Forum konie »

Zdjęcia Naszych Koni cz. VI (2013)

Time brudas pełną gębą. 😀
wątek zamknięty
po wyczyszczeniu był nadal brudny - szczotki nie podołały  😁
wątek zamknięty
Ja się nie dziwię, przecież to samorodny talent!
wątek zamknięty
Arroch, dzięki, koza byłą tymczasowo;]
wątek zamknięty
Time, o mamo, pocieszyłaś mnie,  nie tylko mój łazi taki uwalony. 🙂
wątek zamknięty
monia, a ja bym powiedziała właśnie, że średnio się nadaje, bo najczęściej jest brudny jak nieboskie stworzenie, ale spróbujemy 😀
Time, widzę, że Chrupek też szczęśliwy 😁
emptyline, zdecydowanie nie tylko twój 😉 mnie też to pociesza hihi
Burza, 😍

dorzucę jeszcze jednego siwusa-brudususa-kasztanusa zimowego 😉)

pozdrawiamy 🙂
wątek zamknięty
taaaa, on tak - pańcia nie 😀
ale Twój siwek ma jabłuszka! 😍
wątek zamknięty
Pierwszy śnieg młodego, bał się wyjść ze stajni. Później za to była radocha.
wątek zamknięty
Wlasnie odkopalam jakies stare zdjecie i zaczelam sie smiac 😀 Fota pt. "tylko nie kopnij w zad!"  😁

wątek zamknięty
harja Ty chyba brudnego siwego nie widziałaś...  👀  😁

"nasza" Tawua 🙂

i poza tematem brudasów Belife w nowym ogłowiu (zapięcie przed wędzidłem celowe)

wątek zamknięty
A tam, co wy obie wiecie o panierce.  🤣

wątek zamknięty
emptyline, widzę że masz nowego podopiecznego heheh
wątek zamknięty
emptyline, fantastyczne, mistrz panierki 😉

tajnaa, piękny jest ten Twój młody, nie mogę się doczekać, jak będzie wglądał, jak dorośnie!
wątek zamknięty
Brudne siwki? To są amatorzy w kwestii panierkowania  😂

wątek zamknięty
w Sulminie 20km od Gdańska 🙂 w niektórych miejscach same kadłubki było widać, śnieg po same pachy 🙂

chciałabym zdementować te 20km :> rzut beretem za obwodnicą, 4km za szadółkami

i Rolek cieszący się ze śniegu już bez Feniksa

wątek zamknięty
to ja wrzucam Chrupka w polewie czekoladowej 😀
wątek zamknięty
Ha,ha,ha ... Serva w maseczce z glinki 😉...

wątek zamknięty
Figaro, mamy zwycięzcę! 🙂
wątek zamknięty
figaro2046, twój koń wygrał 😀
wątek zamknięty
No to można i tak 🙂
wątek zamknięty
Najśmieszniejsze w tym wszystkim było to , ze pól godziny wcześniej była czyściutka 🙂, sprawdzałam 🙂. Poszłam się przebrać na jazdę , wypicowałam się , poszłam po konia .... a tu takie cudo  😲 . Konie na pastwisku znalazły miejsce , gdzie pod ziemią pękła drena, rozgrzebały piękną ,prawdziwą , tłuściutką glinę , i urządziły sobie spa  😁 . Ta się wypanierowała tak dokładnie,że cm. kwadratowego czystego nie było  😵. No cóż miała być sesja , chciała ładnie wyglądać  😁.
wątek zamknięty
figaro2046 dokładnie chciała byś jak nowo narodzona na sesje.

My wyglądaliśmy podobnie ale od paru dni się derkujemy i siwe pozostaje siwe 😀
wątek zamknięty

moja zadumana siwka
wątek zamknięty
e tam, dziewczyny, siwy też tak potrafi się zapanierować, tylko tego nie pokazuję 😂 swoją drogą każdej z osobna współczuję czyszczenia takiego szczęśliwego konia  😁
RioBrawo, piękna, i nieskazitelnie CZYSTA 😀 siwka 🙂😉
wątek zamknięty
RioBrawo - co ty jej robisz, że taka czysta? 😀
A skoro o panierkach mowa, to przedstawiam wam swoją siwkę - jedną z największych "czyściochów" stajennych!

Bestia trafiła nawet do "humoru stajennego":

edit: literówka
wątek zamknięty
w temacie panierki na siwych...

tu najbardziej mnie rozwalily te blotne "kulki" poprzyklejane na ganaszach :P

wątek zamknięty
hej Siesiepy tu Marta od Marcysi 🙂 Siwa dzisiaj była idealnie zapanierowana </3
wątek zamknięty
Siesiepy, Ty wiesz co chcę powiedzieć.. siwe jest świetne, ale brudne siwe zawsze sprawia że właścicielowi jest cieplej.. od czyszczenia 😁
mirti2, spotkanie stajenne na rv widzę 😉 Wierz mi, że w przypadku Eureki jeszcze nie raz to zdanie wypowiesz 😀 Gdzieś mam zdjęcie brudnej Marcysi - jak na jej możliwości była wtedy czyściutka w sumie..

Doceniam swoją - nawet po 2 tyg nieobecności jest czyściutka.. aż dzisiaj pytałam właścicielki pensjonatu czy mi jej po kryjomu nie czyści 😂

A że to temat zdjęciowy to jakieś listopadowe znalazłam i chyba nigdzie nie wrzucałam - a akurat są wszystkie 3 kobyły o których mowa w tym poście 🙂
D. i Marcysia

D. i Eureka (która potrafi być czysta - ale to raz na rok żeby taka była po pastwisku):

D. i siwe (mniej lub bardziej) brudne zadki 😉
wątek zamknięty
Coż, wszelkie gniade, kare mają ten plus, że jak się je przemagluje szczotami, to nie widać tego brudu jak u siwych, które zazwyczaj kończą brązowe/beżowe/żółte.
Kto nie miał siwego, nie miał brudnego! A weź toto doprowadź do stanu używalności zimą, jak cię najdzie ochota na jakieś ładne zdjęcia... Ha!
Angeel - bród powyżej 2cm(?) odpada sam! Chociaż tyle pocieszenia w tym jest.
mirti2 - codzienna zimowa panierka siwej też tak wygląda, jedynie jest jednostronna 😉 i nie martw się - ostatnim czasy Marcyśka też pokazuje, że wypaćkać się umie, co kiedyś było nie do pomyślenia. 🙂
Viridila - najcieplej to jest oglądając, jak spod czerni wyłania się coś, co wygląda nawet na siwego! Ty tego uczucia raczej nie zaznasz, a wierz mi - potrafi ogrzać.
I ja też znalazłam naszą trójcę w bardzo urokliwym zdjęciu. 🙂 Marcysia to tylko taki przyczajony tygrys, ukryty smok.
wątek zamknięty
Piękne brudasy i nie tylko 😀
Moja też wyznaje zasadę "brudny koń to szczęśliwy koń" i im większe błoto tym lepiej 😉
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.