[quote author=koniczkowatość link=topic=99.msg2305703#msg2305703 date=1425319795] mam pytanko małe czym różni się ogłowie okularowe z całymi okularami a ogłowiem też z okularami ale pół okularami nie mogę tego pojąć ?🙂 [/quote] Różnica jest niewielka w użytkowaniu : przy pół-okularach koń ma większe pole widzenia na boki, a nadal nie widzi, co jest z tyłu. Przy pełnych jest zasłonięte wieksze pole widzenia, bo koń widzi to, co ma przed sobą.
Piękny Bazyl! Nawet ja się gdzieś w kadr załapałam. To teraz kolega ze stajni (już nie) mojego Marcepana. Marcel wrócił do hodowli, pierwsze klacze pokryte, zobaczymy co będzie po tylu latach 🙂
Small Bridge - też mi z tego powodu przykro, bo były plany żeby tego ogiera w tym roku wypromować. Ale właścicielka podobnie jak większość innych właścicieli ogierów ma dosyć takiej hodowli jaka jest w Polsce. Najgorsze jest to że ten wałach ma uznanych synów...
Witam, Czy ma ktoś może zdjęcia potomstwa po śl. Boy ? Dokładnie chodzi mi o Klacz Blenda po Bogocie O: Boy. Bardzo mi zależy na jakiś zdjęciach tej kobyłki 🙂 Na dole jej zdjęcia, mogę podać więcej informacji na priv. Pozdrawiam
Witam, piszę pracę magisterską na temat żywienia klaczy rasy śląskiej i mam do Was ogromną prośbę o wypełnienie mojej ankiety. Będę wdzięczna za pomoc, z góry dziękuję :kwiatek:
wyslałam - tylko nie wiem co wpisać w koszty leczenia - zwykle nie trzeba leczyć - ale w tym roku była klinika i jak mam Ci to średnio podać ? jak to rozłożę na 2 lata co je mam to wyjdzie tysiak rocznie na jedną, a to bzdura , jest kontuzja jest leczenie i nie dotyczy to rasy/płci/karmienia :P Trochę głupie to pytanie.
[quote author=Pati😉 link=topic=99.msg2355237#msg2355237 date=1431358885] Dziękuję bardzo za wypełnienie. Masz rację, to głupie pytanie. Moja Pani Promotor je wymyśliła, więc je zostawiłam 🙂 Nie będę brała go pod uwagę 🙂 [/quote] lepiej było spytać jak często zdarzają się kolki - to w końcu strikte związane z żywieniem 🙂