Hej, jak to jest z protokołem z konkursu egzaminacyjnego na styl, który jest potrzebny do uzyskania III klasy sportowej - czy mój WZJ będzie go miał w swoim archiwum? Egzamin był 7 lat temu, protokół gdzieś mi się zawieruszył, a WZJ nie odpowiada na moje maile, pewnie sami nie wiedzą albo szukają 😆 Nie wiem, czy mam prawo im biadolić, żeby tego szukali czy muszę zdawać jeszcze raz?
donkeyboy,
Czyli dalej można bez odznak zrobić oczka (na wstępnych uprawnieniach) wymagane do starania się o uprawnienia 3st (żeby jechać wyższe konkursy)?
Ziuum, możesz przejechać licencyjny, ale żeby jechać wyżej niż L to musisz zrobić JK, Brąz i Srebro. Do zaliczenia trójki potrzebny jest zaliczony licencyjny i srebrna odznaka.
Cześć! Mam pytanko odnośnie szczepień.
Mamy szczepienia bazowe, kolejne robione dla spokoju co pół roku, jednak nasuwa mi się myśl czy to konieczne. Ostatnie szczepienie mieliśmy 22 kwietnia 2025, zgodnie z przepisami pół roku + 21 dni najbliższy termin wypada około 12 listopada 2025. Jeśli nie planujemy startów w sezonie halowym, możemy wykonać kolejne szczepienie bez problemu w kwietniu? Wiem, że należy szczepić konia startującego co pół roku, jednak jeśli startujemy tylko w sezonie otwartym maj-wrzesień, łapiemy się na ważne pół roku. Czy w takim układzie szczepienie konia co rok w kwietniu przed startami będą okej czy jednak ktoś mógłby mieć zastrzeżenia?
thefoxwoman, koń startujący musi mieć szczepienie zrobione najpóźniej pół roku od startu, czyli jak pojedziesz zawody w maju czy lipcu to ze spokojem może mieć szczepienie z kwietnia