A! Zdjęcia autorstwa epki męża, dlatego takie ładne 😀 :kwiatek:
Karym chcę jechać do Zbrosławic, a kobyłą chyba w grudniu na Partynice. Musi się zresetować trochę i odpaść po tych dwóch dniach 😉 Dobrze, że Kaśki nie widziałaś, bardzo nierówno co zresztą widać po w arkuszu ocen 😉
tulipan, właśnie miałam przez chwilę arkusz w ręce. Szkoda, bo dzień wcześniej fajnie to wyglądało podczas treningu. A czemu drugiego dnia nie jechałaś?
Ja bardzo żałuję nieobecności tego drugiego dnia - niby plan na sezon zrealizowany, ale mam spory niedosyt i chętnie bym jeszcze kilka czworoboków przejechała.
epk na rozprężalni było bardzo fajnie. Dobre uczucie miałam, a jak tylko wjechałam to się posypało niestety. Koń mi się spiął okrutnie, na jakąkolwiek łydkę reagowała zagalopowaniem. Dlatego też łopatek nie zrobiłam wcale, ani na lewo, ani na prawo 😡 Popisała się też kilkoma nadprogramowymi elementami. Jak na to co miałam pod tyłkiem to jestem z siebie dumna, że z uśmiechem na twarzy dojechałam do końca bez nerwów i spokojnie 🙂 Zgłosiłam się tylko na jeden dzień bo obawiałam się, że po takiej przerwie w startach dwa dni po dwa przejazdy na niedoświadczonych koniach to będzie dla mnie za dużo. W przypadku karego było to dobre posunięcie. Na treningu fikał i skakał, a w sobotę spał do południa i średnio było z czego jechać. Natomiast w przypadku Kasi w niedzielę mogło być o niebo lepiej i tutaj trochę mi szkoda i niedosyt mam właśnie 😉
Dżastin, oj tam flaszkę, jak trzeba to trzeba 🙂 po prostu nie mogę się doczekać aż znowu wrzucisz fotki z gór na koniu! 😀
tulipan, jakie cudowne, uśmiechnięte foto! więcej i jeszcze więcej bo wspaniale wyglądli obydwoje 🙂 Kaśka mimo, że taka jeszcze kwadratowa dość to bardzo oko przyciąga 🙂
Sankaritarina, wiesz ile lat ja to od Ciebie słyszę? 😁 weź się ogarnij i zrób mi bułeczkowe fotki!
Losia, to musi być bzdura, nie spinaj się i daj jutro znać!
Losia bardzo mocno trzymam kciuki za rudego stworka! mam nadzieję że to będzie jakaś bzdura- dawaj znać. Burza haha, mam nadzieję że jeszcze w tym roku zdążę wsiąść, to pojedziemy po zdjęcia 🤣 tulipan zdolniacha! gratulacje🙂 Teraz zwróciłam uwagę, jaką Kaśka ma równo "odciętą" skarpetke na prawym tyle 😁
a Bandi....cóż, dostałam rano info że wywalił dolne i górne drzwi od boksu 😡 całe szczęście że desek nie wybił. Chyba chce mu się biegać 🙄
Arivle Ojć, przepraszam 😡 Zmienił Ci się kuń, kiedyś tak mi się nie podobał 😀 tulipan Super! Gratulacje! Pierwsze(po tylu latach) koty za płoty. A Katarzyna jak to kobitka-zestresowała się pokazaniem przed wszystkimi 😁 Dżastin Nic sobie nie zrobił?
Ja dzisiaj miałam trening i zostaliśmy nawet pochwaleni 😀. Gdyby nie stres związany z możliwym spóźnieniem(całe miasto zakorkowane z powodu wypadku) i zły dzień w szkole, to już w ogóle byłoby przemega. Pielgrzym dzisiaj bez buntów(tfu tfu), a jeździło mi się tak 😜.
tulipan te Twoje konie wygladają jak z niemieckich gazet jeździeckich. 😍 Dla mnie właśnie tak idealnie dresażówy wyglądają.
kujka Kiedy startujecie gdzieś z Gilutkiem? 😀 Fajnie "słyszeć", że tak się rozwijacie oboje i to w jednym tempie.
