Forum konie »

Feromony dla koni

Ej co  to  za  wet?  specjalista?
feromony dla świń  koniowi?  Mój  wujek hoduje  swinie  i  o feromonach  dla  świń  to  nie  słyszałem,  chyba hormony.
😉 co do Equinimity i zawartości informacji w ulotkach, to feromon naturalny które wydzielają klacze. Więc zastosowanie "świńskiego feromonu" dla koni jest dla mnie nie logiczne 🙂
Jedyne potencjalnie skuteczne zastosowanie feromonów może mieć sens w tylko w przypadku tego samego gatunku - co to za pomysł, niby jak miałby koń reagować na świńskie feromony? Czemu nie ludzkie, albo kocie, te przynajmniej są łatwo dostępne 😁
Właśnie, Racja. W momencie kiedy poznałem EQ to sceptycznie do tego podszedłem.... Po zastosowaniu moje podejście się zmieniło. Polecam, produkt tani i dostępny w internecie.
Kolejne pytanie jakie mi się nasuwa na myśl jeżeli chodzi o Equanimity, to jaki ma to efekt przy zajeżdżaniu młodych koni?
Czy jest produktem wolnym od dopingu? Można używać na zawodach????
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] potrojny brak edycji postow
🏇  hej
no to  jak?  to  jeżeli  sa to  feromony końskie  to  chyba  bezpieczne  dla  koni?
ale  czy  działają?  ktoś  jeszcze  stosował?
Jedyne potencjalnie skuteczne zastosowanie feromonów może mieć sens w tylko w przypadku tego samego gatunku - co to za pomysł, niby jak miałby koń reagować na świńskie feromony? Czemu nie ludzkie, albo kocie, te przynajmniej są łatwo dostępne 😁

Chyba jako odstraszacz🙂 Np. środki do odstraszania dzika czy zwierzyny płowej oparte są na feromonach ludzkich lub zwierząt drapieżnych.
🏇
jaki odstraszacz,  piszą  że koń  powinien  być  spokojniejszy
to  chyba  "odstraszacz "  złych  duchów
huculia, przeczytaj do końca to zdanie które napisałam.
przeczytałem, i  wiem  , że  to "uspokajacz"
stosowałaś ten  produkt?
Czy ktoś wie co z tym dopingiem? Możemy stosować na zawodach????
Dam sobie rękę uciąć, że huculia i beriter90 to ta sama osoba.
Moderacja?
Ktoś by tu rękę stracił 🙂
beriter90, i raczyj bylbys to ty. masz jakies problemy z tozsamoscia?
Nie na koniu, a na psie testowane feromony, coś jak zapach podłączany do kontaktu. Cholernie drogie (przy niedużej wentylacji mieszkania 3 tygodnie ok 100zł) i nie działało. A podobno na efekty to nawet i pół roku trzeba czekać. W związku z tym, że tak drogie to nawet głowy sobie nie zaprzątałam.
Są osoby u których się sprawdzą, są osoby, które ten w sprayu używają np w transporcie.
quanta, wybaczcie, dopytałam i pochrzaniłam- chodziło jednak o hormony 😁
huculia, feromonów dla koni nie stosowałam, bo nie mam potrzeby. Rozmawiałam z dystrybutorami, znam ich opinię. Natomiast testowaliśmy odstraszacz na dziki, oparty na feromonie innego gatunku i działa.
hej,  zagladam  dzis na forum  i  ktoś  mnie  tu  o jakąś  wspólna tozsamość  posądza.
O co  chodzi?

tylko sie o feromony  dopytuje.
dziś  zastosowałem,  wyglada  obiecujaco.
mój wałaszek, zawsze  od  zaprzegu  mi sie  odsadza  a  po tym  zupełnie inny koń.

kupiłem  pudełko,  10  dawek.
mam wiec jeszcze na  9  razy.  napisze jak  znowu  użyje.
hej,  nikt  nic  nie  wie  o  tych  Feromonach?
nie  stosowalście  dla  swoich  koni?
Użyję w piątek ponownie, na innym koniu. Zobaczymy...
Widzę że internet i gazety nieźle reklamują te feromony dla koni, musi coś w tym być. U mnie się sprawdziło.
ja bym spróbowała. tylko jeszcze nei widzialam przekonywującej opinii i rzetelnej... tzn poza tymi że  "nei działa"
bo efektu wow to raczej się nie spodziewam... w koncu to nie sedacja,
ale tanie, naturalne...
w porównaniu do domosedanu np -  czy działa tak samo?
No, wygląda na to, że działa. Podałam dzisiaj koniowi bardzo płochliwemu i nie wydarzyło sie kompletnie nic. Czyli zachowywał się normalnie. Akurat w tym przypadku nie sądzę, że powodem był fakt, iz zabraliśmy go na miejsce zawodów 2 dni temu. Zresztą, zobaczymy jutro. Idzie pod innym jeźdźcem i tym razem nic mu nie podam 😀iabeł:
I jak jeździec przeżył ??? 🙂
ach, zapomniałam napisać. Jeździec przeżył, ale w porównaniu z poprzednim dniem to była totalna porażka. Koń był znowu wypłochem totalnym, nawet dłuuuugie przelonżowanie mu nie pomogło. W piątek zrobił 7,3, w sobotę 5,6.
Rozumiem że było to stosowane na koniu ujeżdzeniowym??? W takim razie myślę że będzie pomocne przy zajeżdzaniu młodych koni. paa co o tym myślisz?????
Na ujeżdżeniowym. Miałam wypróbowac przy zajeżdżaniu jednej lekko stukniętej, ale jej się poprawiło😉
Znalazłam w sklepie jeździeckim (trochę drogie, ale jest): http://www.okser.pl/p/90/11154/equaminity-srodek-na-uspokojenie-suplementy-dla-konia.html
mk sklep też ma,mi wysłali w ciągu 24 h od zamówienia
Chyba nikt tutaj aktualnie nie zagląda, ale może akurat.
Czy wie ktoś dokładnie jak trzeba ten nos posmarować? Zaaplikowałam wczoraj mojej klaczy - nic nie pomogło, zachowywała się zupełnie tak samo.  Nie wiem, czy coś źle zrobiłam, ale smarowałam paluchem nos w środku dookoła i nic - żadnych zmian, nawet po tych 30 minutach i później też.  🙄 Ktoś wcześniej dał filmik ze sprayem - genialny pomysł i działa od razu, feromon pod ciśnieniem powietrza idzie od razu do środka, a żel to konio musi wdychać pare minut i nie wiem też co jest jak koń ma katar i prychnie - wszystko na marne?  🤔 Zapewne te spraye są niedostępne w Polsce, czy ktoś wie?
Jest możliwość by feromon zadziałał zupełnie odrotnie ? Czyli pobudzająco? Np jeżeli konia wcześniej się narazi na stres , niż jest zalecane (20min) i koń zamiast się uspokoić to dostanie szału? Dzisiaj zaaplikowałam swojej klaczy , bo chciałam się wybrać w samotny teren i dostała  szału . Wydaje mi się ,że wybrałam się po ok 15minutach od zaaplikowania , czyli wcześniej . ogólnie ostatnio jest dosyć spokojna a dzisiaj przeszła samą siebie no i szukam przyczyny...
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się