Forum konie »

Ślązaki - kącik oddanych miłośników rasy :)

Lol, u nas byl kolejno Euroriding Diamant i Albion Style przed Ikoniciem, ale jak dla mnie one nie maja startu do Ikonica, który jest duzo bardziej miekki i ma fajniejsza skóre.

Ale widze ze wszyscy na slazakach przerabiamy to samo 😀
kasztankaija, - mój był okuty jakoś w wieku 15/16 lat, bo pokazał, że potrzebuje - no i funkcjonuje w nich super od lat 🙂 Też jest delikatesem, oddechowo super, ale za to ma wrażliwy brzuszek. Wrzody nie, bardziej jelita, ale już się nauczyłam jak sprawić, żeby działał dobrze - regularnie meszyk, ban na marchewkę i sieczkę z lucerny, okresowo esparceta. No i jak najmniej zmian siana, teraz jest super, bo od kilku lat stoimy w miejscu z własnym sianem, więc nie ma zmian partii czy dostawców.
Pewnie jakby był młodszy to bym leciała w jakąś lepszą diagnostykę, ale co ja go będę na starość męczyć 😅
Jest taką księżniczką, że na padok ma futerkowe kantary bez sprzączek, które kupuję w kreamerze, często z pomocą kogoś tu z forum 🌷 bo to "jedyne słuszne" xD potrafię go też butem obetrzeć w lecie jak się spoci.
Mimo wszystko go uwielbiam, trzyma się świetnie mimo wieku i nie zamieniłabym na innego za nic 🙂

Remson, - a to dla mnie nie istnieje lepsza kanapa niż Albion SLK 😉 to było moje wymarzone siodło i cieszę się niesamowicie, że przypasowało też na konia.
Fakt, że ja mam już z tych nowszych, bo pierwszy raz w SLK siedziałam w starej wersji, koleżanka mnie wsadziła w swojego. No i przepadłam, w niczym nie siedzi mi się tak dobrze, a miałam pod tyłkiem wiele siodeł topowych marek. Nie wiem, ta konstrukcja mi leży idealnie, jak wymyślona pod mój zadek 🙂
Chciałam zrobić ładne zdjęcie ale ta franca łazi za mną krok w krok więc to chyba najlepsze co mi się uda 😅
IMG_3802.jpeg IMG_3802.jpeg
Kawał kobyły faktycznie 🙂

Ja jeśli chodzi o siodło to z Larysem w pakiecie było Albion Legend, ale miałam przyjemność w nim siedzieć tylko raz bo Larys zdążył zapoznając sie z nowym stadem pocharatać skórę na żuchwie oraz dostać kopa w słabizne. Potem na rehabilitacyjnym spacerku do lasu postanowił wyrwać mi sie z lonży schodząc ze stromej górki i wrócić do stajni dzikim galopem 😅 Doświadcza mnie ten koń ale jest cudny.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się