Forum konie »

Kącik Rekreanta cz. VI (2013)

O ja sie tez w wątku znalazłam🙂
O Boziuniu, co ja za avatar miałam, wstyd 😁
Poka!!!
Hermes Jak tam poszło?

A ja dzisiaj w końcu wsiadłam tararara 💃. Dzisiaj nie wiało, słoneczko pięknie świeciło, a w lesie pełno śniegu(czasem aż do stawów skokowych), więc szkoda było opuścić teren w pierwszy śniegu. To nic, że koń stał 2tyg 🤣. Był baaaardzo grzeczny. No i w ogóle było mega, super itd. 😁. Mam nadzieję, że śnieg się utrzyma i wrócimy do normalnej roboty po ponad miesiącu :/.
Z perspektywy czołowego

I od tyłu

PS. Przepraszam, że dodałam te same fotki do dwóch kącików, ale nie mogłam się powstrzymać 😡
Burza, no przecież widać, jakiś kadr z "Nie kłam kochanie" 😁 jeju, co ja tam wypisywałam jako 15stolatka 😵
Hahah, dzięki za tego prastarego linka, znalazłam w jednym z końskich wątków, w którym w 2007 się wypowiadałam, taką wypowiedź Marzeny (swoją drogą, gdzie jest Marzena?  :kwiatek🙂

"tak samo w zbrosławicach.
tez nie mieli siodel dla wszystkich koni, wiec zawsze jeden zastep skladal sie z dzieci na kucach i osłach na oklep.
ogłowi tez nie bylo wszystkich, wiec czesc była zrobiona z grubej, zielonej parcianej taśmy,
zastepem na kuceah jechalismy w teren, skakalismy jakies przeszkody
nie musze dodawac, ze sie spadalo srednio 2 razy na jezdzie?
albo raz mi sie osioł rozpedzil do predkosci swiatla, zrzucił mnie w metrowe pokrzywy i poleciał gwałcic wałacha z dziewczynka na plecach?
to była walka o przetrwanie a nie jazda."

🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣
Lov, aaa ten 🙂 nie był zły 🙂

Hiacynta dziś nie do pomyślenia co?
Haha dzisiaj to jest era wątków o "prawach dla jeźdźca" po prostu
basia16816, zawody bardzo dobrze, byliśmy II w L, i IV w P z mojej głupoty 😉

Jestem zadowolona z Maluszka, ratował mnie w każdym skoku. Najśmieszniej było na jokerze w P, bo wybił się blisko a ja z siodła wyleciałam i w locie próbowałam wrócić 😁 Mam cudownego konia!
Kilka zdjęć dzięki Misskiedis :kwiatek:

zoriczkowa, doookładnie 😉
Hermes No to super! Gratulacje 😀 To kiedy następne zawody 😁?
basia16816, teraz już dopiero jakoś styczeń/luty jakieś regionalki i tą odznakę srebrną muszę jechać 😁
Hermes, brawo!
basia16816, widzę, że u Ciebie tyle śniegu, co u nas 😉 Fajny terenik!
Burza, no pliz 😎
Hermes, gratulacje! 😉

Wiem, że KaeRowe kciuki mogą zdziałać wiele, więc poproszę o trzymanie za mnie i moja oba konie przez kilka dni... Zmiany nam się szykują, i to wielkie 🙂 Każda pomoc mentalna się przyda! 😁
basia16816 aaaaaaa ile sniegu macie!!😀 kurde ciekawa jestem ile tam u mnie kolo stajni napadalo bo w miescie do tak sobie 😀
Lov kciuki sa! daj znac potem co nabroilas 😀
Hermes ogromne gratulacje, super wynik!! jestem pod wrazeniem, bardzo podziiwam skaczace osoby, bo ja przy 40cm kopertce mam zawal a co najmniej palpitacje 😀