Wybaczcie, długo mnie nie było nadrobię 😀 Ale w międzyczasie wrzucę się z młodą.
Wczoraj pojechałam z moją dziewoją na pokaze. Nic sobie nie robiła z ludzi wokoło. W ręku szła grzecznie ale bez szału,. Za to luzem... Wypatrzyła lustro i nie chciała się ruszyć wspięła się lekko żeby się zobaczyć i całe lustro zachuchała z miną "A kto tam taki piękny". Widownia miała niezły ubaw.
Burza, Hm, hmm.... no dobra, coś pokombinujemy 😁 Te podskoki to cała operacja logistyczna, bo dojeżdżam do sąsiedniej stajni konno i musiałabym kogoś ze sobą zgarnąć. Ale też się chcę w końcu zobaczyć na tym treningu 😀 Bo my to taka śmieszna para defacto. Cały czas mam nadzieję, że koniowi się klata rozrośnie, to przestanę wyglądać niczym na osiołku, ale coś to życzenie nie chce się spełnić.... 😂
Kasija, Ojeju, jeju, jaka słodka ^^ To musiało fajnie wyglądać jak przeglądała się w lustrze 😀
ash, Ooo.... a chciałam zapytać od kiedy macie 2 konie 🙂
Kujka, No właśnie, właśnie. Kiedy jakieś starty? 🙂 świetnie wyglądacie!
ash, a to jest ten młodziak czy jeszcze macie innego konia?
kujka, wrzuć więcej, no i napisz, co konkretnie teraz robicie. Strasznie się fajnie patrzy na Twoją radochę 🙂
A moje jeździectwo, niestety, pomału umiera śmiercią naturalną, koń łazi po pastwisku, ja wsiadam na stępa weekendowo... Jakoś tak smutno. Nic, najważniejsze, że jest po końsku szczęśliwy, skubie resztki trawy, ma kumpli, z którymi się blisko trzyma, z pastwiska przybiega pierwszy, jest wyluzowany.
maleństwo, młoda została z teściami w innej stajni, a Adam przejął starszą, na której kiedyś regularnie trenował. W rodzinie od 8 lat, obecnie to 12 letnia panna po skokach.
Fajnie Cię widzieć w siodle, daj sobie czas. Jeszcze będziesz jeździć w miarę regularnie. Młoda Ci podrośnie, bedzie łatwiej. Popatrz na Ktosinę np. 🙂
A ja od dawna czytam i wreszcie stwierdziłam ze trzeba się uaktywnić 😀 Oto ja i Bona. Kobyłka niestety nie moja, ale mam przyjemność jeździć tylko na niej i z nią trenować 6 razy w tygodniu więc w sumie tego faktu nie odczuwam za bardzo 😁 Obecnie z Siwą pracujemy bardziej nad ujeżdżeniem. Poprawiamy pracę zadu, równowagę itp. żeby było pózniej z czego pracować nad skokami. Ogólnie jeździmy rekreacyjne, taka klasa L/P. ale mniejsza o to, tu zdjecia Siwej
No to macie niezłe stadko 🙂 Ja mam czas, ale gorzej z Łosiem. Jak młoda podrośnie wystarczająco, by zostać np z dziadkami czy iść do przedszkola, on będzie miał już 20 lat, a nie jest w takiej formie, żeby w takim wieku nadal był jak młody bóg. Pomału rozważam postawienie na łąki... A potem zobaczę, co życie przyniesie, może postawi na drodze jakiegoś konia do jazdy? A kieeeedyś jeszcze sobie kupię tego haflingera 😉
