Tulipan, rzeczywiście jak ktoś lubi takie rudości i brązowości to ekstra.
... A do mnie dotarła dera eskadrona czarna z heritage.. i nikt ci tak niespodzianki szmatocholiczej nie zepsuje, nikt, jak twój stary (czyli mąż): - "Czarna derka na czarnego konia!?... bez sensu... A to dookoła to co to? Wygląda jak SZARFA OSTATNIE POŻEGNANIE".
... i tak mi wkręcił, że to jest derka pogrzebowa, że nie umiem na nią inaczej teraz patrzeć. Ale ogólnie to powiem, że jestem delikatnie rozczarowana - myślałam, że ta złota lamówka będzie taka bardziej różowe złoto - pasujące do sprzączek - bo są właśnie w takim "różowym złocie", a to taki dość chamska złota taśma..
tulipan a ja z kolei moich karusów nie widzę anie z rudym, ani w pomarańczach... aa i w żółciach też nie 🙁 Za to u nas królują mięty, zielenie i niebieskości w różnych odcieniach, poza tym szary i navy. Każdy ma chyba jakieś zboczenie na punkcie kolorów szmat i nie zbiera wszystkich po kolei tylko ma min. dwa odcienie jednego koloru 😀
A czarny na karym koniu mi się bardzo podoba, od czasu do czasu oczywiście 😉
Wigorrr, - ja zupełnie nie widzę swojego karego w granacie, za to kary mojej mamy wygląda w nich szałowo 😉 Różnica odcienia maści robi dużo. Mój wygląda super w brązach, fioletach, bordo, różu, mango. Mamci za to w czerwieni, niebieskościach, granacie, szarości. A niby oba kare. Oczywiście preferencje też robią tu dużo. tulipan, - już to pisałam, ale powtórzę - przepięknie po prostu 🙂
Dokładnie keirashara, chyba najwięcej robią preferencje 😁 Mój koń przez to jest skazany na odcienie brązu, szarości, czerni i granatu 😵 tulipan O jaaa 💘 A ten Cooper jest mocno pomarańczowy?
kotbury No nie, tylko nie wieniec 😵 mam czaprak z tej kolekcji i ta lamówką super się odbija, może na derce nie ma aż takiego efektu. Ja mojego karego nie wyobrażam sobie w brązie 😁 Wiadomo każdy ma inny gust ja mam dla karego czarny czaprak, ciemnoszary, niebieski ciemny, bordo, mięta i fiolet. Trochę stypa dlatego, chciałabym na lato coś wesołego 😁
kotbury, a widzisz, dlatego mimo, że wolę czarny, derkę heritage mam military i ma piękny różowy ten sznur w lamówce. tulipan, och i ach <3 (mimo, że sama nie lubię tego typu kolorów😉)
tulipan Obłęd! 😍 Mi się takie rudości baaardzo widzą
Livia Nightblue bardzo na tak!
Kusi mnie ta granatowa Anka,ale... ile można mieć granatów i niebieskości w "szafie"? 🤔wirek: Rasin za to wydaje się mało intensywny i jak po pierwszych zdjęciach katalogowych byłam na tak to teraz mam już spore wątpliwości.
quanta - jest coś w czym ten gentleman źle wygląda?
dziewczyny, wpadam z zapytanie o czapraki mattesa.. Jak wypadają czapraki w rozmiarze L? chcę zrobić sobie na zamówienie i nie wiem w jaki rozmiar celować, skoro podkładkę mam L, ale dość krótkiego konia więc nie może byc za długi zeby wizualnie jeszcze bardziej nie skracał kobyły..
jak jakość ich czapraków? pewnie to głupie pytanie patrząc na jakość podkładek, ale warto zapytac 🙂
alexiss, jakość git, jaki masz rozmiar siodła? Na stronie Mattesa powinny być wymiary, jak nie ma, przedzwoń do sklepu - są podane w katalogi więc Ci powiedzą.
Ja pod poją mikro ujeżdżeniówkę 16.5 cala (ale jest mega krótka i ma tybinkę 35cm) mam M i wygląda tak:
17,5 mam także ta L podkładka jest na styk... mierzyłam do eskadrona glossy i wychodzi na to że nawet 3 cm jest dłuższy mattes.. Boje się że M będzie wyglądać jak poniak pod moim siodłem 😵
[[a]]https://www.kraemer.de/Halfter-Colour-X-Plosion-Ashley.htm?websale8=kraemer-pferdesport&pi=440617&ci=263245&depvar_index=%3c440617%3e%3c440617..C...CF%3e[[a]] Hit czy kit ? 😀 Jestem, ciekawa waszego zdania, Kramer wprowadził takie też strzemiona. Do tego kantary w kwiatki i okucia jak eskadron różowe złoto i czarne. [[a]]https://www.kraemer.de/Halfter-Floral-Inspiration.htm?websale8=kraemer-pferdesport&pi=440639&ci=247526&depvar_index=%3c440639%3e%3c440639..C...SN%3e[[a]] [[a]]https://www.kraemer.de/Halfter-Premier-Team.htm?websale8=kraemer-pferdesport&pi=440636&ci=247526&depvar_index=%3c440636%3e%3c440636..C...MI%3e[[a]]
alexiss, - ktoś kiedyś pisał, że mattesy szybko płowieją, więc ja bym się nie decydowała na ciemne kolory 😉 anil22, - kantar z drugiego linka piękny 😍 Boli mnie tylko trochę, że to ewidentne kopie z eskadrona są, no ja czegoś takiego nie lubię... to, że wzór jest na tyle inny, żeby prawnie nie szło się doczepić to nie znaczy, że jest to ok.
keirashara , własnie koleżanka mi o tym mówiła.. liczyłam trochę , że dotyzy to "starszych wersji" i że coś z tym zrobili... chciałam granatowy.. nie wiem czy ryzykować 🤔
emptyline, - nie no, ten z pierwszego linka jest w porząsiu. Reszta mnie boli :/ O ironio, cenowo nie odbiegają jakoś mocno od eskadrona... więc podróba za podobną kasę, tylko w innych kolorach. alexiss, - nie wiem, nie powiem... znajoma ma jasny różyk lat wiele i sobie chwali jakość bardzo. Nie powiem, ładnie się ten czaprak układa, bawełna super jakość, ale po jasnych ubytku koloru tak nie widać.
Dla mnie hitem są strzemiona rose gold, jak wjeżdżam na halę to słyszę tylko: "ale masz strzemiona, woow" rzeczywiście robią szał 😀 A kantara z takimi okłuciami chyba bym nie założyła na moje kare głowy 🙂
Jade to bardzo podobny odcień do ice blue (bodajżę?) tego z różowym paskiem na lamówce, moim zdaniem są prawie identyczne. A żólty bardzo podobny do banana, też prawie identyczny.
Zakochałam się w ochraniaczach z futrem w kwiatki z nowego Eskadrona. Jakie one są rozmiarowo? Zastanawiam się czy mam szansę założyć L na przód i XL na tył, czy nie da rady i XL to będzie nam na przód pasować, a o zadach mogę zapomniec.
Mój ślązak i traken chodzą w M i L (wcześniej nie było rozmiaru XL) i są dobre, nie za duże i nie za małe, obawiam się że jak gumy się uciągną to będą za duże :/ Na długość również okej, konie mają 165 i ok. 170 cm