Nowy Heritage moim zdaniem zawodzi jako całościowa kolekcja, z poprzedniego roku była "równiejsza", ale ma kilka petard, które mega mi się podobają, np. granat z tym złotym to miodzio, podoba mi się też róż ale na gniadą średnio (za to dla karych i szarych myślę, że byłaby poezja). Świetny jest też tegoroczny Sport i ten kolor teal, totalnie nasze klimaty. Także portfel będzie płakał. :P
Czy tylko mi tak bardzo nie podobają się te torby na szczotki i "zakupowe" z nowego Heritage? 😁 Ciekawa jestem tych czapraków Glitter Mesh, czy są tak samo szałowe jak te z Platinum z zeszłego roku (bo ja dalej nie mogę sobie wybaczyć, że czarnego nie kupiłam) 😉
Mnie kusi róż i black mocca. Szkoda, że kantara black mocca nie ma z futrem, bo byłby mój jak nic 😁 Wkurzają mnie też metalowe blaszki na padach, jak one mi się nie podobają... coraz częściej widzę, a w moim odczuciu to jest fujka 😉
dla mnie petardą jest rosegold może dlatego że jestem wielką fanką platinum, im więcej glitteru tym lepiej 😁 😍, nic poza tym mnie z tej kolekcji nie rusza 😁 z tego co czytam jest spore wzięcie, w koniku derka była dostępna tylko 155cm 😉 jak dotrze paczka, wrzucę foto z detalami, czapraki za to- oprócz big square glossy i mesh glitter nie powalają 😍
Precelek, zgadzam się, rosegold jest piękne, takie inne. 🙂 Tylko nie na wszystkich koniach będzie tak samo dobrze wyglądało, moim zdaniem pięknie prezentować się będzie na karych i siwkach, może jeszcze skarogniadych. 🙂 Btw. czy ktoś wie, czy w nowym Eskadronie Heritage jest czaprak skokowy? Chciałabym zrobić z niego skokowy komplet odznakowo/konkursowy ale nie widziałam w Koniku ani w Equishopie skokówek, są tylko wszechstronne i ujeżdżeniówki, może po prostu nie ma?
UnicornWitch w sumie się zgadzam- mam karego i gniadego, myślę że rosewood do gniadego pasował nie będzie- ale może efekt mnie zaskoczy 😁 plan testowania jest na obu, pochwalę się efektami sesji foto za 2 tyg 😍
Precelek, koniecznie wstaw fotkę! 🙂 Ja mam gniadą i właśnie myślę, że ten róż nie dla niej, co innego granaty, granaty są super, ale może się mylę też i będzie fajnie wyglądało. 🙂
flygirl, już zadzwoniłam do sklepu i dostałam info, że tylko w cottonach są łezki. 🙂 Także biorę wszechstronny granat, o taki:
długo szukałam czegoś żeby pasowało do fraka, który nabyłam w przypływie zbyt dużego optymizmu, że odznaki i konkursy to czekają nas już tuż, tuż... 😉 Od zakupu leży w szafie i czeka ale problem był taki, że wszystkie kolekcje były ze srebrem, a ja tam mam złoto, no i teraz ten Eskadron nowy, to jest złoto właśnie, dosłownie i w przenośni.
Hahaha, mi się podobają te brąziki i oczywiście granacik :P Ale że obkupiłam się przy ostatniej granatowo-karmelkowej kolekcji to e... chyba tę blackmoccę popełnię "skromnie" 🤣 I nie wiem dlaczego, cały czas najbardziej przemawiają do mnie cienkie cottony, no nie mogę przeżyć tych rozetek, pasków, pikowań i napisów na reszcie czapraków, ble-ble O.o
Dlaczego tu zajrzałam? 😁 Dawno się wyleczyłam ze szmat, ale tego koloru rosewood sobie nie odpuszczę. Nie wiem tylko czy brać tradycyjnie cottona czy ten czaprak z materiałem glossy... Warty ceny ten materiał? Coś mi świta, że był zachwalany, ale wolałabym się upewnić zanim wydam na niego tyle kasy 😁 (wypadłam z tematu szmatowego i się nie orientuję 😉 )
chomcia, - bardzo warty, to się samo pierze 😀 Uwielbiam glossy, szczególnie jasne, białe - w końcu mi elegancko plamy schodzą z czapraków bez szorowania. UnicornWitch, - VSS czy VS to jest skokowa forma, nie wszechstronna. Wszechstronne - VSD były głównie brillanty, ale ogólnie już chyba nic nie robią w tym profilu 😉 Moon, - dla mnie Black Mocca to też sztos 😀
Ja chyba też pójdę w cottona, ale to dla tego, że jakoś mi te wzory glossy nie leżą w tej kolekcji - przy rosegold to chyba za dużo szczęścia jest na tych czaprakach 😉 Boski jest ten granat co UnicornWitch, wrzuciła, ale jakoś nie widzę go na swoim koniu.
budyń haha robiłam parę podejść do innych kolorów, wrzucałam już do koszyka, przechodziłam do płatności i wtedy stwierdzałam, że jednak nie. 🤣 Inne kolory mogę kupić, ale tylko z drugiej ręki. Tak od nowości to tylko brąz i to też już nie każdy, jakaś wybredna nawet w kwestii brązów się zrobiłam. Wyjątkiem będą ES, jak się dorobię, to kupię po sztuce każdego koloru prosto ze sklepu. 😍