Szukałam źrebaka do towarzystwa dla swojej źrebicy i z pomysłu ślązakowego, przywieziono mi śliczną i filigranową młp 😅
Klaczka jest po Aplauz (po Eremita) z matki po Emetyt.
Jest to dziecko więc jeszcze mam czas aby znaleźć pomysł na nią, ale zapowiada się ciekawie.
Może ktoś ma konie spokrewnione liniami z nią? i coś więcej powie o swych doświadczeniach użytkowych 😉
Wrzucam się ze swoim dziadem najpiękniejszym, bo miałam wczoraj wieczorną refleksję o małopolakach.
Caaaałe życie słyszałam “typowy małopolak” w znaczeniu elektryczny szczupak 😅 I przez pierwsze lata posiadania małopolaka ten stereotyp jeszcze bardziej się u mnie utrwalił, bo mój był dokładnie elektrycznym szczupakiem.
No, ale teraz patrzę na mojego konia, wyczilowanego pączka i… no nie 😁 Małopolaki w tym wątku też zazwyczaj piękne i chwytające za oko.
Piękna ta nasza rasa, no!
Zostawiam kilka aktualnych fot Januszka i tyle w sumie 😋
infantil, ja wiem? Wszystkie młp jakie znam są raczej okrągłe w stronie upasionych 😅 ale Janusz wygląda naprawdę świetnie, widać że wolny wybieg i obecna robota mu służy
infantil, Ja też to wiecznie słyszę, ale do dziś nie wiem co to tak naprawdę oznacza - chociaż chyba wspólnym mianownikiem może być taka pewna "gorącość", która wcale nie musi się objawiać od razu, natomiast istnieje, mniej lub bardziej uśpiona, i może zostać użyta😉
Przepiękny Januszek!