Forum konie »

Kon który nie reaguje na wedzidło

Ja już dawno pytałam (jak była Esencja... ej, a może to kolejne wcielenie?), czy modzi mogą kogoś zbanować za skrajną głupotę. W sumie od tekstu o wsadzeniu sobie naszych kropek w ... do bana już niedaleko chyba, nie? 😉 (Facella, posłuchałaś już rady i wsadziłaś kropki tam, gdzie trzeba? I jak się z tym czujesz? Trochę jak z czopkiem, nie? :emoty327🙂
ewciarzek, ncz s krzstc z smgłsk
sumire, jakbym wiedziała, że taką radę dostanę, to bym mniej tych kropek nawaliła  😂 A czopka nigdy nie miałam  👀 Chyba najwyższy czas spróbować  😁
Facella, nie.
ewciarzek,  wbrew twojemu mniemaniu, na tym forum, większośc ludzi ma dużą wiedzę i z chęcią pomoże, ale....
Po pierwsze, osoba prosząca o pomoc, musi być świadoma że pytania forumowiczów będą dociekliwe, chyba że dysponuje się filmikiem, gdzie widoczny jest dany problem.
Po drugie, pisze się tak, żeby czytających,  nie waliły po oczach błędy ortograficzne i interpunkcyjne (to było zwracane ci wielokrotnie, ale jakoś nie dotarło do ciebie)

Facella, NIE! Nie rób tegooooo! Zużyjesz w ten sposób swoje kropki i skąd weźmiesz następne?
ewciarzek, Widzę, że do Ciebie nie dociera. Spróbuję prościej:

Na tym forum nie pisze się: sb, cb i wg. Tylko siebie, ciebie i w ogóle.
Rozumiesz?
PO POLSKU tu piszemy.
Watrusia, zapomniałaś chyba o najważniejszym: jak pytający wyzywa potencjalnych pomagających, to nie ma co liczyć na pomoc... ewciarzek wykazała się przede wszystkim totalnym brakiem szacunku do odbiorców, także nie dziwię się, że nikt nie wyraził chęci pomocy.
sumire, mam spory zapas  😁
Facella,  fakt.
(Facella, posłuchałaś już rady i wsadziłaś kropki tam, gdzie trzeba? I jak się z tym czujesz? Trochę jak z czopkiem, nie? :emoty327🙂

A skąd wiesz jakie to uczucie? Hmm, podejrzana sprawa  😎  😂

Jest nowy tekst: "a kropka Ci w d**ę"  😁
A ja zawsze myślałam, że cała akcja nazywała się tak: przygarnij kropka!
I takiego kropka przyklejało się na ekran...

To się teraz zdziwiłam.
🙇  padłam!

ewciarzek, o, instruktor Cię trenuje do zawodów, no to widzę, że jesteś liga profi. Nie przejmuj się forumkami, one są zazdrosne no i się znają tyle, że szok. Tej Eli to już się w ogóle pokręciło, kto to widział jeździć w kółko?
Jak koń się nakręca do "galopu czasem to może i cwalu", a nie pomaga "nawet mocne szarpanie", to ja bym spróbowała tej drugiej metody, o której piszesz: "dopiero jak sie krzyknie zwolnij to cos zwalnia".
Pojechałabym w teren, zagalopowała, a może i zacwałowała, zrobiła taki półsiad nisko, żeby się nachylić blisko do ucha i krzyczała "Wolniej coś! Wolniej!". Jak tylko się będzie odpowiednio głośno krzyczeć, to musi się usłuchać i zatrzymać.

można też zakryć oczy. sobie albo koniowi....
tak jak opisujesz, półsiad nisko, nachylasz się i zasłaniasz dłońmi oczy (konia!) - nie będzie nic widział to stanie. tylko trzeba pamiętać, żeby oba jednocześnie inaczej tylko skręci....
powodzenia!
Czy młodszej koleżance z interpunkcjowstrętem wyda się bardzo absurdalne jak powiem "sprawdź zęby"?
lussi, pewnie odpowie, że była u dentysty w zeszłym tygodniu 😀
bo takimi zepsutymi chuchnąć przy tym krzyczeniu.... może upaść...
Wiecie.. jak bolą zęby, to człowiek zmierzły jest i krzyczy, a jak zepsute to nie dziwne, że koń nawet spiernicza 😀iabeł:. Dlatego też proponuję je sprawdzić 🍴
Czy młodszej koleżance z interpunkcjowstrętem wyda się bardzo absurdalne jak powiem "sprawdź zęby"?

no ale ponoć problem pojawia się tylko w terenie
bo na placu nie pracują ... to i problem tylko w terenie.

Wszystko fajnie-śmiesznie, tylko zwierzaka szkoda.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się