Forum towarzyskie »

Gdańsk, Trójmiasto - fajne miejsca, wydarzenia, r-voltowicze

Dziewczyny! Mam do Was nietypową sprawę :kwiatek:

Czy któraś z Was ma może zdjęcie kamienic z Dolnego Miasta (okolic Długiej lub tej ulicy wzdłuż Motławy) zrobione prostopadle?
Coś takiego:
(tylko możliwie bez ludzi i tej całej otoczki, ale to już obojętnie)

i czy ta osoba mogłaby zrzec się praw autorskich do tego zdjęcia?
lub może ktoś bywa w tych okolicach i mógłby wziąć aparat i coś cyknąć?

Druga rzecz - byłabym dozgonnie wdzięczna, gdyby ktoś mógł prostopadle sfotografować te bramy:

Głupio mi tak pytać i prosić 😡 😡, ale potrzebuję tego na konkurs, a wiem że do dead line nie zdążę pojechać do Gdańska i takixh zdjęć zrobić...
Mogę też podzielić się nagrodą, jeżeli przypadkiem praca wyszłaby niezła i coś bym wygrała 😁
A kto z voltopirów 3miejskich jeździ na rolkach?
ja tylko na wrotkach  🤣
Lena, ja 🙂 trasa jelitkowo - brzezno jest super  super 🙂 - jak masz ochote to uderzaj, jakis termin sobie znajdziemy 🙂
Koniecznie! Chociaż ja na razie powolutku się przemieszczam, ale bardzo chętnie.
Właśnie w jakichś informacjach usłyszałam , że na hipodropmie sopockim organizują całość festiwalu TopTrendy!! Co o tym myślicie? Rozumiem, że miejsce może być porównywane do Służewca w kwestii organizacji imprez, ale tutaj zazwyczaj trwają jeden dzień, a TopTrendy to już dłuższa terminowo impreza?
taa... wlasnie dzis pojawily sie kartki na stajniach ze w zwiazku z pracami zwiazanymi z festiwalem od jutra nastapia zmiany w poruszaniu sie konnno. cokolwiek to znaczy  🙄
fajowo, potem pewnie trzeba będzie usunąć konie z terenu hipodromu, żeby nie przeszkadzały >__>
no to wspolczuje...Widać kasa za festiwal ważniejsza od wszystkiego.
Zabawne jest to, że ludzie dostają wypowiedzenie za przejechanie stępem przez trawę, a po top trendach nie zostanie z niej NIC.
Hej! Niedługo prawdopodobnie przyjadę z koleżanką na weekend do Gdańska. Będziemy miały całą sobotę do dyspozycji. Co warto pokazać osobie, która nigdy nie była w Twójmieście? Na pewno będziemy na Długiej, w Bazylice, pod Żurawiem i tak dalej, ale co jeszcze? W którym miejscu w Gdańsku plaża jest najładniejsza (nie będziemy się kąpać, raczej tak spacerowo)?
Z miejsc do odwiedzenia polecam jeszcze starą Oliwę. Mam sentyment 🙂 A plaża prawie wszędzie przyzwoita, więc można spacerować praktycznie w każdym miejscu.
Polecam klif w Redłowie 🙂
Można się przejść od Brzeźna albo i Jelitkowa w stronę Gdyni, ładny spacerek.
A kto z voltopirów 3miejskich jeździ na rolkach?

a ja ostatnio szukałam kogoś, kto się ze mną wybierze na rolki  😁
Ja się polecam pamięci w tej kwestii 😉
a jaka trasa Cię interesuje? ja już wieki na rolkach nie jeździłam, przypuszczam, że na początek będę więcej leżeć niż stać  😂
Ja pałętam się albo na ścieżce rolkowej w Sopocie koło Koliby, albo z Jelitkowa do Brzeźna.
Fajowo, potem pewnie trzeba będzie usunąć konie z terenu hipodromu, żeby nie przeszkadzały >__>
Biorąc pod uwagę fakt, gdzie postawili zadaszenie... Szkoda, że w ogóle w stajni którejś tego nie zorganizowali  🤔wirek:
dokladnie. do tego wiekszosc ludzi nie ma dostepu do swoich koni po 21, wiec nawet nie bedzie jak sprawdzic czy kolki nie ma, co przy stresie z powodu halasu jest wysoce prawdopodobne.
modle sie by akurat jakies zawody wypadly..
Na Polscacie własnie  się ktoś wypowiadał ,że konie są przyzwyczajone do hałasu. Bo jakoś znosły koncert Tiny Turner  😎 Bardzo ciekawe... to nic ,że konie słyszą lepiej  🙄
Szczerze, to co się dzieje jest dla mnie co najmniej przerażające. Totalny laicyzm połączony z totalnym zlewaniem.
Szął ciał. Jak im Doda ryknie, to chyba padną. Szkoda, ze ja też będę słyszała te "popisy" I Lady Gagę pewnie też =/
Ja to chyba bede w stajni nocowac. A przynajmniej powaznie sie nad tym zastanawiam. Chcialam konia wywiezc, ale niestety okazalo sie, ze nie ma gdzie.
Niech ich dunder świśnie  😵  Przecież nie dość że hałas, to zamieszanie okropne, teren zawalony, milion obcych ludzi będzie się kręcić... współczuję.
Klami, moim zdaniem nie masz innej opcji. Nie zostawiłabym konia bez opieki, gdy 10 metrów od niego będzie tak straszny huk, a wokół będzie masa pijanych ludzi, którzy mogą robić różne nieprzyjemne rzeczy.
Strzyga, niestety. Zreszta, pewnie nie bede w tej stajni sama.
A najpierw zapakuje mu nogi kazda po dwie podkladki i owijki, i zastanawiam sie czy nie podac mu Sedalinu jednak.
Zależy jak wrażliwy jest. Warto zabrać ze sobą na wszelki wypadek. Zwłaszcza u Tenora, bo jemu przecież wystarczy, że raz w ścianę kopnie...

Nie ma co ryzykować zdrowiem zwierzaka, skoro już niezależnie od nas wystawiony jest na taką próbę.
Strzyga, na tym etapie rehabilitacji to niewiele potrzeba zeby noga nie dala rady. Takze jestem przerazona. Musze skonsultowac sie z doktorem.
Myslalam, ze go wywioze... a tu "gucio" niestety.
Klami, nigdzie nie możesz go wywieźć? no błagam. zapraszam do nas w takim razie, miejsce się znajdzie 😉
rewir, dodaj do tego, ze mam konia durnia, ktory w nowym miejscu wsrod obcych koni zacznie sie ogierzyc no i to, ze w wiekszosci stajni konie ida na lake. Jak on zostanie sam w stajni to wyjdzie z drzwiami. A musialabym go zabrac tak na trzy dni mysle.
Zreszta, zobacze co dam rade wykombinowac.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się