Ślązaki - kącik oddanych miłośników rasy :)
A dziękuje 🙂
Po Arnoldzie śl matka Kostarika śl po Dekameron śl, czyli ogólnie nic znanego 🙂
Kary w sumie rok i 11dni już ogierem nie jest :P ale ostatnio troszke zachowuje się jakby jądra cudownie się odrodziły 😉
asds Life goes on...
11 grudnia 2008 21:19
A więc nie mam bladego pojęcia po kim on jest. Wiem za to 3 rzeczy:
- Koń na pewno był szykowany do zakładu treningowego ponieważ o dziwo! okazało się że jest on bardzo dobrze ujeżdzony i elegancko reaguje na wszystkie pomoce.
-Poprzedni właściciel trzymał go w piwnicy pod domem ( sic!) , a koń wychodził tylko na okazjonalne krycie kobył innych sąsiadów (sic!)
👿
A wiec papier przepadł , ale Bandos to czysty ślązak .Szlag mnie prawie trafił jak sie o tym dowiedziałam po tym jak Bandos został zabrany od poprzedniego wlasciciela.
Koń nie wiedział jak owies jeśc , a słoma i siano to w ogóle nowośc były.Do tej pory się zastanawiam czym on go w tej piwnicy karmił...
asds Life goes on...
11 grudnia 2008 21:42
No ja tez nie mogłam uwierzyc....Bandi jest naprawde duzy , a facet trzymal go w piwnicy pod domem. Koń jak przyjechal do stajni to najpierw glupi w boksie stał i nie wiedział co to siano, sloma , owies....Przynajmniej szybko przypomniał sobie co to wybieg . Teraz jest juz ok. Na szczęscie nie wyglada jakby jakieś urazy psychiczne po tym mial.
Korsarz facet miał konia nie powiem gdzie......Najwazniejsze ze z krycia była kasa na vódke....NAprawde na takich ludzi sie tylko scyzoryk w kieszeni otwiera.
mam tylko takie, staaaaare 😉
asds Life goes on...
11 grudnia 2008 22:08
Ło ja kawał śródokręcia rudy ma 😁 👀
😍 😍 😍
Boszkie 😜 ......ja chce więcej zdjęć 😍 😍 😍 😍
U nas w Ośrodku INDEKS są dwie kare ślązaczki Kometa ( mama) i Konstealcja ( córka) boskie dziołszki 💘 zwłaszcza ta młodsza Konstealcja jest moim oczkiem ....To nawiększe szczęście jakie staneło na mojej drodze 😜
Poza tym jest jeszcze młody ślązak kary Anion więc nam obrodziło w trzy piekne kare ślązaczyny....
Averis Czarny charakter
12 grudnia 2008 18:08
Mojemu Karemu zbójowi chciałam zrobić pięknego irokeza (bo niestety koledzy z padoku zafundowali mu grzywę wygryzioną i postrzępiona), a tu niespodzianka, bo...Grzywa wcale nie ma ochoty, by stać xD Czyli chyba czeka nas strzyżenie na 0 :P
asds niesamowita historia O.o Na całe szczęście konio ma Ciebie 🙂 upiekło się chłopakowi :kwiatek:
karolinag4 kawał pięknego koniska 🍴
A tu kilka fotek mojego 'maleństwa' 😉

asds Life goes on...
12 grudnia 2008 18:23
śliczne te kare pieknosci ślaskie!
Ja własnie wpadłam na sekundke.
Uczeń do domu juz poszedł , ciasto i babaeczki na jutro do stajni się pieką , jeszcze tylko aparat podłaczyc do ładowarki zostaje 🙂
Averis Czarny charakter
12 grudnia 2008 18:27
Korsarz Tego sama dokładnie jeszcze nie wiem, bo paszport widziałam tylko raz ^^' Matka jest śl a ojciec śl/xx, ale rodowodu ojca nie dojdę, bo nie miał licencji i Kare ma wpisane NN od strony swego ojczulka 😉 Jak tylko dorwę paszport to zaraz napiszę 🙂
asds Life goes on...
12 grudnia 2008 19:04
Postep w kompletowaniu wyprawki dla Bandiego na dzień dzisiejszy:
- kantar ( moje łzy radosci)
- derka polarowa ( jest co suszyc po jeździe i co na noc zarzucic)
- owijki na jazde ( jak sa take nogi , to nie ma mowy o ochraniaczach ze sklepu )
Zastanawiam sie nad jakims musli smakowitym w ramach miłego dodatku do papu kilka razy w tygodniu 🙂..
asds Life goes on...
14 grudnia 2008 14:25
Nie ma mnie dwa dni iślązaki na 2 strone forum zleciały?
Niewybaczalne moi Państwo 😉
Ja i Bandi z wczoraj i dziś 🙂

