W ogóle w tym wątku jest wiele pomysłów na zmiany, ale wątpię, żeby było jakieś istniejące forum, które ma je wszystkie. A pewnie będzie miało swoje/inne wady.
Wiele w tobie zwątpienia, zupełnie niesłusznie 🙂 Co do zmian, doskonale rozumiem niechęć do ich wprowadzania. Człowiek zakłada stronę po to, by działała, określa jakie chce mieć funkcjonalności, i niezależnie od ilości udogodnień, użytkownicy zawsze mają jakieś postulaty. Trzeba by było rzucić pracę, rodzinę, i wszelkie zainteresowania, żeby siedzieć i wszystko to wprowadzać. Sama mam przykład strony na której brakuje już chyba tylko urządzenia antygrawitacyjnego, a mimo to wciąż napływają nowe, "przegłosowane" pomysły. Chcąc dogodzić w tej kwestii wszystkim, musiałabym naprawdę rzucić wszystko i całe dnie tworzyć modyfikacje 🙂 To forum wydaje się "spokojniejsze", ale najpewniej tez jest na nim co robić.
Nie pamiętam czy mi się takie info pokazało, ale jeśli strona ich używa, to niestety info w świetle nowych przepisów jest koniecznością. Chociaż jak dla mnie przesadą są boxy wyskakujące na pół monitora, wzmianka podczas rejestracji, i w polityce całkowicie wystarcza.
Czy da się coś zrobić z wyszukiwarką? Nic nie mogę w niej znaleźć. Wpisuję hasło, które powinno być tytułem wątku mniej więcej (o którym wiem, tylko nie mogę go znaleźć), a dostaję milion różnych stron komplenie nie związanych z tym, w tym wątku brak.Nie jest to jednorazowy przypadek, muszę się za każdym razem mocno namęczyć, żeby coś znaleźć. A może nie wiem jak korzystać? W takim razie instrukcja powinna być może bardziej przejrzysta.
nasturcja, zawsze możesz też szukać słów kluczowych przy pomocy google. Wtedy do szukanej frazy dodajesz "site:re-volta.pl" i wyszukiwanie leci tylko po forum. Jak czegoś nie znajduję przez szukajkę, to właśnie tak robię.
Niech będzie i tu - zastanawiam się od lat, dlaczego wątki zamknięte są tak skrupulatnie chomikowane? Czemu nikt tego nie usuwa? Mówię o tych, gdzie jest tylko jeden post np. odsyłający do dobrego wątku. Niech on sobie powisi z 3 dni i do kosza z tym. Jest taki maksymalny pierdolnik na tym forum, że nic dziwnego, że nikt nic nie może nigdy znaleźć 🙄
pomocne byłoby też wyjście do spisu wątków na dole strony,
teraz jak skończysz czytać i chcesz przejść do innego wątku musisz przescrollować wszystko do góry.
Dalej nie działa sprawdzanie ortografii i dalej podkreśla wszystko.
Mi to się kompletnie nie podoba przenoszenie na pierwszą stronę wątku, ale też to, że na stronie głównej nie ma żadnej informacji, że jest nowy post w danym wątku... I co, każdy z interesujących wątków trzeba sobie ręcznie przejrzeć? Strata czasu level hard.
Dokładnie, pojawia się odpowiedź na nasz post to wtedy przenosi na tą odpowiedź automatycznie.
Ale, że w wątku wogóle cokolwiek nowego się pojawia to nie przenosi.
No i nie ulubionych wątków, a w zasadzie tylko z tej opcji korzystałam :-(
No jest beznadziejnie, już pomijam design a'la "moje pierwsze forum phpbb by przemo", ale urąbanie większości funkcji to już zgroza. Fajnie, że jakiś powiew świeżości i ktoś w ogóle robi coś z forum, no ale nie w ten sposób, pliz.
Nie no, tak ogólnie szacun, że komuś chce się w tym grzebać, naprawdę. Może w końcu nie będzie co drugi wątek rozjechany w telefonie, bo mimo istnienia forum przez x lat dużo osób wciąż nie ogarnęło opcji skracania linków. Co mnie osobiście mega wkurzało bo jeśli 90% czasu z forum korzystam w telefonie, to nie da się wielu wątków normalnie przeglądać.
Ale też w takim razie chyba trzeba coś zmienić w regulaminie. Bo jeśli na edycję posta jest 10 minut, a nie można pisać posta pod postem... no to trochę lipa, jak się komuś coś przypomni albo chce uzupełnić a 10 minut minęło. A często się to zdarza.
Też bardzo mi brakuję tego, żeby było widać, że coś nowego się pojawiło w wątku. Jednak opcja z klikaniem w gwiazdkę była super i się lądowało tam gdzie się skończyło czytać...