Evento przede wszystkim daje słabą nerkę i miękką górę ,tak samo jak jego syn Nefryt.Dół też pozostawia wiele do życzenia.Potomstwo raczej w nowych typie .
Evento przede wszystkim daje słabą nerkę i miękką górę ,tak samo jak jego syn Nefryt.Dół też pozostawia wiele do życzenia.Potomstwo raczej w nowych typie .
yyy co to znaczy ''daje słabą nerkę'' widziałam jego dzieciaki to wyglądają bardzo dobrze
Nie ponieważ nie interesowałam się do tej pory ślązakami, więc nie widzę w tym nic dziwnego. Po co mam pokazywać niby papier ? Jak zwykle na tym forum uszczypliwość do bólu 🙂
juz ci dziewczyny wyjasnily, ze nie mialam nic zlosliwego na mysli.
z tego co obserwuje to źrebaki po Evento są naprawdę ładne i dobrze zbudowane
Dokładnie, Evento daje źrebaki w sportowym, tzw. nowym typie. A co kto lubi i czego oczekuje to już inna bajka.. A swoją drogą skoro jest już po nim ponad 40 klaczy z księgą i kilkanaście ogierów to chyba nie jest taki "słaby"... To ja pokażę prawdopodobnie mojego nowego wierzchowca: Kobyła w maju będzie miała 4 lata, po Afro.
Kawał konia 😉
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] brak edycji postow+ cytowanie zdjec
No kawał, szkoda tylko, że ABS 😉 A co ciekawe, to bardzo lekko się rusza- moja Żaglówka jest w dużo lżejszym typie i jako 4-latka dopiero zaczęła ogarniać nogi, a tej nogi się nigdy nie plątały i nie miała też nigdy kłopotów z przejściami na lonży. Jak plany wypalą, to za 2 lata ma iść do krycia- na razie przewidziana jest pod Santiago 😎
Apulia masz jakąś hodowle śl? Mieszkam niedaleko Płocka i z tych okolic kojarzę tylko hodowle p.Krakowskiego 🙂
Mieszkam pod Płockiem. 200m od domu mam stajnię z klaczami śląskimi [dotacyjne]. W tej stajence urodziła się m.in. ta klacz: [url=https://picasaweb.google.com/103396384048180413325/OgolnopolskaWystawaKoniSlaskichPajeczno02062012#5749690228244095618]klik[/url]. U Pana Krakowskiego, stacjonuje ogier, którego źrebaki niedługo się urodzą. W razie jakichkolwiek pytań, zapraszam na priv😉 [quote author=estena link=topic=99.msg1682069#msg1682069 date=1360320656] Apulia samo imię konia niestety nic mi nie mówi
to troche dramat, skoro chcesz wyhodowac slazaka, a hondaker ci nic nie mowi 😉 pokaz papier tej twojej kobyly 🙂 edit: z tego co widze, to hondaker stoi w tym sezonie w lodzkiem, wiec to raczej za daleko. [/quote] Tak, dowiedziałam się dzisiaj. On co roku stoi gdzie indziej=)
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] brak edycji i za dlugi link
Aleksandra no nie, kolejna? 😁 pokaż Żaglówkę i młodą 🙂
Wszelki duch 😎 Ty żyjesz 😁 Wierzchówka nie moja, przyjaciółki, ale jak się nie sprzeda, to kto wie 😉 A do Żaglówki jadę w piątek, to coś aktualnego pokażę.