A ja dostalam wiesci z frontu powichurowego - jest dobrze! stajnia stoi, szkod nie ma 😀 balam sie ze zwieje nam wiatke, bo stoi dosc wysoko na skarpie, ale Ksawery sie zlitowal 😀
Tak mi narobilyscie smaka tymi sniegowymi terenami, ze chyba w tygodniu wezme mloda w siodle w reku na spacer i jak bedzie okej - to wsiadam ;P kask na glowe i szczypta odwagi w kieszen 😀
anai, Lov, faith, dzięki dziewczyny :kwiatek:

Kurcze jestem w wielkim szoku jakie zrobiłam szybkie postępy (muszę się, aż sama pochwalić 😁 ), jeszcze pół roku temu moje jeździectwo to była tragedia, nie umiałam za wiele, ale wystarczy trafić na odpowiednią osobę z dołu, fajnego konia i wiele można się nauczyć. I proszę o mocne kciuki, bo mój tata w końcu się przekonał do koni (mimo, iż kiedyś sam jeździł) i może skończy się to bardzo miło dla mnie i dla niego.. 😎
Hermes, bardzo przyjemnie się patrzyło na twoje przejazdy 😀 No i trzymam kciuki za miłe zakończenie przekonywania taty do koni 😉
Lov, kciuki są!
Misskiedis, liczę, że się spotkamy jeszcze, miło było Cię spotkać :kwiatek:
Hermes, mi również było miło, dawaj znać jak będzie potrzeba fotografa/luzaka  😉
Mam filmik z P, śmiejcie się do woli 😁 mojego taty komentarze są najlepsze i mój skok przez jokera 😂
"Bo marchewki nie dostaniesz" 😁
Lov, zaluje ze nikt nie nagral mojego taty jak: rozmawial z Warusiem ze jak dobrze sie spisze to.dostanie worek marchewek po chwli "dobra namowiles mnie 3worki" i jak trzymal mi Warusia jak.ja poszlam.ogladac parkur i dal mi dwie wypchane po brzegi marchewkami kieszenie 😁
ja skromnie napiszę że dziś mija rok z Fuerte  😎 ale to szybko leci!

podrzucę kilka zdjęć z dzisiejszego odświętnego jeździectwa by. Brunatna

pozdrawiamy 🙂

ostatnio praktykujemy szalone galopady 😀 oboje  uwielbiamy :p

juliadna, kurcze, przecież Ty dopiero co go kupiłaś. Ależ ten czas leci, wielu rocznic razem Wam życzę! I tak btw. jakie on ma karczycho 😍

Mam kolejny filmik z Lki 🙂 i dwa zdjęcia z mamuśką i dziadkiem 😁
Przejazd L

Hermes to towarzyskie? Całkiem ładnie to wygląda, widać ze koń jest mega szczery i ratujacy, oby tak dalej 🙂
escada, tak to towarzyskie zawody 🙂 dziekuje :kwiatek: a kon na prawde ratuje mnie zawsze 😁
Złoty koń jednym słowem  😀 a takich jest mało  😉
i believe i can fly1, Ty to się lepiej swoim Ogrem pochwal! 😉

Pan Mireczek wczoraj też był na zawodach, poszło nam średnio - tzn LL na czysto, z całkiem przyzwoitym czasem, natomiast w L zupełnie nie przypasował nam parkur, było dla nas stanowczo za ciasno, jeszcze się nie rozjeździliśmy do takich wywijasów.

Hermes uwielbiam oglądać Twoje zdjęcia. Zawsze jesteś tak szczerze uśmiechnięta na koniu.
My wczoraj skorzystaliśmy z ładnej pogody i załapaliśmy się na trochę zdjęć.
Tak na poprawę humoru bo patrząc na to co za oknem to można się przekręcić.

i believe i can fly1, oj tak, trafil mi sie cudowny kon 🙂
Kastorkowa, dziekuje bardzo milo to czytac :kwiatek: a Twoje fotki fajne, az mi sie chve takich 😁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się