Pimpek w niedziele wrócił do pracy po prawie 4 miesiącach wakacji na pastwisku. Nie był zachwycony tym, ale ja od dawna wiem ze ten koń stworzony jest do leżenia na trawie. Wygląda jak koń po wakacjach, wiec teraz trzeba zacząć rzeźbić. Męża mam w stajni często, wiec mu nie odpuści tak łatwo jak ja 🙂
maleństwo, pocieszę Cię. Na pierwszych zawodach byłam z 3 miesięcznym synkiem, na kolejnych jak miał 6 miesięcy. Obecnie (dzieci 3 i 6 lat) mam dwa konie i regularnie startuję. Da się, tylko trzeba świetnej logistyki. Tak więc trzymam kciuki za Twoje jeździectwo! wabankowa, fajnie się prezentuje! Kasija, ale się uśmiałam, świetne to przeglądanie się w lustrze młodej 🙂
anai, dzięki. No ja nie mam ani parcia, ani nawet żadnych możliwości na starty czy treningi, marzyłabym wsiadać rekreacyjnie 4x w tygodniu... Zobaczymy, czy czas i zdrowie konia pozwolą 😉
maleństwo, dzieki! Co robimy? Rzezbimy! Zasadniczo wszystko, co robimy to podstawy podstaw, bo to wciaz praca nad przepuszczalnoscia, rozluznieniem i samoniesieniem. Gilson odkad jest w dobrej pracy, daje z siebie wszystko i pozytywnie podchodzi do kazdego nowego wyzwania. Takie rzeczy jak ciagi we wszystkich chodach, czy piruety w stepie - to sie zrobilo jakos tak... samo 😀 Po prostu wzielam i zrobilam (i ja i on pierwszy raz). Okazuje sie, ze to naprawde jest tak, ze wystarczy nauczyc sie literek, zeby ulozyc slowka i zdania. Generalnie jestem absolutnie, totalnie euforycznie zakochana w moim koniu, juz na dzien dzisiejszy moge powiedziec ze dal mi wiecej niz kiedykolwiek od niego oczekiwalam i spodziewalam sie. A codziennie daje z siebie wiecej i wiecej i wyglada na to, ze nic nie jest dla niego trudne. Uskrzydlajace uczucie i oby dane bylo kazdemu jezdzcowi takie cos czuc. 😜 W ogole przez ostatnie pol roku diametralnie zmienily mi sie poglady nt. jezdziectwa, Gilka, i kujki jako jezdzca. Bo o sobie staram sie nie zapominac i mam nadzieje, ze w koncu dopracuje sie takiego dosiadu, zeby Gilsonowi ulatwiac prace, a nie przeszkadzac. M. in. dlatego zapisalismy sie na klinike z Elaine Butler, ktora bedzie juz za tydzien! 💃
A Los jest niezniszczalny przeciez, mysle ze jeszcze wiele lat przed Wami 🙂 Nie tylko stepownictwa 😉 BTW jakie to bylo uczucie wsiasc po takiej przerwie?
ash o, a czemu to Ksiaze mial takie dlugie wakacje? W ogole gdzie teraz stoicie? Fajnie, ze mozesz jezdzic z mezem, przynajmniej nie narzeka ze Cie nie ma w domu 😉 Jak bede miala jakies Gilki, to bede wrzucac. Boy kupil sobie lustro, to jest szansa na zdjecia. Tzn jest, jak sie przestanie nim bawic podczas moich jazd - na tej, z ktorej wrzucilam ostatnie zdjecia robil caly czas, ale tak kombinowal z kadrami i ustawieniami, ze nadaje sie tylko pare :/ Fotograf, cholera jasna 😂
epk tez startowalas? Iczo sie nie chwalisz 🤬 Jak poszlo??