No kawał, szkoda tylko, że ABS 😉 A co ciekawe, to bardzo lekko się rusza- moja Żaglówka jest w dużo lżejszym typie i jako 4-latka dopiero zaczęła ogarniać nogi, a tej nogi się nigdy nie plątały i nie miała też nigdy kłopotów z przejściami na lonży. Jak plany wypalą, to za 2 lata ma iść do krycia- na razie przewidziana jest pod Santiago 😎
Na ogierze Boneto po Evento jeździła (nie wiem czy jeszcze nie jeździ) Małgorzata Święcicka. Nie pamiętam, czy Tycjan jest hodowli p. Śmichury (że był jego własnością to wiem 😉 ), ale na pewno Boneto.
tycjan jest kompletnie nie w typie, a i uzytkowo... no moglby byc lepszy. efektownosc tego konia polega na tym, ze jest ladnie malowany. wiele wiecej soba nie reprezentuje- ani charakterem, ani pokrojem. jest od tomyry, wiec hodowli pana S. i chyba jako jedyny ogier od niego nie podoba mi sie. poza tym, nie wiem czy mam aktualne info, ale jakis czas temu evento wylecial z programu.
no wiesz katija ja akurat na odmiany mało patrzę 🤣 Podoba mi się ruch tego konia, zwłaszcza praca zadu, podoba mi sie tez jego grzbiet i szyja! Ale ja wypowiadam się tylko i wyłącznie o tym co widze na zdjęciu, konia na żywo nie znam
On sporo lepsze wrażenie robi na zdjęciach niż na żywo. Szczególnie jak zdjęcia robił ktoś z pojęciem. Robi zawsze wrażenie, bo dla większości ludzi jest po prostu wielkim koniem w cukierkowym opakowaniu - to trzeba mu przyznać, że ma to "coś" co powoduje, że się oko zawiesza na nim. Natomiast widziałam na tyle dużo akcji w jego wykonaniu, że wiem, że charakterem nie powala...
Boneto jest teraz jakoś małorundowy i dalej jest w treningu u p. Święcickiej. Evento wypadł z programu, ale po 1-2 latah zdaje się, ze znowu go włączyli.
Evento daje zdecydowanie za długie kłody, miękki grzbiet i często przebudowane zady. Koń wygląda jakby był sklejony z 3 częsci, przód od jednego konia, środek od innego i tył od kolejnego. Przednia częśc przeważnie najlepsza, bo ładnie osadzona i noszona, długa, łabędzia szyja, dobrze umięśniona, i napakowana klatka piersiowa. Kłoda i łączenie z zadem długie jak u jamnika, miękki grzbiet. A jak dojdzie super umięsniony, przebudowany zad to wrażenie miękkości grzbietu się bardzo potęguje. Kłusuje potomstwo po Evento bardzo efektownie, tylko cały czas wygląda jakby biegało z odwrotnym krzyżem. Widziałam sporo dorosłych klaczy i ogierów po Evento, i potrafi on nawet od "krótkiej" matki dac słaby i długi grzbiet. Z jego potomków do tej pory najbardziej podobał mi się syn Nefryta, czyli wnuk Evento zwycięzca próby dzielności 2012 Alger, bo wygląda jak ślązak, kaliber jak ślązak, ruchowo bardzo fajny i dzielny, pokrojowo poprawny, grzbiet krótki 😀 . Aczkolwiek po Nefrycie(ur.1998) do tej pory nic świetnego nie było. A jest z pierwszych roczników po Evento(ur.1995), więc miał czas się wykazac, tym bardziej, że krył w rejonach gdzie na brak klaczy śląskich nie narzekają.
Boneto jest teraz jakoś małorundowy i dalej jest w treningu u p. Święcickiej. Evento wypadł z programu, ale po 1-2 latah zdaje się, ze znowu go włączyli.
Evento jest nadal w programie, wydaje mi się że doszlachetnia ślązaki bo to przecież oldenburg
Small Bridge, o to to. wlasnie to o co mi chodzi, tylko ladniej 😉 monikas123, teraz moze jest. na pewno byla taka sytuacja, ze wypadl z programu i czesc jego potomstwa tez, wiec sytuacja moze sie powtorzyc- bo czemu nie? a o jakosci tycjana niech swiadczy fakt, ze jego hodowca nie uzyl go na swoich klaczach.