Forum konie »

KOWALE

Rude dwie,
Wejdź na FB i tam jest taka grupa "Kowale + Weterynarze + Transport" i tam zadaj to pytanie.
olorin669, dzięki za myśl.
Hej!
Szukam informacji o kursie na podkuwacza. Czy coś poza jaszkowem się odbywa? Ewentualnie macie jakieś wskazówki, jak zdobyć odpowiednie kwalifikacje?
rtk,
Artur Wójcik prowadzi kursy podkuwnicze (szukaj "Farriers Małopolska")
Poszukuję super hiper kowala, który zajmuje się beznadziejnymi przypadkami do wyciągnięcia na prostą, który dojeżdża do Mazowieckiego lub z niego jest. Możecie polecić kogoś godnego zaufania, bo niestety czekają nas mocne zmiany i przebudowa kopyta.
Hej 🙂 czy ktoś może polecić naprawdę dobrego kowala, który dojeżdża w okolice Mikołowa? 🙂
Do strugania polecam Mateusza Świtek w woj. Śląskim. Nie wiem jak daleko dojeżdża z ale jest z ok. Gliwic.
Terminowy, konkretny i ma bardzo przyzwoite ceny 🙂
Holly,
A czy on też kuje?
Poszukuję kowala z okolicy Wrocławia - żadnej magii, kucie na dwa noski na przody, koń grzeczny, stoi jak złoto. Najlepiej słownego, co to się umawia i nie zapomina o kliencie, jeśli tacy w ogóle istnieją bo ostatnio to zaczynam wątpić 🙄
Koń stoi w Wielkiej Lipie, miał być robiony w środę, ale pan kowal o nas tak jakby zapomniał 😑
Holly, a coś więcej na temat tego pana Mateusza Świtka? 🙂 Może być na pw
Z tego co wiem to nie kuje
Poszukiwany dobry człowiek do kopyt , który dojedzie na pogranicze woj. łódzkiego i śląskiego. Mile widziana osoba zajmująca się naturalnym werkowaniem. Każdy kontakt na wagę złota 💐💐
Czy ktoś ma nr telefonu do Kowala Adama Kosakowskiego? Z góry dziękuję
w wątku z telefonami jest podany taki nr: Adam Kosakowski - 606 478 028
Toska88, ten podany przez matrix jest nieaktualny.
Tu masz nowy 508 056 317
To by trzeba uaktualnić na tamtym wątku 😉
rtk, ja wiem, że pytasz o kurs z kwalifikacjami, ale moze również zainteresuje cię to wydarzenie.
Serdecznie zapraszamy na wykłady oraz warsztaty z Yogim Sharpem - The Equine Documentalist - uznanym w świecie podkuwaczem koni, który do tematu kopyt podchodzi zarówno w sposób praktyczny, jak i naukowy. Wykłady będą zorganizowane w sposób przystępny dla wszystkich koniarzy, a na warsztaty zapraszamy podkuwaczy którzy chcą poszerzyć swoją wiedzę i wykorzystywać ją w codziennej pracy.
25.09.2021 wykłady (sobota)
26-27.09.2021 warsztaty
Miejsce: Folwark Konny Hermanów

Wydarzenie i bieżące informacje można znaleźć na wydarzeniu na Facebooku pod adresem
https://facebook.com/events/s/warsztaty-podkuwnicze-z-yogim-/941778436669989/
Zapraszamy.

Post został usunięty przez autora

Poleci mi ktoś dobrego kowala aby dojechał do kąkolewnicy w lubelskim ? Usługa werkowania do dwóch kucyków które nie podają zabardzo tylnich nóg ? I najlepiej jeszcze podajcie cenę mniej więcej 😉
BUCK można do niego jakiś kontakt?

<b>Karooliii</b> jeśli Mszczonów, to Chrzanowski "junior" , bo ma i blisko, i ma terminy krótkie i jest naprawdę dobry 🙂
BUCK,
BaŚ,
Na FB znajdziesz Daniela (Daniel Chrzanowski, albo Bodzio Chrzanowski)
olorin669, tnx 🙂
Bronze, rafał strugał u mnie przez kilka lat i bardzo polecam, prowadził kopyta kilku moim koniom i przez te kilka lat wszystko zawsze było ok, gdyby nie to że podniósł nieco ceny kiedy ja akurat byłam w dołku finansowym to najchętniej współpracowała bym do dziś. Taranowicza mi dużo osób bardzo polecało ale krucho u niego z czasem dla nowych klientów.
Podrzućcie proszę namiar na kowala, który bez problemu będzie współpracował z lekarzem weterynarii. Chodzi o kucie na przód konia, który ma trwały problem z podawaniem jednego tyłu (koń w trakcie leczenia, jest spora bolesność). Przy kuciu nie ma problemu, ale przy rozczyszczaniu tyłu już jest. Szukamy sprawdzonego, doświadczonego kowala, żadnych magików po tygodniowych kursach, ze skrętem na natural i rozkucie konia😉 Piaseczno i okolice. Ktoś, coś?
Dzień dobry. Czy ma ktoś do polecenia kowala z woj pomorskiego Kwidzyn/Sztum do jednego konia? Pozdrawiam
Doniaa, Tu jest czarna dziura chyba w tym temacie 😉
Mogę tylko potwierdzić...
zembria,
Pozostaje FB😉
olorin669, niestety FB nie zmniejsza dziury kowalskiej w tej okolicy. Ułatwia znalezienie kontaktu, ale z pustego to i Salomon...
Poszukuję kowala z poskromem na śląsk, proszę o namiary
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się