[s]Mam pytanie, czy ktoś się orientuje ile kosztuje bilet pkp Wejherowo - Sopot ? (na zniżkę studencką) ew. jak mogę się dostać z W do S w miarę tanio ? 😉 Totalnie nie ogarniam tamtych połączeń 🙁[/s]
subaru2009 może Śliwka w Kompot na Monciaku ? całkiem sympatyczne miejsce 🙂 Ewentualnie polecam też (ale to już Gdańsk, ale Oliwa więc całkiem blisko do Sopotu) bistro Pobite Gary.
Ja w Gdańsku polecam Z innej parafii na targu rybnym. Nowe, ale serio genialne. Przed 18 jest kawiarnia, bo 18 słone przekąski i tarty. No i ja jestem zakochana w vege wtorkach i piwach 😅
Gdańszczanie, polećcie mi proszę restaurację z ,,wyższej półki" jeśli chodzi o składniki, kompozycję dań, obsługę, wystrój...taką, żeby usatysfakcjonowała pasjonata gastronomii, który z niejednego pieca jadał 😉 Najlepiej, żeby restauracja serwowała także polskie jedzenie i posiadała ciekawą kartę win. 🙂
Gdańszczanie, polećcie mi proszę restaurację z ,,wyższej półki" jeśli chodzi o składniki, kompozycję dań, obsługę, wystrój...taką, żeby usatysfakcjonowała pasjonata gastronomii, który z niejednego pieca jadał 😉 Najlepiej, żeby restauracja serwowała także polskie jedzenie i posiadała ciekawą kartę win. 🙂
Ja polecam mono kitchen w Gdańsku chyba na piwnej albo na szerokiej. Jest jakaś restauracja w Gdańsku gdzie szefem kuchni jest koleś co dostał nagrodę najlepszego młodego talentu kulinarnego czy jakoś tak. Znajomi bardzo polecają, ale ja nawet nie wiem jak się nazywa i nigdy nie byłam 😉
Wybieramy z facetem się w lutym do Gdańska, będziemy mieszkać w bliskiej okolicy Żurawia, polecacie jakieś puby, bary, kluby do których można się przejść wieczorem, wypić drinka i może potańczyć albo po prostu posiedzieć w miłej atmosferze 🙂? Mamy 3 pełne dni, na pewno chcemy odwiedzić Europejskie Centrum Solidarności, polecacie jeszcze jakieś miejsca warte odwiedzenia w Trójmieście? Będziemy poruszać się komunikacją.
[url=https://www.google.pl/maps/@54.4340639,18.5176835,11z/data=!3m1!4b1!4m2!6m1!1szoZ8nJMvf2Os.keqSqPo7L2eE?hl=pl]Moja mapa którą linkuję jak ktoś pyta gdzie iść[/url] Bardzo podstawowe miejsca.
Bo Trójmiasto jest wzdłuż SKM 😉 Mapkę będę rozwijać ale pomalutku, tak żeby tylko te najlepsze miejsca tam wrzucać. Do Mandu w weekendy są kolejki aż... W Gdańsku Głównym jadłam kiedyś w Bohemii (czesko-bawarska kuchnia) i mi smakowało. Bilety sprawdź czy dobowe wam się nie będą opłacać. A tak to twoje pytanie trochę ogólne. Jedna osoba lubi muzea, druga zabytki, trzecia przyrodę - ciężko coś polecać 🙂
Na pewno nie lubimy zwiedzania kościołów 😉 Zastanawiałam się też nad Hewelianum, czy warto się tam wybrać.. Tak, dobowe nam się opłacają, tym bardziej, że ja jeszcze mam ważną legitymację 🙂
madmaddie, nie daleko molo, bo na monciaku jest bio way. tu jeśli chodzi o ceny bardzo spoko. też na monciaku, tylko w górę sopotu jest forma na talerzu: https://www.facebook.com/formanatalerzu
Wege dania są też w: Sopot Dwie Zmiany Bohaterów Monte Cassino 31 Sopot Ristorante Tesoro Polna 70 Sopot Tandoori Love Grunwaldzka 41 Sopot Pekin Bar Al. Niepodleglości 792 Sopot Tupot Mew Władysława Jagiełły 6 Sopot E. Wedel Pijalnia Czekolady B.M.Cassino 36 Sopot Origami Sushi Al. Niepodległości 754 Sopot Rucola Boh. Monte Cassino 53
Chciałam zrobić kilka zdjęć pewnej modelce. Modelka jeszcze klasykiem nie jest, więc gdańska Starówka odpada, bardziej myślę o scenerii przemysłowej. Jakie miejsca oprócz terenów postoczniowych przychodzą Wam do głowy? Oczywiście takie, gdzie modelka z niskim zawieszeniem da radę wjechać bez urwania sobie zderzaka 😉