłem 😉
Zdjęcie moje, ale kuń i czaprak nie moje, moja trenerka na zawodach szpanowała tym czaprakiem, widząc jak świetnie się sprawdził w ulewnym deszczu, zdecydowałam się na zakup swojego 🙂 nie chłonął wody, odprowadził dobrze wilgoć, no ujął mnie po prostu swoją funkcjonalnością. zembria, kantar sztos! Piękny kolor 🙂
keirashara, ha ha, też mam taką derkę, jeszcze nie wyciągnęłam z pokrowca, nie miałam na razie po co 🙈🙈🙈 dairoxroxi, fajnie wygląda, mi się ten kolor na żywo bardzo podoba. I nie zgodzę się, że jest coraz mniej szmatoholików, znam wielu. Tylko nie każdy się chwali tym nałogiem 🤣
Nirv, - no ja miałam kupon i zabrakło akurat czarnych i poszalałam na tą... mam ciągle mieszane uczucia co do tej decyzji 😂 ale zdecydowanie się wyróżnia. anai, - moja dwa lata czekała na 5 minut na koniu i schowanie do pokrowca... na kolejne lata pewnie 😉 raczej nim nie wrócę do startów, a przecież mu jej nie dam do wysyfienia w boksie, od tego są tanie hkm 😝
Eskadroniki z nowego heritage klasa, kurcze zmieniam zdanie na jego temat. Potwornie podoba mi się kantar wildberry, ale... mam już 4 kantary z futrem "tylko na okazje". Bardzo nie potrzebuję tego piątego z futrem i staram się być rozsądna 😂
Ja jakiś czas temu na vinted kupiłam dralona, jakiego nie widziałam wcześniej (błękitny u góry i brazowy pod spodem) i treningówke. W ogóle dralony są wspaniałe, miałam ochotę sobie zostawić tą derkę jako kocyk 😅
Wsiadłam tez ostatnio w czapraku Quarterline. Faktycznie wykonanie jest nienaganne, świetnej jakosci czapraki. To co mnie uwiera, to ze paski na popreg są przyszyte mocno z przodu i przez to nie moge sobie tego czapraka wysunąć, co mnie irytuje. Na zdjęciu i czapraki i derka, choć model tez nie współpracował a koloru czapraka ni huhu nie widać, bo to jest taki jak wstawiła wyżej elwa28,
dairoxroxi, a prawda, też mam wrażenie że szmatoholików jest coraz mniej... :P
Pamiętacie szeroko zakrojone polowania na pady Anky, Eskadrona czy Euro-Star? 🤡
Osobiście, pozbyłam się wielu czapraków, raczej wolę mieć kilka lepszej jakości niż pierdylion pomechaconych szmat, które szkoda wyrzucić i wstyd komuś sprzedać :P Obecnie mam kilka, wszystkie stypowe (wiadomo :P) najbardziej "crazy" w mojej kolekcji jest Monaco Blue z ES 🤣
A z ostatnich szmatoholiczych zakupów, to głównie derki:
- Caball gruby polar z haftem, moje absolutne szmatoholicze marzonko 😅
- Kantar z futrem Kentaura
- 400g derka Horze, którą upolowałam za całe... 260zł :P no ale na ostatnie syberyjskie mrozy jak znalazł 😎
(wszystko w jedynej słusznej kolorystyce, wiadomo... 🦄 )
edit. naklikałam coś, fotki się nie dodały, potem się dodały kilka razy, masakra :P
Moon, ja mam nadal pad Euro-star Max, komplet Veredus i zamawiany sto lat temu na revolcie czaprak na wzór Impuls Eskadrona 🤣 i nadal są niezniszczalne. Ostatnio zobaczyłam na vinted Anky Madeira i przypomniało mi się jaki był pierdolec wtedy na te szmaty. Piękne czasy, jeździectwo było takie beztroskie 😍
A ja uważam że nie ma nic ciekawego ostatnio z nowości... przynajmniej mi sie ostatnimi czasy nic nie podoba wiec sie nawet nie ekscytuje 🤣🤣🤣 ES i Kentucky nic nowego nie wypuścili, Eskadron - nudy, Lemieux - nudy (chociaz Damson mi sie podoba, ale nie na tyle żeby kupić w niewyprzedażowej cenie), Anky podupadlo jakosciowo wiec nawet nie patrze. A brakuje mi czarnego welurowego czapraka z jakas zlota lamowka/krysztalkami, takiego zielonego jak Lemieux Spruce ze zlotem i brazem, chetnie bym kupila jakieś bordo satynowe/zamszowe z np. czarnymi krysztalkami, jakiś ciepły róż jak Rosewood Lemieuxa ale z np. granatowa albo brazowa lamowka+zlote akcenty (wyrazisty granat z takimi akcentami tez bym przygarnela). Marzy mi sie tez jakis taki ciemny braz z miedzianym połyskiem, gdzies byl chyba na ES kiedyś dawno (mahogany glimmer?) ale jakos nie chce być tanszy niż 300 zeta.