Kasija jaka ona jest ladna, foremna! Co to za pokazy byly? Sankaritarina Zawody? Ach, daj spokoj... Z jednej strony to mam takie poczucie, ze powinnam gdzies popokazywac sie z Gilsonem, ale z drugiej... tak kompletnie nie widze sensu wyjazdow na zawody! Zeby chociaz w tych arkuszach cos ciekawego mozna bylo wyczytac, ale na to rzadko kiedy mozna liczyc. Tak samo jak na sprawiedliwe, obiektywne oceny. + musialabym powozic sie po Ptkach zeby pojechac cos wyzej (mam tylko brazowa odznake), na co tez srednio mam ochote. Takze tak to wyglada. Moze jak bede miala troche luznej kasy to sie z tym uporam, ale aktualnie kompletnie nie mam na to ochoty. Chyba dopiero musi sie we mnie rozwinac zylka sportowca 😉
Losia ojej, dzieki wielkie! Q jest tez moim motywatorem 😉 Wiadomo juz co z Ruda? Trzymam kciuki, zeby to byla jakas pierdolka!
Cejloniara haha dzieki 😀 Chyba faktycznie tak jest! A siwa ma jakies doswiadczenie ze skokami? Co to za piekny budynek za placem? BTW ale masz szczuple nogi, ozeszty!
Precelek dobrze kojarze, ze masz nowego konia? Chwalilas sie juz nim gdzies na forum (poza avatarem)?
Dżastin ja nie w temacie, on ma przymusowy areszt w boksie? Co sie stalo?
anai sledze Szaraczka na forum i musze Ci powiedziec, ze wyglada super. Bardzo wydoroslal ostatnimi czasy, co?
kujka, wspaniale czytać! A jakie uczucie? Eeee, takie samo 😉 Tylko kości tyłkowe mnie potem bolą przez 3 dni. Sam stęp, to nawet nie mogę powiedzieć, jak ma się moja równowaga 🙂 Ale ogólnie fajnie, twarz się sama cieszy, a akumulatory ładują na pół dnia.
A Łoś niestety coraz mniej niezniszczalny 😉 Ale komplement mu przekażę!
tulipan, Szymon cały jest piękny ale główkę i szyję to ma eg cudną 💘
Burza, Ty jesteś jak taki cichy acz skuteczny duszek wsparcia :kwiatek:
kujka, to się stajnia z klubem nad stajnią i halą obok rozbudowywuje. Trzymam kciuki za właściciela, żeby dał radę, bo nie mała to inwestycyjka 🙂 a nogi to wiesz, zdjęcia dobrze wybieram hihihihihi nie, nie mam szczupłych ale zrobiły się strasznie umięśnione, że jak napnę to można na udach drwa rąbać. Siwa jest super kobyłka do jazdy i doświadczona wszechstronnie, bo i elementy uj. na niej robię (zwroty na przodzie i zadzie, ustępownaia, łopatki, zagalopowanie z cofania ostatnio) i uczy mnie skakać o tak (foto z zeszłego roku) tylko ostatnio nam choruje i kaszle (wirusowo) i wyjść z tego nie może więc jazda zawsze zalezy od jej możliwości. Często spacer w lesie i 15 minutek na placu a jak ma dobry dzień to odwrotnie 🙂
kujka, Karus miał wakacje, bo ja wsiadać nie mogłam. Stoimy cały czas w Górkach. Nie przenieśliśmy się z Cabriolą, głównie ze względu na halę. Jest nowy zarządca obiektu, prace remontowo-naprawcze jeszcze trwają, ale wszystko wygląda na plus. Konie całe dnie na trawie, więc Karus korzystał całe lato z błogiego lenistwa.
maiiaF, Kadynianka. Rocznik 2002, Jerunda po Empiryku i Jadaczce
kujka, ano dorośleje 😀 JEst przy tym przeuroczy, tfu tfu 🙂 Zazdroszczę Ci kliniki RWYM, to jest w tej chwili moje największe marzenie! Niestety chyba nie ma szans, żeby coś takiego się odbyło na Pomorzu (bo u nas po prostu nic się nie dzieje) a nie mam własnego transportu żeby nie wiadomo gdzie konia wieźć. Cejloniara, fajnie na tym zdjęciu wyglądacie! Trzymam kciuki za zdrówko siwej.
