Forum konie »

konie małopolskie

Cudowny, ale to już pisałam Ci wszędzie 😀
Nasz gagatek 😍 ogier Jorah AA (Dwór - Jesienna Zorza po Sentender)
IMG_6967.jpeg IMG_6967.jpeg
IMG_6968.jpeg IMG_6968.jpeg
IMG_6969.jpeg IMG_6969.jpeg
No widzę, że przodki składa jak tatuś 🙂
Constantia, zdecydowanie lubi skakać 😍 jakby nie szansa na zachowanie jajek to już byłby mój 😉
IMG_7007.jpeg IMG_7007.jpeg
IMG_7004.jpeg IMG_7004.jpeg
IMG_7005.jpeg IMG_7005.jpeg
IMG_7006.jpeg IMG_7006.jpeg
Post został usunięty przez autora
Szukałam źrebaka do towarzystwa dla swojej źrebicy i z pomysłu ślązakowego, przywieziono mi śliczną i filigranową młp 😅
Klaczka jest po Aplauz (po Eremita) z matki po Emetyt.
Jest to dziecko więc jeszcze mam czas aby znaleźć pomysł na nią, ale zapowiada się ciekawie.
Może ktoś ma konie spokrewnione liniami z nią? i coś więcej powie o swych doświadczeniach użytkowych 😉
Wrzucam się ze swoim dziadem najpiękniejszym, bo miałam wczoraj wieczorną refleksję o małopolakach.
Caaaałe życie słyszałam “typowy małopolak” w znaczeniu elektryczny szczupak 😅 I przez pierwsze lata posiadania małopolaka ten stereotyp jeszcze bardziej się u mnie utrwalił, bo mój był dokładnie elektrycznym szczupakiem.
No, ale teraz patrzę na mojego konia, wyczilowanego pączka i… no nie 😁 Małopolaki w tym wątku też zazwyczaj piękne i chwytające za oko.
Piękna ta nasza rasa, no!

Zostawiam kilka aktualnych fot Januszka i tyle w sumie 😋
IMG_3460.jpeg IMG_3460.jpeg
IMG_2695.jpeg IMG_2695.jpeg
IMG_0067.jpeg IMG_0067.jpeg
C4DD8B74-84BD-4CC0-A03F-857274E8669C.jpeg C4DD8B74-84BD-4CC0-A03F-857274E8669C.jpeg
infantil, ja wiem? Wszystkie młp jakie znam są raczej okrągłe w stronie upasionych 😅 ale Janusz wygląda naprawdę świetnie, widać że wolny wybieg i obecna robota mu służy
Bo one są jedyne w swoim rodzaju!🙂

infantil, Ja też to wiecznie słyszę, ale do dziś nie wiem co to tak naprawdę oznacza - chociaż chyba wspólnym mianownikiem może być taka pewna "gorącość", która wcale nie musi się objawiać od razu, natomiast istnieje, mniej lub bardziej uśpiona, i może zostać użyta😉
Przepiękny Januszek!
Ekler_portret.jpg Ekler_portret.jpg
cudze chwalicie swoje niedoceniacie 🙂 na szczęście doceniają inni 🙂 Super gratulacje Stajnia Borysiuk - https://www.facebook.com/profile.php?id=100057033326936
Dzień dobry,
Chciałabym się pochwalić nowym dzisiejszym nabytkiem!
Klacz Alfa AA, trzyletnia ślicznotka 😍
Jestem ogromnie podekscytowana co nam los przyniesie
att.N15-8-HzlwH8kGj_iKffFZNuMj9vtorjdUsZ6sNtF28.jpeg att.N15-8-HzlwH8kGj_iKffFZNuMj9vtorjdUsZ6sNtF28.jpeg
IMG_8880.png IMG_8880.png
IMG_8936.jpeg IMG_8936.jpeg
Laczeq- ja tradycyjnie jestem przeciwna skakaniu takich wysokich przeszkód przez 3-letniego konia. Owszem, jednorazowo -dla sprawdzenia możliwości- może być. Ale regularne skoki na tej wysokości u tak młodego konia mogą spowodować, ze w wieku 10 lat będzie już emerytem z rozwalonymi stawami, ścięgnami, itd. A poza tym -po co ma skakać przeszkody już teraz, jeżeli pracę pod siodłem zacznie dopiero przynajmniej za rok? (jeżeli ma rozsądnego właściciela)🙂
rzepka, cóż nie była to moja decyzja, to jest zdjęcie sprzedawcy. Z tego co wiem była puszczona tylko raz w korytarzu. Mój aktualny plan to po prostu poznanie siebie nawzajem + praca z ziemi. Dziewczyna ma jeszcze trochę do urośnięcia żeby się wyrównać i oczywiście musi nabrać mięśnia. Mi nie zależy na zawodach i wynikach a na zdrowym, ogarniętym koniu. Więc podsumowując teraz ma czas na bycie dzieckiem i robotę zaczynamy za rok o ile będzie na to gotowa 😉
Laczeq, a co to za papier i hodowla?
Perlica, ojciec Kamp, matka Armenia po Eufrat. Hodowca Marian Skomorowski
Laczeq, niesamowite...
Spojrzałam na tą klacz, jej kątowanie zadu i od razu wiedziałam , że tam musi być linia janowskich matek xo.
Bardzo dużo jeździłam na tych liniach na torze wrocławskim. Wszystkie te klacz mają dość mocne charaktery i potrafią stawiać granice, ale są mądre jednocześnie.
Powodzenia!
Perlica, dziękuję bardzo! Jest ze mną dopiero trzeci dzień a widać że ma charakter kobyłka. Ale jednocześnie właśnie widać w oku taką mądrość.
Laczeq, a kiedy ona się urodziła? Z jakiego jest miesiąca?
Constantia, ona urodziła się 22.06
Tak myślałam, że późna bo mocno przebudowana. Niech zdrowo rosnie dzieciaczek.
Constantia, dziękujemy! Chętnie wrócę tu za rok żeby móc porównać jak się zmieniła
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się