Też jednym oczkiem też patrze na vinted czy jakiś rambo deluxe nie jest w atrakcyjnej cenie (dzieki dairoxroxi) ale w sumie jedzie juz do mnie ultra gruby granatowy jarpol z kapturem na te mrozy i portfel pyta po co kolejna derka w takim wypadku... Tzn wiadomo, szmaciarskie serce mowi "nie mam dery w stylu Newmarket"🤣
donkeyboy, od kiedy na Vinted są końskie rzeczy i to ze Szwecji i Danii prawie w ogóle nie kupuje w sklepach 🤣🤣 Moon, może faktycznie te kolekcje są tak kiepskie, że nie ma na co się rzucać. Kentucky to ostatnio jakieś koszmarki produkuje nad czym ubolewam
Nasz wspomniany już łup z horseware i kupiony na Vinted PS świąteczny w panterę za 110 zł!!!
Do tego dorzucam ES białego, wyciągnięty po roku z folii chociaż na nagrania świąteczne 😅
dairoxroxi, coś jest w tej kiepskości nowych kolekcji. Ostatnio mignął mi chyba (?) nowy Kingsland, z czaprakiem 1:1 takim, jak... miałam kilka lat temu, dosłownie to samo. O.o
Eskadronowe kolekcje to w ogóle jakiś hit, dostaję raka oczu jak widzę te printy, patterny i pikowania z kosmosu, ble. A kolory Kentucky... meh, no nic co by mi w oko wpadło.
Z jednej strony to dobrze, bo portfel nie płacze 🤣 z drugiej... zaczęłam pragnąć ZWYKŁEGO padu. Takiego total classic, oczywiście w jakimś stypowym kolorku... no i chyba znowu Caballa będę musiała zmolestować 🤡
dairoxroxi, gdyby jeszcze latwiej bylo przegladac to tez bym siedziala tam. I chyba niestety niektorzy uwazaja ze to sa produkty kolekcyjne, coz, nie bede wydawac za stara kolekcje wiecej niz mozna go dorwac w sklepie xD
Moon, ja juz mam customowe czapraki i od dawna mam chec zrobic ten czarno/złoty welur u caballa 😅
Tez przegladajac vinted wpadlo mi w oko QHP, ktos mial? Jak z jakoscia?
A ja się pochwalę moim nowym wdziankiem od Pénélope. Nie znałam w sumie wcześniej tej marki, ale jakoś mnie urzekło to futerko. Myślę że na te mrozy będzie idealne 🙈
Szukałam głównie na zagranicznych stronach. W Polsce widziala u Equirex i Horsetown tę firme, ale inne modele. Cena podstawowa to ok 119€, wiec polowałam na promocje. Finalnie udało mi sie kupić ostatnią na wiekszej promce - wyszło ok 330zł. Teraz musi zarobić na siebie haha
jabooshko, a gdzie ta promka była? To bede mieć na oku. Za 330zl to bym przytuliła taka kamizelke, o ile jest w innych kolorach bo mi w różu nie do twarzy xD