ash, o, super, znam (znałam, bo jedna już nie żyje a o drugiej nie mam wieści od jakiegoś czasu) 2 klacze od Jadaczki i jedną po Empiryku, fajne, zdolne misiaki 🙂
Cejloniara, Fajnie Cię widzieć w siodle 🙂 a w skokach to w ogóle! 😀 Pewnie pełno ludzi już Ci to mówiło to i ja też powiem 😉 Ale schudłaś! 🙂
anai, Fajny ten Twój Szarak. Często się lonżujecie? 🙂
kujka, Mogę Ci oddać trochę żyłki sportowca 😉 bo my to się na razie nawet na zastodolne zawody nie nadajemy, a mnie się śnią po nocach parkury i czworoboki 😂 Jeszcze myślę o srebrze cały czas, tylko chyba się w końcu kopnę na tą odznakę gdzieś na którymś ośrodkowym koniu, a nie na swoim. Ale rozumiem Cię. Może gdybyś jeszcze miała jakąś wewnętrzną chęć podeptania czworoboku na zawodach to jeszcze dałoby się przegryźć te różne aspekty. Jakbyś zmieniła zdanie to proszę się pochwalić 🙂 I koniecznie zdaj relację z kliniki! Kurczę, to musi być rewelacyjne doświadczenie.
Uffff..... przyjechała do nas dzisiaj Pani Trener, z którą się ostatnio widziałam jakiś....ee..... rok temu..... 😵 Zeszliśmy z koniem cali mokrzy z placu. Ale zadowoleni 😀
Sankaritarina ooo owszem wyglądalo zabawnie 😀 krew, pot i łzy rozumiem sie zaczynają 😉 Planujecie jamkieś halówki? Skoro odświeżona wspołpraca z Panią trener 🙂 anai chyba zamontuje jej lustro w boksie, cudak z niej jeden 🙂 A jak tam siwy? kujka nie dzieki tfu tfu, żeby taka zostala. Zadzisko mi się jej strasznie podoba 😍 A dostałyśmy zaproszenie na XIX Kociewski Pokaz Zwierząt Hodowlanych 🙂 Z rocznych była tylko moja i klaczka, która w czerwcu wygrała z moją 🙂
Oprócz głupich min potrafi też czaaasem ładnie zapozować
Sankaritarina, oo i co robiliscie? W ogole co z mloda, ona juz po zajazdce, czy jak?
Nie wiem, moze jakby byly jakies fajne nagrody czy cos, to by mi sie chcialo bardziej, a tak to... phiii :P Niestety ani wewnetrznej, ani zewnetrznej motywacji nie mam, wiec ciezko bedzie. Ale oczywiscie jak mnie cos trafi i zmienie zdanie, to dam znac!
ash, czyli nowy dzierzawca tez prowadzi pensjonatowa stajnie, tak? fajnie 🙂
Cejloniara, wyglada naprawde super, zeby tylko zostawili te cegielki, a nie idiotycznie zatynkowali, to bedzie przecudnie 🙂
maleństwo, a propos tej niezniszczalnosci Losia jeszcze: on juz skonczyl rekonwalescencje prawda?
Kasija ona juz oficjalnie zdeklasowala wszystkie moje ulubione forumowe konie! Nigdy nie przestane sie zachwycac tym ze mala i Gil to klony: 😍
ja przyszłam popłakać trochre 😕 byl u nas weterynarz, poogladal, "pomacal", robil proby zginania i problelem jest noga ze stromym kopytem. zalecił dalsza diagnoze w klinice (zdjecia RTG, blokady poszczególnych odcinków). zapytalam o szacunkowy koszt i wyć mi sie chce! 😕 2,5-15tys koron dunskich za sama diagnoze. ale nic nie zrobie. jutro dzwonie sie umowić na termin... chociaz jeszcze nie mam czym jej tam zawieźć... 👿