Foteczka z regulacji nowego ogłowia 🙂 Uważam ze jak dla niego ogłowie wyglada ok 🙂

I z terenu 🙂

A na koniec portrecik 🙂

I jak sie Bandi podoba ? 🙂
Manta Tyłkoklep leśny =)
14 grudnia 2008 14:30
asds - o fuck... przecież ten koń, to dosłownie ideał! powaliłaś mnie nim na kolana!
asds Life goes on...
14 grudnia 2008 14:48
A dziekujemy ..... :kwiatek: 😁
JEzstesmy w trakcie zwalania sadełka nabytego u poprzedniego wlasciciela
Averis Czarny charakter
14 grudnia 2008 16:07
asds Bezbłędny ten Twój rumak 😍 Cudnie malowany, oh i ah i w ogóle xD Aż chce się schrupać!
milusia czas na POZYTYWNE zmiany!!!
14 grudnia 2008 16:11
asds-pieeekny 💘, moglabym takiego miec 😍
asds Life goes on...
14 grudnia 2008 16:25
Zajęty i nie oddam , jajeczek tez :P.
Mozliwe ze uda się odzyskac jego papiery i pochodzenie. Wiemy na pewno ze jest on prywatnej hodowli spod Krakowa 🙂.Wiek około 7-8 lat...Na razie kombinuje teraz za biotyną na kopytka 🙂
asds koń przecudny 😀 zazdroszczę 😀iabeł: będzie więcej zdjęć? 🤣
asds Life goes on...
14 grudnia 2008 18:56
Ok..TO wrzucam wam jeszcze kilka fotek z tego weekendu..Niesttey monotemtayczne , poniewaz mało wolnej chwili było zeby fotki robic.
Kolejne foteczki ( może juz w nowym kantarze ludowym w sobote będą 🙂 )
Zapomniałas skośnik odpiąc kobieto!

"A ku ku! "

I nasze próby przed wizyta Pani z OZHK co do poprawnego ustawienia na płycie w celu opisu
pozwólcie, że się trochę 'moimi' kobyłami podzielę xD

asds Life goes on...
14 grudnia 2008 19:17
widze ze masz siwy team 🙂
Puk puk- my zapisujemy się do kącika miśków garbonosych🙂 🤣.
Przedstawiam Dużego Pana- Targot śl.po Awans śl i Terina śl. hodowli p. Kowary z Miłkowa.
Tagi ma 6 lat, 173 cm w kłębie ( nic standartowego nie pasuje na konia, krucza karość, dwie białe skarpety ( obie lewe tj tył i przód :cool🙂 i gwiazdka w kształcie ducha.
Jesteśmy rekreantami, uwielbiamy błoto i rządzić wszystkimi.
Muszę poćwiczyć z wstawianiem zdjęć.
siwy team brudasów😉 jedna gorsza od drugiej, ale wiadomo, sioistrzyczki mają podobne upodobania xD
asds - Twój jest cuuudowny 😜 ten to dopiero ma szyje 🤔 🤣
asds Life goes on...
15 grudnia 2008 14:30
a ja sie pochwalę ze dzis przyszedł pocztą nowy kantar dla Bandiego i muszę powiedzie zę już się nie moge dozekac jak mu go założe !!!
KAntarzysko wymarzone na ślązaka! Takie mocne , porządne i eleganckie 🙂 😁
IloveMosike tak z ciekawosci jak w sytuacjach awaryjnych wybielasz żółte plamy z sierści?
aszka day by day
15 grudnia 2008 18:49
asds Life goes on...
15 grudnia 2008 18:56
aszka ładnie dziewczyny , a Ircha slicznosci ...bardzo fajne zdjecie w galopie 🙂
asds
węglem, cytryną, chusteczkami dla bobasów albo szamponem wybielającym. zwykle jeden raz nie wystarczy xD
Dawno nas tu nie było ;P młode śląskie ma już 17 mies więc wstawiam aktualne zdjęcia 🙂
[img]http://

[/img]
[img]http://

[/img]
[img]http://[

/img]
hm.. chyba zdjęcia mi się nie wyświetlają :/